Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A fizika fejlődése számos ősi...

A fizika fejlődése számos ősi ezotérikus tant igazol, így nem releváns a tudománnyal érvelni az ezotéria ellen. Te hogy látod?

Figyelt kérdés

ZoltánKvantumfizikus kérdése :

Az ember fejlődése során nagyon sokszor az ismeretek hiányában rossz következtetéseket szűrt le, amiben az ezotéria és a tudomány is hibás, mivel a művelői nem tévedhetetlenek. Volt már a föld lapos, mondták azt, hogy levegőnél nehezebb tárgy nem emelkedhet levegőbe. Meséltek örökmozgókról és sorolhatnám a végtelenségig.

A tudományos fejlődéssel nagyon sok korábbi tévhitet ki tudtunk szűrni. Beláttuk, hogy millió fényévekre levő csillaogok nem hatnak az életünkre, tetteinkre és tulajdonságainkra nincsenek hatással, így lett olyan korai elképzelés mely cáfolatot nyert. Az asztrológia és sok más korábban igaznak vélt elmélet végül hibásnak bizonyúlt. A föld nem lapos, a gravitáció nem tömegvonzás és Newton tévedett. Az sem igaz, hogy levegőnél nehezebb tárgy nem emelkedhet magasba.

Ugyanakkor az egyre rohamosabb fejlődéssel újabb korábban tévesnek vélt elképzelések bizonyosodtak meg, ezek a spiritualitás korai filozófiái és a mágia bizonyos elemei. A modern kvantumfizika igazolta, hogy mi emberek a tudatunkkal befolyásolhatjuk anyagi világunkat. Maga az anyagi világ nem független a tudattól és mi teremtjük a világot olyanná amilyen vágyainkban és félelmeinkben elképzeljük. Mi teremtjük együttesen ilyenné a világot.

Azért ilyen a világ, mert a mi belső gondolatainkban így jelenik meg ! Ha vágysz a boldogságra és el tudod engedni a félelmet, akkor a vágyaid megjelennek az életben, ám vigyázz ! Ha legbelül a kétkedés vesz erőt rajtad és félelmeidre gondolsz, nem bízól teljesen abban hogy elérheted vágyaidat, végül ez a belső félelem akadályoz meg abban hogy boldog lény : ez a titok !

*

Ma a tudomány rengeteg a materializmus téves elképzelésén alapuló spirituális elméletet igazolt !! Azaz úgy mondhatjuk, korunkban a spiritualizmus ujrafelfedezését, reneszánszát éli

Aki kételkedne a kvantumfizika azon eredményeiben, mely szerint a tudat teremt azok számára figyelembe ajánlom a kvantumradír, késleltetett választásos kvantumradír kísérleteket. Melyben mikor még nem is mértük meg a részecskepárt hogy eldöntsük, hogy hol ment át, már puszta információszerzése kilétéről összeomlasztja az interferenciaképet és egyetlen helyre kényszerül.

Maga a tudat kényszerítette a kvantumrészecskét arra hogy felvegyen egy egzakt fizikai értéket és mivel mi kísérletekkel vagyunk képesek eldönteni, hogyan figyeljük meg, így eldönthetjük a világ miképpen változik !

kérem ez döbbenetes : http://www.youtube.com/watch?v=4M3druhbPU0

2014. febr. 16. 15:10
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
# 10/10 Nyugodtan linkelhetsz, legalább rávilágítasz egy újabb értelmezési hibádra. Én sosem keverem össze a relatívitáselméleteket hisz fizikus vagyok. A másik rész amiben még a válaszomra vársz kérlek mutass egy oldalt, mert számos kérdést írok ki és rengeteg szkeptikus troll válasz érkezik és mivel nem sok időm van ezeket az értelmetlen írásokat végig átnyálazni, főleg energiám sem sok ezekre válaszolni, így elkallódhat egy kérdésed valahol. Ennek ellenére szívesen válaszolok rá legközelebb ha feljövök és leírod mégegyszer vagy elküldöd
2014. febr. 19. 15:27
 12/22 anonim ***** válasza:

"hisz fizikus vagyok."

