Levonhatjuk a bevonzás kvantumfizikai eredményeiből, azt hogy a világot pusztán együtt képzeljük?
ZoltánKvantumfizikus kérdése :
A világ úgy alakul, amilyennek gondolatainkban érzékeljük, amit vágyunk, amitől félünk, amilyennek képzeljük a valóságot, azok mind megjelennek. Korábban azt hihettük, ezt pusztán a pszichológiai eredetű pozitív kondícionálás eredményezi és pusztán belemagyarázzuk a valóságba, ehelyett legújabb kvantumfizikai ismeretek tükrében kiderül, hogy pont fordítva van ; amit tőlünk független valóságnak gondoltunk, nem létezik, csak mibennünk és amiket gondolunk azokat éljük meg.
Vajon ezekből mennyire következik, hogy a világot pusztán mi mindannyian (hiszen mind egyek vagyunk) képzeljük ? Milyen más magyarázatot lehet ebből levonni a világ működésére ?
*
Rövid összegzés érdeklődőknek : Részletesebb közimsert magyarázat, általam leegyszerűsítve a közemberek számára : Régóta foglalkoztatta az embert, hogy az anyag vagy a tudat van előbb. Vajon maga az anyag elsődleges vagy egy tudat hoz létre anyagot ? Nos, erre megkaptuk a választ !
A tudat az elsődleges ; konkrétan a tudat irányítja a világot, a tudat hat az anyagra. A világ úgy alakúl, ahogyan a tudatunkkal tekintünk a világra, az anyagra a valóságra, az ahogy gondolkodunk a világról, az hogy milyen kérdéseket teszünk fel róla, ez befolyásólja a világot, az anyagot, a valóságot. Ugyanis a kétrészecskés kísérletekben a tudat hatására változtatja meg a részecske a tulajdonságait, azt hogy korábban melyik résen ment keresztül és az hogy milyen anyagi tulajdonságai legyenek. Mivel a kvantumfizika határesete a klasszikus fizikai, így megállapításai és kölcsönös hatásai igazak világunkra is. A kvantumfizika nem pusztán a mikrovilág törvényszerűségei, hanem szerves része a világnak. Atomok, molekulák viselkedhetnek kvantumosan.
Ennek bemutatása röviden : "Modern kvantumfizikai ismeretünkkel ismertté vált, miszerint a tudat teremti meg a fizikai valóságot. Olyanná formálódik a világ, amilyenre mi magunk gondolunk vágyainkban. álmainkban.
A kvantumvilág magában foglalja ezt a Newtoni vizuális absztrakcióként értelmezhető világot, melyet Te anyagi fizikának ismersz. Kiderült, hogy van egy mindenhol jelenlevő kvantumvilág, mely magában foglalja ezt a un. Newtoni fizikai világot, a kvantumfizika határesete ez a materiális világ, de akvantumfizika nem korlátozódik pusztán mikrorészecskékre. Atomok, molekulák, bármilyen tárgy és maga a teljes fizikai realitás is viselkedhet kvantumfizikai törvényeknek engedelmeskedve. A kvantumfizika világában megállapított törvényszerűségek a klasszikus anyag kapcsolataként ugyanígy érvényes általánosan.
Amerikai kollegáim megállapították, hogy tömeggel rendelkező elektronok is viselkedhetnek tömegtelen hullámként, mikor a tudatunk nem figyel rájuk, azonban mihelyt tudást szerzünk róluk, azaz tudatunkkal megfigyeljük őket máris anyagiakká válnak ! A kvantumvilágban úgy keletkezik az anyag, ahogy a mi tudatunk hat az anyagra. Ha azt megmérjük az egyik általunk mérni kívánt tulajdonságát azzá változik az anyag, ergó mi a tudatunkkal határozzuk meg a valóságban bekövetkező realitást ! http://www.youtube.com/watch?v=4M3druhbPU0 "
Zoli,te hol dolgozol mint kvantumfizikus?
Budapest?Ha igen akkor kérlek gyere el a szombati ELTEfestre.
Akit érdekel: [link]
Dávid Gyula (atomfizika tanszék) is fog előadást tartani,ha jól emlékszem déltől.Hogy melyik tömbben azt ne kérdezzétek,de szerintem valahol azt is írják.
A rendezvény totál ingyenes.Én nagyon örülnék neki hogy ha ott feltennéd néhány kérdésedet a profoknak,és berobbantanád a teszerinted forradalmi fizikádat a világba.
