Miért esnek le maguktól a tárgyak?
Egy alternatív magyarázat:
az is lehet, hogy a thétaképességek (thétaerők) aktiválódnak így, de a thetánnak valószínűleg meg kellene tanulnia kezelnie az ilyesmit.
A théta mögött mindig ott van az enthéta =a thetán mögött mindig ott van a saját árnyéka...persze a thetán mindezt külső jelenségekként éli meg.
Az biztos, hogy a legkockázatmentesebb út "muglinak" lenni... az nem jár annyi veszéllyel, csak kívülről irányítottsággal, ciklikus elmúlással stb.
A bárány útja: a mugli útja. Legyél bárány = legyél mugli! :-)
1334 Szia! Elfogadnám a véleményed, ha nem ez lenne az lső ilyen eset. Kérlek magyarád meg, hogy hogyan potyoghatott le az összes könyv a polcról, anélkül, hogy bárki hozzáért volna... És ez még egy lightosabb történetem volt. Szép napot.
-1431Egyrészt miért privátba? Másrészt semmit se számít, hogy hanyadik eset. Harmadrészt meg honnan kéne nekem tudnom, hogy mi veri le a cuccaitokat időnként? Saját macskám úgy közlekedik, ha nem látnám nem hinném el, hogy arról jöhet, ha még az előbb amarra volt. Itt is zörögnek a dolgok, de nem a semmitől. Van amit nem tudok, hogy mitől, de az, hogy nem találom meg a forrást, nem jelenti, hogy nincs... Pont tegnap láttam a Híradó végén, hogy bent sétált egy medve egy boltban és senki se vette észre, most akkor levert volna valamit, ennyi erővel hihetnék, hogy szellemek voltak. Ha egy akkora állatot se vesznek észre, majd valami kisebbet biztos észreveszel főleg mire odaérsz biztos ott vár, hogy én voltam... Amúgy meg lehet földrengés volt, csak nem ébredtél fel rá. De nem az a lényeg, hogy mi lehetett, hanem, hogy mi nem... Az is lehet, hogy alvajárók, skizók vagytok, vagy csak elfelejtettétek hogy levertétek a cuccokat, vagy direkt téged ijesztegetnek, és letagadják. :D
1500Mert miért ne írnék privátba? Nem vagyok skizofrén. És sosem állítottam, hogy a semmi verte le. Ha vannak szellemek, azok se semmik, hanem szellemek. Ha pedig nem hiszel a szellemekben,minek válaszolsz az ezotériában feltett kérdésekre? Most tanulok tovább, de az is lehet, hogy csak azt is képzelgem, hogy államvizsgára készülök...
-1553Azért nem értem a privátot, mert így csak te kapod meg a választ, és a csomó sok mindenki más aki azt hiszi amit te, nem kapja meg. A skizó vagy csak egy lehetséges lehetőség a millióból, de azt hiszem elég sok mást is írtam azon kívül. És nem, az, hogy ha léteznek szellemek azok is valamik ez hülyeség. Akkor már miért nem Pumukli volt? A valami az egy fizikai tényező, egy létező tény, hőtágulás, légáramlás, állat, vagy bármi. És ennyi erővel sehova se írhatnék, ahol hülyeségeket hisznek, mert nem mondhatom meg az igazat, hisz mindenki igazolást vár, de nem kéne visszatérni a sötét középkorba...
1601 Akkor most közlöm a száraz tényeket: egyre többen hisznek okkultista dolgokban. És nem hiszem, hogy a szellemekben való hit visszatérés lenne a sötét középkorba. Te nyugodtan higgy amiben akarsz. Én hiszek abban, hogy van lelkünk, meg szellemünk. Amíg sok megmagyarázhatatlan jelenség van, amire még a tudomány nem tud válaszolni, addig igenis lehet hinni ilyesmiben. Egyébként nem megnyugtatóbb a tudat, hogy mondjuk halálod után nem csak egy bomló tetem leszel, hanem a lelked attól még örökké élni fog? Nem csak mások emlékeiben, hanem ténylegesen? Ebben a világban nem mindig történnek igazságosan a dolgok, sőt... Valahol csak kiegyenlítődik minden. Én ebben hiszek.