Ja, én meg az összes eddig élt uralkodó egy személyben, úgyhogy csak nekem lehet igazam. Egy anonim honlapon könnyű dolgokat állítani...

Kérlek, Zoli, csak nézz rá azokra a kérdésekre, amelyeket rendszeresen kiemelgetsz, és meglátod a kérdéseimet. De pár link:

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__ufo-eszlelesek__5365..

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__5362..

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__5..

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__4827..

www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__5271506-aki-komolyan-veszi-az-osrobbanast-nem-pusztan-megelolegezett-bizalommal-el

Még kérsz egy pár megválaszolandó linket?

Ezek között pedig többnél is félreértelmezted a válaszaidban az evolúcióra, a relatívitáselméletre, stb. Az érvelési hibád pedig egyértelmű, nem is tagadhatod. Márpedig hamis, vagy hibás érvre nem lehet feltételezést alapozni.

névte2en

2014. febr. 19. 20:46
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

Meg kell értenünk:

az embernek már nagyon sok civilizációja volt. (Csodálatos civilizációk is voltak már, nem ilyen nyomorultak, mint ez.)

Amikor egy civilizáció kezdett tönkremenni, akkor voltak olyan emberek, akik igyekeztek a tudást átmenteni és ezzel lerövidíteni a barbarizmus korát.

A biztonság kedvéért általában 2 síkon fut a projekt.

Egyszer: belekódolják a tudást / ismeretet / információt a vallásokba. (ez az exotéria)

Másodszor: belekódolják a tudást / ismeretet / információt a „rend“ (beavató rend) dolgaiba. (ez az ezoterikus vonal)

„Pecséteket“ tesznek az anyagra, hogy nem lehet hozzányúlni / módosítani / változtatni rajta.

(A Tórán is pontosan ilyen pecsét van. A Védák szövegein is... stb. Az ezoterikus szabadkőművesség dolgain is.)

A magasabbrendű (=lényegi) tudás az mindig a (beavató) rendnél van. Ez szabály.

A vallásokban információk / „információ-morzsák“ vannak elrejtve.

(Kapsz egy rövid, használható INFORMÁCIÓt , amit pl. „Jézus“ mondott... erre te elkezded azt kutatni, hogy ki volt ez a „történelmi Jézus“, ahelyett, hogy alaposan elgondolkodnál a kapott információn és asszimilálnád (beépítenéd magadba = lényed részévé tennéd).

Megölitek egymást „Jézusért“, „Mohamedért“, „Mózesért“ és „Ábrahámért“, ahelyett, hogy a „becsomagolt“ információkat átgondolnátok, megvizsgálnátok és amennyiben igazak / helyesek, asszimilálnátok.

Kitaláljátok, hogy „kiválasztottak“ vagytok, de test és vér- / fajta és nemzet stb. dolgain túl semmit sem vagytok képesek értelmezni.

Kiemelitek magatokat, mert hisztek az INFORMÁCIÓK csomagolásaiban és pl. azt képzelitek, hogy ezért valami „mennybéli élet“ lesz a jutalmatok (a halálotok után).

Nincs bennetek megértés, ezért ostobaságokban hisztek és ezzel teremtitek és fenntartjátok a földi poklot.

„Nincs számodra végzet, csak ha magad is bevégzed.“

Ti bevégzitek, hiszen benne van a „szent írásotokban“, hogy közeledik az „apokalipszis“.

Bármi problémát láttok, verni kezditek a melleteket: „én megmondtam előre, hogy ez lesz, hiszen a Bibliában is benne van“.

Ha lenne bennetek megértés és lényi erő, felelősségtudat stb. képesek lennétek FELÜLÍRNI A BIBLIÁT!

Köpköditek az egységes világrendszert, pedig valójában semmilyen más út nem létezik számotokra.

Legalább a saját helyeteken (=ott, ahol vagytok) igyekezzetek normálisak lenni!

(Aki tele van negativitásokkal és ezért negatív tartamokat / energiákat / rezonanciákat sugároz szét: az nem normális. (!!!)

A KÖRNYEZET-SZENNYEZÉS A LÉTEZÉS SOK SÍKJÁN LEHETSÉGES.