(az előbb csak ironikus voltam)
És szerintem jót tenne neked végre hallani igazi fizikát is.
Üdv:Béla elméletifizikus
"Levonhatjuk a bevonzás kvantumfizikai eredményeiből, azt hogy a világot pusztán együtt képzeljük?"
Tökmindegy hogy mi itt mit írunk neked és mit nem, Te már levontad ezt a következtetést, és nem tágítasz mellőle. Szóval mi már szerintem nem is kellünk asszisztálni a félresikerült elméleteidhez.
"Ha ez igaz is lenne, akkor miért amatőrökkel vitázik egy ilyen weboldalon? "
Nem vitázom, hanem kérdéseket teszek fel, amelyeket magam sem tudok megválaszolni. Részben pedig népszerűsítek egyes az átlagember előtt elhallgatott tufományos eredményeket
"Azt meg nem hinném, hogy a KFKI ne határolódna el az ilyen ezoterikus maszlagoktól"
Igaz, mert hallgat ezekről. Nem népszerűsítjük a tudományos előadásokon pl mindennttudás egyeteme, másrészt pedig nem vonjuk le a helyes végkövetkeztetéseket. Azaz tudjuk, hogy a tudat teremti az anyagot, ellenben mégsem veszünk róla tudomást -.- Meglehetősek skizofrén a tudomány, nemde !?
*
"A tudat ÖNMAGA, cselekvés nélkül NEM befolyásolja a fizikai valóságot!
Ilyen nincs, ez egy ezoterikus áltudományos zagyvaság."
Pedig ez így van ! Ha végigolvasod amit leírtam a válaszaimban a kérdésben és utána, te is rájöhetsz, elég csak picit logikusan gondolkodni.
*
"A rendezvény totál ingyenes"
Én ezeken az előasásokon rég tól vagyok. Őszintén csodálkozok a gúnyos javaslatodon, mert a kérdéseimben semmilyen ezotérikus áltudományos nincsen, semmilyen határtudomány sem. Ezek pusztán olyan akadémiai fizikai ismeretek, melyeket egy átlag hallgató is tanulna egyetemen.
"Tökmindegy hogy mi itt mit írunk neked és mit nem, Te már levontad ezt a következtetést, és nem tágítasz mellőle. Szóval mi már szerintem nem is kellünk asszisztálni a félresikerült elméleteidhez."
Egyáltalán nem, épphogy nektek bizonyítok bármit tudományosan, akkor is a rögeszmész materiális marhaságok mondjátok vissza 8tisztelet a kivételnek !) Én nyitott vagyok, cáfolj meg !
A kérdés az, hogy az általam vázolt tudományos következtetések szerint valahol a végkövetkeztetés letér-e arról, miszerint a világot pusztán képzeljük ?
"Azaz tudjuk, hogy a tudat teremti az anyagot,"
Hagyd már ennek a hülyeségnek az erőltetését, ezzel senkit nem vezetsz meg. Ez egy baromság, és ha még ötszázszor leírod, akkor is az marad, magyarázhatod akárhogy.
Ha így lenne, akkor nem itt erőlködnél a hülyeségeiddel, hanem csinálnál magadnak a tudatoddal egy saját kis világegyetemet, ahol minden úgy működik, ahogy neked a legszimpatikusabb, és akkor nem kéne velünk hülyékkel foglalkoznod. De nem, Te inkább itt kínlódsz... Ez bizonyítja, hogy nem működik a dolog, mert helytelen az elméleted.
"Ezek pusztán olyan akadémiai fizikai ismeretek, melyeket egy átlag hallgató is tanulna egyetemen. "
Rizsa rizsa rizsa... Fogadjunk, hogy vasbetongerendás vagy vasbetonpanel a lakás ahol laksz, mert különben már rég rádszakadt volna a tető ennyi hazugság után... Nevetséges vagy. Nem is, ez már rég a szánalmas kategória...
24-es ez nem rizsa, hanem komoly kvantumfizika ! Egyetemeken tanítják doktori iskolán.
Tudományos linket is küldtem, direkt nektek. Próbáljátok meg értelmezni.
A videót nem tudtam megnézni, mert a youtube egésznap hülyéskedik, de ha jól megy az nagol javaslom ezt:
A tudat előbb van, mint az anyag, mivel a(z illuzórikus) megnyilvánulás iránya finomtól a durva felé, könnyűtől a nehéz felé halad.