-1651Az a tény, ha így is van, nem tudom, mi a forrásod, mit bizonyít? Ha sokan hisznek benne, igazzá válik? Az is, és az meg főleg visszatérés, hogy tényként kezelitek a hiteteket, és nem lehet közölni reális dolgokat. Az meg, hogy megnyugtatóbb lenne-e a tudat, egyrészt lényegtelen, mert hitről van szó, nem lehet tudat, max. remény, másrészt az, hogy kik, hanyan hiszik ezt, az semmit nem befolyásol. A tudomány meg nem ilyen szinten nem tud megmagyarázni dolgokat. :D Amúgy az Istenhitekkel is az a bajom, hogy egy nemlétező, de mégis létező valami... Esetleg még elképzelhető az Ősi idegenek teória is, de inkább természeti (pl. meteorbecsapódás), és csillagászati (mint betlehemi csillag)jelenségek voltak a bibliai események is, a horoszkóp meg végképp értelmetlen, hisz amikor kitalálták, teljesen más, és máskor volt látható az égen... De mennyivel könnyebb rámondani bármire, hogy szellem volt, mint kinyomozni, felfedezni, rájönni... Ha nem kapom el a tolvajt, akkor biztos szellem volt. Ez ugyanaz... Amúgy ennyi erővel mindig ugyanannyi élőlény élhet csak, mert elfogynak a lelkek. Amúgy ha logikusan belegondolsz, hogy ha valami leverte, akkor az erőhatás, ami oda-vissza hat, és ha már verekedni is lehet a szellemmel, az már csak álnév. De ha feltételezed, hogy a szellemed egy örök valami, azzal mit érsz? Ez kb. olyan, minthogy a szénatomokat nevezném a lelkemnek, és az majd benne lesz egy másik élőlénybe is. És ez nem is hit, hanem tényleg bennem van a tudat, de nem nyugtat meg. :D Ha meg azt feltételezed, hogy a szellem, az agyad, és hormonháztartásod láthatatlan, érzékelhetetlen létezése, de mikor akarsz akkor majd azért tudsz itt könyveket borogatni, akkor mi a fsznak ahelyett, hogy mikulásként robinhoodkodna? :D Meg amúgy is, ha azt hiszed, hogy a tudásod is megmarad a túlvilágon, a következő életedbe már az se marad meg, vagyis elpusztúúú.
1723 Nem válik igazzá attól, hogy sokan hisznek benne. És ezek a dolgok nem úgy működnek ahogy te hiszed. A szellemek minek robinhoodkodnának? Nekik nincs szükségük anyagi dolgokra, úgy, mint az embereknek. Nem bizonyított a létezésük, ez tény. De az sem, hogy nincsenek. Köszönöm, hogy reagáltál, és nincs azzal baj, ha másképp gondolod. Attól még persze az én véleményem nem változtatom meg.
-1758 Én nem hiszem sehogy. Te hiszed így, és te írtál arról, hogy olyan sok szar van, vagyis, ha te te lennél szellemként is, több okod lenne jót tenni, mint kárt okozni, a te hited szerint. Ez a hozzáállás is szörnyű, hogy azt se bizonyították, hogy nem léteznek... Még jó... nehogy már azt kelljen bizonyítani, hogy nincs amiről valakik azt hiszik, hogy van. :D Ezt mindenre lehet mondani... Az tény, ha többes személyiséged van, akkor nem tudsz róla, és amíg nem bizonyítod be, hogy nem vagy az, az vagy eme elv szerint... De ez még lehetséges is lenne. De semmivel sem értelmesebb egy szellemben hinni, mint Pumukliban, vagy a Gumimacikban. És nehogy már az legyen a bizonyíték, hogy nincs ellene bizonyíték. :D
1818Jézusom. Egyáltalán tudod, hogy mi az, hogy skizofrén? Szerintem nézz utána. A skizofréneknek tudathasadásuk van, ha jól tudom. És valóban nem tudnak róla. Képzelődhetnek és hangokat hallhatnak. Gondolom, mint minden betegségnek, ennek is vannak fokozatai. Valamiféle hajlam is lehet azoknál, akik azok lesznek, de mint minden mentális betegség esetén itt is a környezet, a gyerekkori élmények és egyéb behatások következménye a döntő tényező. Sokan hordozzák magukban a cukorbetegségre való hajlamot, mégse lesznek cukrosak. A hit egyébként sem alapszik bizonyítékokon. Az igazi hitet, nem lehet megrendíteni. De ettől függetlenül, ha léteznek szellemek, akkor nem semmi, hanem valami, ami bizonyítható. És gumimacik vannak, ott van például a Haribo. Hiszek a gumimackban, két nappal ezelőtt azokat ettem.
