Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Ki mit tud a Kunágota melletti...

Ki mit tud a Kunágota melletti Cikó dombon előforduló tündérekről?

Figyelt kérdés
2014. okt. 19. 13:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Én semmit. De érdekelne.

Honnan ez az infó, hol olvastál róla stb.? Mert semmit nem találok vele kapcsolatban.

2014. okt. 19. 13:28
 2/6 anonim ***** válasza:

Babona.

A helyi hiedelem szerint, ha valaki a tavaszi napéjegyenlőség éjszakáján kimegy oda, a tündérek elragadják a lelkét.

2014. okt. 19. 13:32
 3/6 A kérdező kommentje:
Például awww.fenyorveny.hu/2014/10/erohelyek-magyarorszagon.html webhelyen de ha beütöd a keresőbe hogy kunágota cikó domb tündérek, ki fog adni néhány helyet. Én elhatároztam, hogy elmegyek oda kíváncsiságból, a tavaszi napélyegyenlőség napját és éjszakáját ott tölteném, kirándulásnak sem rossz. A cikó domb egy épen maradt kunhalom, és erőhely is.
2014. okt. 19. 15:12
 4/6 Legoman ***** válasza:
Majd meséld el, hogy milyen volt? :D Kíváncsi vagyok én is rá.
2014. okt. 19. 15:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Egy átfogó cikk Dr Székely Zsuzsanna honlapján olvasható az erőterkről, itt megemlíti a cikó dombot is: www.liliom.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1176299 . De egy pontos leírása e hely sajátosságának, a www.netexpo.hu/dombegyhaz/kunattila.html oldalon olvashatod, amiből idézném is: "Mit képviselnek a delejvonalak? Érdemes a néphagyományunkhoz fordulni, mert ezeket a vonalakat sárkány- vagy tündéráramoknak nevezi, és a fő csomópontjait gyakran a sárkány legyőzése vagy a tündérekkel való -általában vészjósló kimenetelű- találkozás nevezetes helyszíneiként tartja számon, ahol egyszersmind halom, templom (esetleg temető is) található. A békési Kunágota határában álló Cikó halommal kapcsolatban mesélik a helybeliek, hogy tavasszal a napélyegyenlőség napján, nem tanácsos a halomra menni, mert az illető lelkét elviszi a tündér! Ha tudjuk, hogy a cikó a gólya gyakori megnevezése a régiségben, és mint ilyen, egyben a Rák havának középsö holdház-jelző állata amely így éppen az ártó kilencvenfokos fényszöget zárja be a napélyegyenlőségi Kos havával, akkor koránntsem tekinthetjük e történetet 'naiv fantasztikumnak'. De ha azt is tudjuk, hogy a halmon átmenő vonalak épp e napon érik el áramlásuk tetőzését, nos, akkor minden okunk megvan arra, hogy akár 'halálosan' komolyan vegyük a fenti intést..." de nem írom tovább olvasd el érdekes. A többi erőtérről, a szakrális földművelés kitüntetett időpontjainak asztrológiai vonatkozásairól, és sok egyéb csodálatos régi magyar tudáshagyományról szól még!
2014. okt. 19. 15:42
 6/6 anonim válasza:
És te mit tudsz a Levi hegyről? Én úgy hallottam, hogy ott mindig meleg van...
2015. febr. 6. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!