„Vajon ezekből mennyire következik, hogy a világot pusztán mi mindannyian (hiszen mind egyek vagyunk) képzeljük ? „
-Szerintem mindannyian ilyen-olyan mértékben teremtők („kíváncsi istenrészecskék“) vagyunk... jelenleg ellentmondásban, pedig lényegünk szerint mindannyian egy vagyunk... eredetünk, kezdetünk és végünk szerint.
Ron Hubbard szerint „nézőpontok“ vagyunk, amelyek kihelyeződve teret hoznak létre, valamint energiát (=erőt) és anyagot, időt.
Ezt „A Faktorok“-ban írja le. Szerintem sokkal komolyabb, mint a Biblia Genezis (Teremtés) nevű része.
Az elveket tekintve 3 univerzum van:
-a saját univerzumunk (ami gyakorlatilag egy rom)
-a másik nézőpont univerzuma (az is egy rom)
-a közmegyezéses, „kikényszerített átlag“, a MEST, a fizikai univerzum (ami lényegét tekintve egy barbár és kegyetlen univerzum = az erő / erővel történő érvelés univerzuma.
A MEST egy rafinált csapdauniverzum, ami mindannyiunkat (!) fogságban tart. A fizikai univerzum fogságába a thetánok (=lelkek stb.) milliárd évek alatt,
milliárd és milliárd apró MEST-tel való egyetértésen áthaladva kerültek. (kerültünk)
Minden egyetértéssel mindig egy picivel kevésbé képesebbek / okozóbbak lettünk.
Jelenleg ezért vagyunk az anyag fogságában és jelenleg valójában ezért az anyag (a MEST), a fizikai univerzum a bálványunk / imádottunk / istenünk.
Jelenleg szinte mindent a fizikai univerzumhoz viszonyítunk... összes szabályunkat a fizikai univerzum messzemenő figyelembevételével alkotjuk meg...tehát:
jelenleg a fizikai univerzum (=az Erő Univerzuma / a MEST) a viszonyítási alapunk (és mindent hozzá, belőle kiindulva mérünk, értékelünk... még saját magunkat és egymást is).
Következésképp a képességeink a nullát verdesik.
Következésképp a
-megértéseink
-a blső és saját (!) etikánk
-a képességeink
a béka feneke alatt vannak.
A thetán rehabilitációjának útja (Ron szerint) nem más, mint a thetán feloldozása a fizikai univerzum, = a kikényszerített átlagot termelő univerzum
kötelékei alól.
Tehát:
A thetánnak rehabilitálnia kell a posztulátumait (amelyekkel az idők hajnalán még teremtett).
Meg kellene tanulnunk tisztelnünk és megértenünk egymást, mint pl. a fizikai univerzumba alászállt ÉLET okozóit. (!!!) stb.
A MEST-univerzum csodálatos is tud lenni, de semmilyen abszolút lényeggel nem bír, valamint az élet benne állandóan köröket ír le...
...Ron szerint: „zsugorodó és lefelé haladó spirálokat“... jobb esetben pedig (esetleg ?) táguló és felfelé haladó spirálokat.
Nézzétek meg újra a Mátrix-című filmet (vagy a trilógiát) és figyeljétek, valamint értsétek meg, hogy végül is hogyan győz Neo a lehetetlennel szemben.
Azt hiszem, hogy itt most nagyon komoly dologról beszélek... nekem, azt mondhatom, hogy Ron Hubbard dolgai segítettek abban, hogy nagyon sok mindent megértsek ezzel az univerzummal kapcsolatban.
De! Hangsúlyozom, hogy összességében nagyon veszélyes az anyag. Ezt mindenki jól vésse az eszébe!
„Légy tisztában azzal, hogy tőrök közt járkálsz!“
Ahogy már nagyon sokszor írtam:
Ahol a „Tóra“ (=Tudás), nyüzsögnek ott a krokodilok. (a népmesékben sárkányról van szó, de szerintem a krokodil / krokodilok sokkal kifejezőbb)
-Mi a kulcsa, Súr(yah) ennek a világnak?
-Ennek a világnak a Megértés a kulcsa - és semmi egyéb kulcsa nincsen.
-Ezért zárják mindig el a megértés kapuit?
-Igen, ezért.
-Kik zárják el a megértés kapuit?
-Azok, akik az anyagra esküsznek, akiknek az anyag a világa és a hite, akiknek a szíve helyén egy darab kő (=MEST) van: azok zárják el a megértés kapuit.