1828 És az, hogy nincs rá bizonyíték, nem jelenti azt, hogy ez lenne a bizonyíték. Egy szóval sem írtam. Pont le akartam zárni békésen, hogy szerintem teljesen felesleges erről vitatkozni, mert te teljesen kizárod a szellemek létezésének lehetőségét. Ha tudnak rá tudományos magyarázatot adni azokra a dolgokra, amiket tapasztaltam, akkor elfogadom annak a ténynek a lehetőségét, hogy nincsenek szellemek. De egyelőre egyikünk feltételezésére sincs meg a konkrét válasz. A tudomány ugyanis bizonyos jelenségekre nem tud egyértelmű és kielégítő választ adni. Tehát igazából hiába osztja meg az embereket ez a kérdés, akkor sem tudna egyikünk sem konkrét tényekre alapozni. Én tapasztaltam, amiket tapasztaltam, te nem láttál semmit. Én lehet, hogy skizo vagyok, te meg lehet, hogy elsiklasz olyan dolgok felett, amiket észrevehetnél. Ennyi. :)
-1901 De miért hazudsz még magadnak is? Adtam egy csomó magyarázatot, ami csak pár példa, de rengetek bizonyítottan létező tény okozhatta. Nektek nem lehet semmire tudományos magyarázatot adni, mert a tényeket kezelitek hitként, a hitet pedig tényként... Ennyi erővel én is hiszek a szellemekben, mert láttam rajzon is... nem arról a gumimaciról van szó nagyon jól tudod... És ha a hitet kezelem tényként a tényeket hitként, akkor bármit kitalálhatok és mondhatom, hogy bizonyítsd be, hogy nem Pumukli volt! Én siklok el olyan dolgok mellett amiket észrevehetnék? Annál nagyobb elsiklás a dolgok felett nincs, hogy nem tudom a választ, úgyhogy szellem, nem tudom, hogy működik, varázslat... Pont ez a felfogás siklik át minden felett...
1941 Jó, akkor elsiklom felette. Megfelel? Mondjuk arra milyen magyarázatot tudsz adni, hogy voltak, akik szellemet láttak? Azért minden ember nem lehet hazug, csaló vagy skizofrén, hallucinálós hülyegyerek.
-1956 Szerintem erre se kell magyarázatot adni. Ez megint egy állítás. Vannak, akik azt állítják, hogy szellemet láttak. Egyrészt nem mindenki állítja ezt, ezért nem kell mindenkinek olyannak lennie. Másrészt, még aki nem is hazug, vagy halluzik, az is vélheti bármiről, hogy az volt...
2006 Ok. Akkor nem keresünk semmire se magyarázatot. Nincsen szellem, mert nem látjuk, ahogy levegő sincs, hiszen azt se látjuk. :D
2011De, ha ez megnyugtat matematikailag lehetséges, hogy az összes észlelt furcsaság valamilyen hallucináció legyen. Matematikailag egyébként az is lehetséges, hogy egymás után zsinórban csak ugyanazokat a számokat húzzák ki, mondjuk 5 héten keresztül vagy az is lehetséges, hogy az 1, 2, 3, 4,5 számot húzzák ki ilyen sorrendben. Persze, azért ilyenre nem igen volt példa és hidd el, érdekes is lenne. Realitása van végülis. Csak nem igen szokott így lenni. Persze, nem vagyok matematikus, zseni meg pláne nem.
2016 És, ha ennyire nem hiszel semmilyen lény létezésében, akkor miért bukott angyal a neved? A bukott angyalok, amúgy démonok.:D Ha a Bibliát vesszük alapul.
-2120 Én nem tudom, hogy miért beszélsz ilyen összevisszaságokat. Megint tényekről beszélsz hitként. A levegő létét max. te kétled, én semmi valós lehetőséget nem zártam ki, plusz írtam is a szelet... Abból, hogy milyen valószínűségszámítások vannak, nem következik, hogy Pumukli létezik, na meg ilyen értékek se jönnének ki, esetleg ki lehetne számolni, hogy mennyi esélye van x kombinációból, hogy annyi jön ki, de ennek semmi köze ahhoz, hogy mi van, vagy mi nincs. Az meg, hogy mi a nevem, nyilván azt tükrözi, hogy miben hiszek. Ha Pumukli lenne benne hiszek, ha Csillámpóni akkor abba. :D Ráadásul nem gondolhatok angyalra úgy mint egy emberre, vagy mint elvre értékrendre, csak valami halál utáni életből e-világra átjött képlékeny lényre mi? :D
Valaki kérdezte, hogy foglalkoztok (vagy múlt időben) mágiával és okkultizmussal. Nem véletlenül. Leggyakrabban a spiritizmus, mágia, okkultizmus a kiváltója ezeknek a furcsa eseményeknek. Amorth atya könyveiben érinti a témát. Azt írta, van amikor nem a hellyel van a gond, hanem a személlyel. A legtöbb esetben egy házszentelés megoldja a problémát.
Amúgy itt egy cikk a témáról: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!