Legprimitívebb szinten: a fizikai környezet szennyeződik.

Eggyel magasabb szinten : az asztrális világ szennyeződik. (=a „vágy-világ)

Még eggyel magasabb szinten: a mentális világ szennyeződik. (a mentális - kauzális világ... ha együtt vesszük a kettőt)

(a televízió mentális (-kauzális ?) szinten mérgez / szórja a mérgeket !!!)

-Hogyan keletkeznek a világok? (=Mi a teremtés iránya?)

-A világok finomtól / könnyűtől a durva / nehéz felé haladva keletkeznek.

-Megmérgezni hogyan lehet (hatásosan) a világokat?

-A legfinomabb (=a teremtő) tartományokat kell megmérgezni... akkor megmérgeződnek az alattuk lévő, durvább és nehezebb (=fizikaibb) tartományok is.

....

A vallás és a beavató rend legértelmesebb emberei egy idő után felismerik, hogy mindketten az ember / a kultúra / a civilizáció megmentésén munkálkodnak.

A beavató rend az túlér az emberi létszférán. Ezen érdemes elgondolkodni, hogy valóban így van-e. Kezdjetek el gondolkodni!

Semmilyen más esélyetek nincs!

(Ja, hogy nektek megtiltotta a „szent írásotok“???? Most akkor mi van? Krízisben vagytok = felmerült egy probléma, amit meg kellene oldanotok. Ennyi.

....

Megkérlek benneteket, hogy egyszer végre már kezdjétek el a belül keletkező mérgeitektől függetlenül látni / értelmezni és szemlélni a világot!

A Nap is szebben sütne, ha megtisztítanátok a belsőtöket! (=a belső (és teremtő ?) világotokat)

Amiről én beszélek az bele van kódolva a vallásaitokba, bár az igazi tudás a rendnél van.

A tudással természetesen lehet élni és visszaélni is. Ti mit tesztek azzal a kevés tudással, ami nálatok van?

Törekedtek megértésre? ..vagy csak éltek bele a vakvilágba?

Egyetlen kulcs létezik: a MEGÉRTÉS... és semmilyen más kulcs nem létezik.

...

Ne keressétek a negativitásokat és ne vegyétek fel a negatív rezonanciákat! A legördögibb és legostobább dolog a félelem. (!!!) ...hívják bár „isten-félelemnek“ , akkor is..

Ez egy páros univerzum. Alkossatok hát párokat és tanuljátok meg megélni a szeretetet!

-Miért?

-Mert az egy magas rezonancia.

-Mit találtak ki erre a vallások?

-Menjetek ki a pusztába és éljetek fél-életet! Legyetek aszkéták, mert az „istennek“ tetsző. (=a sivatag, a puszta istenének... annak tetszik az ilyesmi... mivel táplálékhoz jut általa)

-Mi a félelem?

-A sötét oldal kapuja.

Az emberi életformát két irányba lehet elhagyni: felfelé és lefelé.

Ne higgyetek neveknek! Saját magatoknak higgyetek!

Zoltán! Amit keresel:

Amikor az (ARC / ARK) Affinitás - Realitás - Kommunikáció mértéke egy elvárt szint / érték alá süllyed, akkor jelenik meg a durva fizikainak látszó anyag.

...ha az Affinitás - Realitás - Kommunikáció mértéke meghalad egy szintet, akkor annak, amit „anyagnak“ nevezünk: el kell tűnnie.

-Mi a Kommunikáció?

-A Kommunikáció egy energetikai viszonyt / egy energetikai jellegű kölcsönhatást jelent.

...

Durva lenne, ha kiderülne, hogy azért tágul (az általunk ismert univerzum), mert energia közlődik vele. (?!)

Kérdés:

A Térben (=az Éter elvi lényegében) van az univerzumot fenntartó energia vagy (esetleg) mi közöljük az univerzummal az energiát???

Van a Térben (az űrben stb.) látens energia (amit ki lehet nyerni)??? (Mi erre a válasz?)

