Miért magasztalják annyira a szívet (a szív-csakrát)?
Ismereteim és tapasztalataim szerint a szív nem egyéb, mint egy izomcsomó (=a „keménység helye“), mégis mindenféle érzelmet belemagyaráznak a mai népszerű és eltömegesedett ezotériákban.
Biztos vagyok benne, hogy még soha egyetlen érzelem sem származott =az embernél) a szív tájékáról.
A régi bibliai nyelvezetben egyébként nem egyéb a „szív“, mint az értelem helye =ahol a gondolkodás székel. (ez is csak egy allegorikus nyelvezet, semmi több)
Soha olyan testérzetem nem volt még, hogy a szív körül / szívtájékon stb. bármilyen fizikaitól elvonatkoztatható érzet, érzés keletkezne.
Nem értem ezt a szív-mániát! :-)
> Miért magasztalják annyira a szívet (a szív-csakrát)?
Kik?
A leírásod többi részében egyáltalán nincs kérdés.
Ha érdekelnek azok a kutatások, amivel kapcsolatban a 3. hozzászóló idézett, akkor itt tudsz róluk részletesebben olvasni:
Egy érdekes (feliratozott) videó a szív és az agy - korábban nem feltételezett - kapcsolatáról:
http://www.youtube.com/watch?v=pJlhR4cczw0&feature=share
Vagy ha tudsz angolul, ennél részletesebben a HearthMath Institute, a kutatásokat végző intézet honlapján:
Valójában tényleg nem esik egybe a lélek helye a szívvel csak közel van hozzá. Ami meg a csakrákat illeti mindegyik fontos!
Aki eléri azt a szintet annak nagyon is van mit érezni a szívcsakra környékén. Emelkedj és kezd el érezni. Majd meglátod!
Szerintem ez az egész „kutatás“ nem más, mint félrebeszélés.
Amit a szívnek tulajdonítanak, az valójában az érző agyfélteke.
Egyre inkább az kezd lenni a meggyőződésem, hogy valójában a két agyféltekénket, az érző- és az intellektuális-agyféltekét kell összekötnünk és egyesítenünk.
(nem pedig ezt a „csakrás hókuszpókuszt“ csinálni)
Az általatok belinkelt anyagok valójában a Jan van Rijckenborgh féle „rózsakeresztes ezotéria“ bizonyos dolgait mondják el technicizálva és modernizálva...
...itt megint régi dolgokat szedtek elő, leporolva és felújítva.
Meggyőződésem szerint egyedül és kizárólag az értelem, megértés a kulcs mindenhez.
Az egyik „agyfélteke“ értelemhez, megismeréshez jut, és a másik „agyfélteke“ megtámogatja (ezt a megértést) egy intenzív érzelmi- stb. jellegű töltéssel.
Szerintem a teremtés, (mikrokozmikus teremtés) így történik.
...
Biztos vagyok benne, hogy egy társadalmat úgy lehet (lépésről lépésre) egyre inkább szolgasorba dönteni,
hogy (lépésről lépésre) olyan módon kell csökkenteni a tudásukat és a létüket,
hogy az épp aktuális móddal mindig egyetértsenek.
(és így ebből kifolyólag egy egyre primitívebb valóságot fognak saját maguknak és másoknak teremteni)
...
Hajlok arra, hogy ezek a „kutatások és kutatási eredmények“ valójában csak megismerés- és megértés-, tudás-ellenes ezoterikus maszlagok.
Egyértelműen azért nem tudom kijelenteni, hogy nem tartalmaz (akár komoly) igazságokat is az,
amit belinkeltetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!