Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Szerintetek hülyeség hogy a...

Szerintetek hülyeség hogy a macskák képesek "meglátni", "felismerni" démonokat/szellemeket?

Figyelt kérdés

Én ugyan nem hiszek semmi ilyesmiben, csak pusztán érdekeltségből kérdezném ezt, ahány ördögűzős filmet néztem, mindegyikben szinte egy illetőnek vannak macskái, amiket elvileg azért tart mert ők felismerik a gonoszt.

Ez miből fakadhat?

Tudom hogy erre magyarázatot sosem adhatunk, mivel sajnos őket sem kérdezhetjük meg, de azért elmélkedni szabad.

2014. jan. 31. 18:37
1 2
 11/16 Laylah ***** válasza:
63%
Régen én is hallottam egy mondást: "amerre a macska megy, arra te is nyugodt szívvel mehetsz". Pár évvel később tapasztaltam ezen állítás alapjait... Szóval igen, van benne valami.
2014. febr. 1. 04:46
 12/16 David82 ***** válasza:
33%
Ez tényleg így van, azért, mert a macskák látják az emberi szemmel nem érzékelhető ultraibolya-sugarakat, és mivel a szellemek és démonok ebben a tartományban mozognak, így a macskák látják őket. Különösen a fekete macska kapcsolható a mágiához, és babonákhoz: Egyik reggel, munkába menet egy fekete macska rohant át előttem az úton balról-jobbra, ami különösen szerencsétlennek tűnik.Azon a napon majdnem kirúgtak. Azóta megfogadtam, ha ilyet látok, akkor sarkon fordulok és hazamegyek, mert ez egy komoly figyelmeztetés. Egyébként nekem is vannak macskáim, méghozzá van egy fekete kandúrom is, de én szeretem őket. Olvassátok el Bulgakov: A Mester és Margarita regényét. A regényben Woland, a gonoszság atyja fekete macska képében is meg tud jelenni. De hát ez csak mese. :)
2014. febr. 1. 12:18
 13/16 anonim ***** válasza:
75%

Ez nem hülyeség, hanem akár valós információ is lehet.

Sok minden mutat(hat) arra, hogy ez igaz.

Egy példa:

egy mai spirituális stb. sátánistánál eláshatod magad, ha konfliktusba kerülsz előtte egy macskával. :-)

(=ha a macska / "cica" talál rajtad / veled kapcsolatban bármi kivetnivalót :-)

Konkrét tapasztalatom van erről a "macskaérzékenységről".

2014. febr. 1. 23:26
 14/16 anonim ***** válasza:
84%

Szia!

Szerintem nem hülyeség az,hogy az állatok látnak,hallanak szellemeket.

Az én kutyám is szokott néha furcsán viselkedni,egy helyre nézni.

Az állatok sokkal jobban látnak,hallanak mint mi emberek,és talán ezért is érzékenyebbek erre a másik világra.

2014. febr. 2. 16:53
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem van egy fekete macskám,akit egyszerűen imádok.. <3 Hihetetlen :) Mondom neki gyere,jön... mondom neki ül,leül :) Mintha érezném,amit akarna. A gyönyörű sárgás szemébe szoktam nézni és hú... :D
2014. febr. 2. 21:54
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem hülyeség, a "saját démonomon" tapasztalom, hogy őt simán látják a macskák és egyéb állatok, de főleg a macskák. Míg az emberek nem, illetve néhány kivételtől eltekintve nem látják, érzékelik, hallják, nem úgy mint a fent említett szőrös, nyávogó-doromboló bolhazsák.
2014. febr. 3. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!