2014. febr. 21. 02:31
 14/22 A kérdező kommentje:

Súr nagyon jól látsz sok dolgot. Szerintem az nem teljesen igaz, hogy "A magasabbrendű (=lényegi) tudás az mindig a (beavató) rendnél van. Ez szabály. " hiszen a mai illuminátusok rossz irányban, negatívan használják ördögien a tudást és ha tudják a valódi tudást, nem tennék ezt ...

...igaz, hogy lehet ők úgy gondolkoznak, mint az alpha.draconianok, hogy habár a tudás előttük van, de mivel maguk teljesen más típusú lények, így a negatív lényegüket valósítják meg

Szerintem minden szinten visszafejthető a tudás és az, hogy te működtetni tudod EGYÁLTALÁN nem függ a beavatástól vagy attól, milyen rendbe tartozól, csak akarni kell és mind a tudatunk folytán mindenre képesek vagyunk !

*

"Megölitek egymást „Jézusért“, „Mohamedért“, „Mózesért“ és „Ábrahámért"

Egyértelműen a negatív idegenek őlték meg őket, pont a saját hatalmuk megtartásáért !

*

# 12/13 A linkeidben szereplő kérdéseket amikben a nevem van kiírva mind nagyon helyesen és következetesen írom le a relatívitáselméletet, evolúciót és az összes tudományos elméletet. Te vagy az aki ezeket nem érti, hiszen konkrétumot sem választottál ki, csak alattomosan vádaskodsz...Mondjuk ezt már megszoktam :-)

*

Súr szavaival élve : Megkérlek benneteket, hogy egyszer végre már kezdjétek el a belül keletkező mérgeitektől függetlenül látni / értelmezni és szemlélni a világot!

2014. febr. 21. 21:37
 15/22 anonim ***** válasza:
ZKF, te pedig végre kezdd már a mentális rehabilitációs központban a pihenésed!
2014. febr. 22. 14:16
 16/22 anonim ***** válasza:

Ui:

1) Még mindig nem válaszoltál a régebbi kérdéseimre és érveimre. Az ősi bölcsesség: A hallgatás beleegyezés.

2) "mind nagyon helyesen és következetesen írom le a relatívitáselméletet, evolúciót és az összes tudományos elméletet."

Tényleg?

"pl az evolúció is egy irányú : a legéletképesebb egyed marad életben, a legjobb tulajdonságú marad meg és öröklődik tovább."

" Kiderült, hogy van egy mindenhol jelenlevő kvantumvilág, mely magában foglalja ezt a un. Newtoni fizikai világot, a kvantumfizika határesete ez a materiális világ, de akvantumfizika nem korlátozódik pusztán mikrorészecskékre."

Egyébként a harmadik és a negyedik linkelt kérdésedben szó szerint ismételted magad. Szánalmas vagy.

3) "Te vagy az aki ezeket nem érti, hiszen konkrétumot sem választottál ki, csak alattomosan vádaskodsz...Mondjuk ezt már megszoktam :-) "

Haha... Mint amikor másokat nevezel trollnak. Egy másik mondás(kivételesen csak neked, csak most elferdítve): Az vagy, amit másokra mondasz.

4) Köszönöm, de nem várom a válaszod. Elég kérdésednél cáfoltalak már meg, hiába szélmalmozol, a normális emberek már mind hülyének tartanak. Az ostobák nyugodtan hihetnek neked, a "fajtájukat" úgy is utálom. Készülj, mostantól csak linkekkel fogok válaszolni.

névte2en

2014. febr. 22. 14:24
 17/22 A kérdező kommentje:

# 16/16 2) "mind nagyon helyesen és következetesen írom le a relatívitáselméletet, evolúciót és az összes tudományos elméletet."

Tényleg?

Igen. Tényleg !

"pl az evolúció is egy irányú : a legéletképesebb egyed marad életben, a legjobb tulajdonságú marad meg és öröklődik tovább." Ez így van ! Általános iskolai tananyag.

"" Kiderült, hogy van egy mindenhol jelenlevő kvantumvilág, mely magában foglalja ezt a un. Newtoni fizikai világot, a kvantumfizika határesete ez a materiális világ,"

Ezt már egyetemen, sima kvantummechanika előadáson elmondják. Még a legalapvetőbb Nagy Károly, Marx György féle Kvantummechanika könyvek is tartalmazzák, de a Landau is.

