Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Hogyan tud egy laikus meggyőző...

Hogyan tud egy laikus meggyőződni, melyik spirituális vallás a helyes?

Figyelt kérdés
Az emberek nagytöbbsége már eljutott oda, hogy tudja, érzi, felettünk létezik egy nagyobb tudatossággal rendelkező nevezzük így Isten vagy teremtő, ahogy tetszik. Ezt közvéleménykutatások is kimutatták, azt viszont, hogy azok közül, melyek megtalálhatóak a földön melyik a valós azt nem tudni. Szerinted melyik az és miért pont az?
2014. szept. 16. 15:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg, hogy mire alapoznak.

Félelemre alapoznak és ijesztgetnek?

Hűséget és odaadást várnak?

A tudatlanságra alapoznak, vagyis vak hitet kérnek?

Vagy egyszerűen csak próbálnak felemelni, önzetlenül?

Nézd meg hogyan reagálnak a kérdéseidre?

Szinte rosszul érzed magad, hogy kérdezni mersz? vagy

Még kérdezni sem mersz.

Bizonyos kérdésekre nem válaszolnak, esetleg szándékosan nem akarnak vagy lehet hogy nem tudnak válaszolni.

Hogyan viszonyulnak a tudáshoz?

Keresik a válaszokat vagy egyszerűen csak hisznek valami ellenőrizhetetlenben?

Alárendelt vagy mellérendelt szerepet szerepet szánnak neked?

Keress rá a youtube-on az alábbi tanítókra : mooji, papaji, rupert spira

Szóval tartsd nyitva a szemed.

2014. szept. 16. 21:10
 12/15 anonim ***** válasza:

A hit erősítésnek és fenntartásának módját az emberek fejlesztettek ki embereknek. Ahány félék vagyunk annyi "illesztőfelületet" igénylünk közénk és Isten közé. Bár Ő Egy de mi százfélék vagyunk. Ha olyan vallást gyakorolsz, ami nem illeszkedik a felfogásodhoz, akkor az vagy nem jön át, vagy elkezd megváltoztatni. Ez nehéz lehet, de neked kell belátnod, hogy ez jó, vagy rossz irányba változtat Téged. Ne várd mástól, hogy ezt helyetted döntse el, mert akkor már megint ott tartasz, hogy más kezébe adod a sorsod.

Közvetlenül Isten kezébe könnyű adni, mert azt nem is adni, hanem csak felismerni kell...

2014. szept. 17. 11:33
 13/15 Napfonat ***** válasza:

Kedves 7-es!

Az az ember, aki igaz hittel él, vagyis leválasztotta a hitet a vallásról, képes önmagát meggyógyítani a betegségekből!

Hogy erre mindenki képes öntudatlanul, az a placebo-effektussal is igazolható! Ha az embernek azt mondják, hogy íme, itt a gyógyszer, amely meggyógyít, de valójában csak szacharin tablettát kap, az ember akkor is meggyógyul! Mert a doktor úr/nő megmondta! Mert elhiszi neki!

Ha a beteggel közlik, hogy csak egy kísérlet része volt, és csak vacak szacharin tablettát kapott, akkor ismét megbetegszik, és produkálni kezdi a tüneteket!

Aki az igaz hit szerint él, önmagát képes meggyógyítani, és másokra is gyógyító hatással lehet. Az igaz hittel az igaz Istent is megtalálod. A vallásokkal nem!

2014. szept. 17. 11:55
 14/15 anonim ***** válasza:
hát nézd az ilyen** meg reiki csak kistudású mágia és annak is a fele hibás. a parapszichológusoknál is tapasztaltam már érdekes dolgokat. még a pszichotronika volt amiben nem csalódtam ,de ott is csak a csontos vilmos félében....de persze ott is vannak hozzá nem értők. amugy meg jelenleg még sztem mindegyik elég keveset tud ahhoz képest amit az ókorban tudtak mágusok....a vallások a világvallások: kereszténység egy nagy csalás és kamu az egész nem pedig Isten szavai...Jézus semmiféle egyházat nem alapított. nem volt szűz egész életében, volt felesége Mária Magdolna és voltak gyerekei is. ezt az egész cölibátust csak az egyház hozta létre hogy a papi vagyon ne menjen széjjel az egyház kezéből, egyébként meg pedofilkodnak, amiért még csak börtönt sem kapnak csak áthelyezik őket más parókiára ennyi....pénzt mosnak és az egész maffia benne van a vatikánban. szóval köszi de nekem ezek ne papoljanak egyébként egyházi suliba jártam: közelről volt lehetőségem őket látni nap mint nap: én szentebbül élek mint ők. az evangélikus még annál is nagyobb kamu. henrik a hasára csapott és mindenféle isteni leközlés nélkül megalkotta a saját egyházát. az adventista meg a többi meg ezek:ugyanilyen saját maguk miben higyjünk mit tartsunk meg. én még így is a muszlimokat tartom a legtöbbre bár nem vagyok muszlim. mert ők Isten közvetlen kinyilatkoztatása által élnek a Korán szerint és a zsidókat mert ez rájuk ugyanúgy igaz és az egyetlen nép akik közvetlenül láthatták az Istent.meg még a hinduizmus és a Krisnahívők azok akiket becsülök. magam spirituális gondolkodású vagyok de nem tartozom egyik csoporthoz sem azon belül sem....saját tapasztalásaim által hiszek...nem pedig az által amit más a számba ad.

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
2014. szept. 26. 12:14
 15/15 anonim ***** válasza:
zsuzsimuzsi , mivan bezárt az opni aztán már ide jársz a hülyeséget terjeszteni?
2014. szept. 26. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!