„Amerikai kollegáim megállapították, hogy tömeggel rendelkező elektronok is viselkedhetnek tömegtelen hullámként, mikor a tudatunk nem figyel rájuk, azonban mihelyt tudást szerzünk róluk, azaz tudatunkkal megfigyeljük őket máris anyagiakká válnak ! „
-Ez nagyon érdekes. (!!!) ((Értem, hogy miért történik... azt hiszem, hogy értem.))
-Ron Hubbard: Erőfeszítés és ellen-erőfeszítés. A fizikai univerzumban a thetán posztulátumával szemben mindig fellép egy ellen-posztulátum (=egy MEST-posztulátum).
Ha a thetán képes nagyon magasra felmenni a tónusskálán (=a megszokott emberi létállapotok fölé),
akkor elérhet egy szintet,
ahol már az erőfeszítésével (=posztulátumával) szemben nem lép fel / nem keletkezik egy ellen-erőfeszítés (=egy ellen-posztulátum).
A fizikai univerzum mindig, minden hatást kiegyenlíteni törekszik (másképpen valószínűleg nem maradhatna meg).
„Nem hiszek a kvantumfizikában.
A világ ami körül vesz minket az reális, nem illúzió.“
-Ron úgy mondta ezt: itt egy MEST által kikényszerített realitás van. A MEST színtiszta matematika, csupa-csupa mechanika.
A MEST-ben még a thetán is elkezd mechanikussá válni. (!!!)
„ Ezt a hullámot egy anti anyag világ tartja fent aminek iránya ellentétes a mi anyagi világunkkal. „
-Ez nagyon érdekes. Számomra egyértelmű, hogy ez, amit a szemeinkkel látunk: csak egy fél-világ.
„Félet“ = fél-élet, ahogy Philip Kendrick Dick is írta. „Féletben vagyunk.“ (fél-életben)
„Valójában, amit elhiszel az válik valósággá,.“
-De nem ebben az aberrátumban. (!!!) A létezés tiszta szintjein valószínűleg így van, de nem így van ebben a MEST-aberrátumban (=a fizikai univerzumban... aminek legfőbb istene a Káosz nevű „Vad-Szamár“).
A vakszamár, vadszamár kettős elvű, minden kettősen keletkezik benne és minden kettősen (=önellentmondó módon !!!) tartatik meg benne.
A fizikai univerzum az önellentmondás univerzuma. Tele van ellentétpárokkal, melyek metafizikai lényegüket tekintve nem egyebek, mint ön-ellentmondások. (!!!)
Dichotómia, mint (világot) teremtő elv. Dichotómia, mint energiaforrás. A váltakozóáram is így keletkezik: két dichotómia hat egymásra (mozgás és anyag = töltés keletkezik ... mely ki szeretne sülni).
„ha a mai fizikusaink, kollegáim az emberi spiritualitást is figyelembe venné, akkor maga a fizika is igen nagy mértékben fejlődne és elképesztő tudásanyag kerülne az emberiség kezébe !“
- És akkor mi lesz a kőolajipari-, vallásipari-, gyógyszeripari-, elmeipari-, társadalomformálási stb. (valójában egyetlen !) lobbival?
Az Örök Középkornak a Földön sosem lehet vége! - Ez a lobbi főszabálya. A lobbi szerintem nagyon dühös, amikor valaki újra (és újra) „feltalál“ valamit (lényegében megjelenik benne a tudás, az információ) ... mivel a lobbinak megint be kell indítania a „takarítóit“, hogy visszaálljon a mesterségesen létrehozott és fenntartott status quo.
Középkor-lobbi! Középkorban érdekelt és utazó lobbi! Nehogy már legyen bármi új a Nap alatt!
„Nem olvastam végig az összes okfejtésedet, de jóformán azt akarod mondani, hogy a tudat ÖNMAGA, mármint cselekvés nélkül képes befolyásolni az anyagi világot?“
-Ron szerint a test a fizikai univerzumtól van és lényegében egy szűrő, egy korlát, egy teher, egy fék a thetán számára, mivel a thetánnak semmilyen fizikai teste nincsen... következésképp neme sincsen stb.
Pythagoras is így gondolta kb.
„Kedves válaszoló ! Igen a tudat ÖNMAGA puszta cselekvés nélkül befolyásolja a valóságot. A gondolataink, illúzióink, félelmeink mind megteremtődnek a valóságban.“
-Szerintem nem szabad, hogy a teremtésben a test részt vegyen, mivel a test nem okozó, hanem csak okozat.