" de akvantumfizika nem korlátozódik pusztán mikrorészecskékre."

Ez is benne van a Marx György-féle kvantummechanikában egy példával illusztrálva, de ennek mély megértése túlmutat a bevezető kvantumfizikai tárgyakon.

*

"1) Még mindig nem válaszoltál a régebbi kérdéseimre és érveimre. Az ősi bölcsesség: A hallgatás beleegyezés"

Melyikre ? Írd oda. Sokmindenre válaszoltam, lehet kihagytam valamit vagy pedig te nem értetted meg a válaszom. Linkeld a kérdésedet

" a normális emberek már mind hülyének tartanak. "

Érteni kellene legalább az általános iskolai biologiához és ismerni kellene az egyetemi kvantummechanikát is -.-

2014. márc. 4. 20:26
 18/22 anonim ***** válasza:
12%

1) "Igen. Tényleg ! "

Nem. Képzeld el, ha tudnál olvasni, akkor láttad volna a linkelt dolgokat. Például az evolúció hogy lenne egyirányú? Te magad is leírtad, hogy valakinek jó, valakinek rossz. Tessék, itt a dulaizmusod.

2) "Melyikre ? Írd oda. Sokmindenre válaszoltam, lehet kihagytam valamit vagy pedig te nem értetted meg a válaszom. Linkeld a kérdésedet "

Második link, 6. válasz:

""Az univerzumunkat tervezőasztalon idegenek tervezték meg, pontosan ilyenek ; ilyen tulajdonságúnak, fizikai paraméterűnek, értelmi maximalizálásúnak, külcsönhatáserősségűnek és minden tulajdonságát detreminálták. " Na, itt már szabályos röhögőgörcsöt kaptam. Hol van itt a bizonyíték?"

Harmadik link, 3. válasz:

" "Korábban azt hihettük, ezt pusztán a pszichológiai eredetű pozitív kondícionálás eredményezi és pusztán belemagyarázzuk a valóságba, ehelyett legújabb kvantumfizikai ismeretek tükrében kiderül, hogy pont fordítva van ; amit tőlünk független valóságnak gondoltunk, nem létezik, csak mibennünk és amiket gondolunk azokat éljük meg." Ilyen ismeret NINCS. Nincs hivatkozás, nincs alátámasztás, csak kijelented, hogy tény."

(habár a fenti nem kérdés, de arra, hogy létezne ilyen tény, még mindig nem adtál semmi bizonyítékot - főleg, hogy nincs is)

Harmadik link, 3. válasz:

""A tudat az elsődleges ; konkrétan a tudat irányítja a világot, a tudat hat az anyagra. A világ úgy alakúl, ahogyan a tudatunkkal tekintünk a világra, az anyagra a valóságra, az ahogy gondolkodunk a világról, az hogy milyen kérdéseket teszünk fel róla, ez befolyásólja a világot, az anyagot, a valóságot."

Nem, nem a tudat nem befolyásÓlja a világot, és a világ nem úgy alakÚl, ahogy a tudattal tekintünk rá. Ha az emberi faj nem lenne, attól még az Univerzum létezne. Ha megint a te logikáddal gondolkodunk, akkor az a része a világnak, amit még nem derítettünk fel, nem is létezik. Persze van hatása a világ többi részére, de azért nincs ott. Egy másik példa: Az ősemberek nem tudtak arról, hogy mi az a Nap. Azt hitték, hogy az mozog, nem pedig a Föld. Tehát- a te logikád szerint - addig a Nap mozgott a Föld körül, ethát egy eléggé kaotikus, fizikát meghazudtoló Naprendszerben éltünk, egészen addig, amíg váratlanul meg nem állt a Nap, mert rájöttünk, hogy mégiscask mi mozgunk..."