Szaraha:
„A tudat EGYEDÜL a világmindenség magva,
melyben összefut szamszára és nirvána,
hódolat a kívánságteljesítő ékkőhöz hasonló tudatnak,
mely, bármire is vágyunk, megadja.“
„ Az elmélete lényege, hogy létező objektum nincsen idő nélkül térben, de tér nélkül időben igen. Szerntem ez nem igaz. „
-Ron ezt nem fogadta volna el. Kisfaludy György-gyel kb. az a baj, hogy hozzá van kötve az időhöz.
Az idő - Ron szerint - nem egyéb, mint egy illúzió a kinetikumban... kb. a mozgás-, mozgások sebességével arányos.
Azt mondja, hogy az idő a mozgások hatására jelenik meg / jön létre.
A théta szintjén - véleményem szerint - az idő egy nulla. Nem létezik. Nincsen.
Kizárólag a megértés alacsony / alacsonyabb szintjein jelenik meg az idő.
„Az a helyzet, hogy előttünk itt voltak más igen fejlett földönkívüliek, akik már tudattal teremtettek anyagot“
-Ron szerint mi voltunk ezek... mi, a thetánok, akik lényegében halhatatlanság (megértés, képesség, okozóság) vagyunk.
Az idő (időnyom) az első birtoklással (havingness-szel) jelent meg Ron szerint és onnét váltott át lineárissá a játszma.
Előtte randomitás (=véletlenszerűség) volt, a thetán kedvére váltott a lehetségességek, mint potenciális világok között.
A MEST-ben lecsökken a randomitás és beáll a linearitás (=a múltból a jelenen át a jövőbe haladó időnyom).
„Edgar E. Cayce mesélte az univerzum teremtésének tőrténetét úgy, hogy az első lények még amőbaszerűek voltak és pontos alak még nem volt. ezt nem akartam elhinni a XX.sz legnagyobb prófétájának, mert nevetségesen hangzott egy egyetemistának....de később látod beigazolódott, hogy igaza volt (lehetett) :D Irónikus ?“
-Mind ezt mondják... ez lényegében a REND (= a titkos, beavatotti rend) világképe, amiből mindig feltárogatnak egy-egy kicsit.
Mindig az a mag.
„A gondolkodásunk, illúzióink során jön létre az anyag. Előszőr ez így volt.“
-Az anyag a meg-nem értés, a helyzetet kezelni nem-tudás hatására keletkezik, jelenik meg.
Kezdetben örvénylések jelennek meg, energetikai örvények, melyek később fizikai anyaggá szilárdulnak.
A Káosz lényege szerint Meg Nem-értés.
Tippem és hitem:
Amikor elérünk egy tudás-, egy információ-mennyiséget, akkor egy Nagy Ugrás fog velünk történni.
Jelenleg ezen „geccsölünk“, hogy ez meglegyen.
A részletekről semmit nem tudok, de azt tudom, hogy így lesz!
Az összes MEST-jellegű ellen-erőfeszítés azon dolgozik, hogy mindez ne lehessen meg... de meglesz.
Ezért taposnák el (már talán évmilliárdok óta) a Tudást, megismerést, megértést..., hogy ez a pillanat ne jöhessen el.
Ezért van a népbutítás, az összes középkori jellegű vallásos-okkult befolyásolás, -elhitetés.
Az anyagban lekötve energia van, az energiában lekötve fény van.
Meg fogjuk oldani ennek az univerzumnak a kötelékeit!
Nekünk nem kell egyetlen vallás sem, egyetlen hit sem; nekünk kizárólag az IGAZSÁG kell! Ennyi.
„"Azaz tudjuk, hogy a tudat teremti az anyagot,"
Hagyd már ennek a hülyeségnek az erőltetését, ezzel senkit nem vezetsz meg. Ez egy baromság, és ha még ötszázszor leírod, akkor is az marad, magyarázhatod akárhogy.“
-Ez egy igazi fizikai univerzumra alapozott (=MEST) posztulátum; egy olyan posztulátum, aminek a MEST a forrása, eredete és tanúja.
"A tudat előbb van, mint az anyag, mivel a(z illuzórikus) megnyilvánulás iránya finomtól a durva felé, könnyűtől a nehéz felé halad. "
Ez pontosan így van Súr !
"A tudat ÖNMAGA, cselekvés nélkül NEM befolyásolja a fizikai valóságot! "
-Ez viszont lehet, hogy igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!