Erre valójában adtál választ, de a válaszod igazából egy újabb érvelési hiba:

""Ha az emberi faj nem lenne, attól még az Univerzum létezne. "

Valóban nem lenne ! Ez egy igen érdekes szemléletes példa. Kvantumfizikusok vitatkozunk ezen világszerte, hogy ha tudat nem létezne, vajon a világ létezne-e ? Szerintem egyértelműen nem !

Az ősemberes példa nem jó,...már csak azért sem, mert előttünk is voltak emberek."

Itt a válasz. Kérlek, mondd meg: Adtál ezzel az alátámasztás nélküli válasszal magyarázatot akármire is? Nem.

Harmadik link, 11. válasz:

""Amit írtam kvantumfizikai kísérletek eredménye. Valóban így van ahogyan írtam a kérdésben a video egy rövid, de tömör magyarázat ehhez, ami a könnyebb megértést szolgálja."

A videóban sem hoznak fel semmi érvet. Kérlek, linkelj már be egy-két elméletet. Ne mondd azt, hogy nincs, mert a kísérletek mind megtalálhatóak az interneten. Ha meg TÉNYLEG kvantumfizikus vagy, és tényleg tanítasz, ahogy azt már korábban is állítottad, akkor hozzáférhetnél ilyen kísérletekhez az egyetem útján."

Azóta sem linkeltél semmit.

Harmadik link, 11. válasz:

""Az ősemberes példa nem jó,...már csak azért sem, mert előttünk is voltak emberek."

Bizonyíték? "

Azóta sem adtál bizonyítékot.

Harmadik link, 11.válasz:

""# 6/9 Köszönöm hasznos észrevételét. Téridőfizikából jelesre vizsgáztam a KFKI-ban, így behatóan ismerem."

BIZONYÍTÉK? "

Azóta sem adtál bizonyítékot.

És ezek csak az én válaszaim voltak, a 8000 kérdésed(amelyeknek összesen kb. ötféle témája van, csak más-más fogalmazással, körülírással, tényhamisítással és érvelési hibával "bebizonyítva) közül összesen háromból, plusz az egyik "követőd" kérdéséből. BTW, az utolsó linket már nincs is időm átnézni. Ne aggódj, majd arra is sor kerül.

Ui: A kedvedért, hogy a valóságban jobban húzzam a szomorú életedben(eredetileg szánalmasat akartam írni, de nem akarok beteg embereket szánalmasnak nevezni) eddig is megfáradt "agyad", rendesen válaszoltam. Ha nem várod el, hogy bizonyítsam mások előtt, amit te így is tudsz, és megpróbálod legalább a nevetséges kérdéseidet beszűntetni(és nem kiemelgetni, úgy, hogy alapvetően nem is válaszolsz a cáfolatok 80%-ra), akkor mostantól felhagyok a neked való írogatásokkal a kérdéseidnél. Ha folytatod, már tényleg csak GIF-ekkel, képekkel, linkekkel, esetleg rövidebb írásokkal válaszolok. Veled ellentétben nincs elég időm arra, hogy ostobákkal(pardon, beteg emberekkel) próbáljak vitáztni.

névte2en

2014. márc. 4. 21:44
 19/22 anonim ***** válasza:

Utolsó:Úgy se fog válaszolni.Csak fölöslegesen stresszelsz rajta.Inkább keress másik kérdést/fórumot,mert én a helyedben nem akarnám növelni a rák kockázatát az állandó stresszeléssel.

Aztán lehet hogy tök jól szórakozol.Bevallom,én is szórakoztam egy ideig zolival,de egy 4-5 hónapja ráuntam,hogy mindig csak azt az unalmas két réses cuccit tudja csak emlegetni,amit rendesen még csak le se tud vezetni.

2014. márc. 5. 15:22
 20/22 anonim ***** válasza:
12%

Tudom, hogy nem fog válaszolni. Még nagyon-nagyon régen írtam neki egy privátot, de arra sem válaszolt...

Stresszelni meg nem stresszelem magam, azt majd megteszi ő :D Még egy ideig szórakozom rajta, utána meg szerintem töröltetem magam. Nincs elég időm arra, hogy ostobáknak magyarázzam azt, amivel "bizonyítani" próbálnak valamit.

névte2en

2014. márc. 5. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!