Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Levonhatjuk a bevonzás kvantum...

Levonhatjuk a bevonzás kvantumfizikai eredményeiből, azt hogy a világot pusztán együtt képzeljük?

Figyelt kérdés

ZoltánKvantumfizikus kérdése :

A világ úgy alakul, amilyennek gondolatainkban érzékeljük, amit vágyunk, amitől félünk, amilyennek képzeljük a valóságot, azok mind megjelennek. Korábban azt hihettük, ezt pusztán a pszichológiai eredetű pozitív kondícionálás eredményezi és pusztán belemagyarázzuk a valóságba, ehelyett legújabb kvantumfizikai ismeretek tükrében kiderül, hogy pont fordítva van ; amit tőlünk független valóságnak gondoltunk, nem létezik, csak mibennünk és amiket gondolunk azokat éljük meg.

Vajon ezekből mennyire következik, hogy a világot pusztán mi mindannyian (hiszen mind egyek vagyunk) képzeljük ? Milyen más magyarázatot lehet ebből levonni a világ működésére ?

*

Rövid összegzés érdeklődőknek : Részletesebb közimsert magyarázat, általam leegyszerűsítve a közemberek számára : Régóta foglalkoztatta az embert, hogy az anyag vagy a tudat van előbb. Vajon maga az anyag elsődleges vagy egy tudat hoz létre anyagot ? Nos, erre megkaptuk a választ !

A tudat az elsődleges ; konkrétan a tudat irányítja a világot, a tudat hat az anyagra. A világ úgy alakúl, ahogyan a tudatunkkal tekintünk a világra, az anyagra a valóságra, az ahogy gondolkodunk a világról, az hogy milyen kérdéseket teszünk fel róla, ez befolyásólja a világot, az anyagot, a valóságot. Ugyanis a kétrészecskés kísérletekben a tudat hatására változtatja meg a részecske a tulajdonságait, azt hogy korábban melyik résen ment keresztül és az hogy milyen anyagi tulajdonságai legyenek. Mivel a kvantumfizika határesete a klasszikus fizikai, így megállapításai és kölcsönös hatásai igazak világunkra is. A kvantumfizika nem pusztán a mikrovilág törvényszerűségei, hanem szerves része a világnak. Atomok, molekulák viselkedhetnek kvantumosan.

Ennek bemutatása röviden : "Modern kvantumfizikai ismeretünkkel ismertté vált, miszerint a tudat teremti meg a fizikai valóságot. Olyanná formálódik a világ, amilyenre mi magunk gondolunk vágyainkban. álmainkban.

A kvantumvilág magában foglalja ezt a Newtoni vizuális absztrakcióként értelmezhető világot, melyet Te anyagi fizikának ismersz. Kiderült, hogy van egy mindenhol jelenlevő kvantumvilág, mely magában foglalja ezt a un. Newtoni fizikai világot, a kvantumfizika határesete ez a materiális világ, de akvantumfizika nem korlátozódik pusztán mikrorészecskékre. Atomok, molekulák, bármilyen tárgy és maga a teljes fizikai realitás is viselkedhet kvantumfizikai törvényeknek engedelmeskedve. A kvantumfizika világában megállapított törvényszerűségek a klasszikus anyag kapcsolataként ugyanígy érvényes általánosan.

Amerikai kollegáim megállapították, hogy tömeggel rendelkező elektronok is viselkedhetnek tömegtelen hullámként, mikor a tudatunk nem figyel rájuk, azonban mihelyt tudást szerzünk róluk, azaz tudatunkkal megfigyeljük őket máris anyagiakká válnak ! A kvantumvilágban úgy keletkezik az anyag, ahogy a mi tudatunk hat az anyagra. Ha azt megmérjük az egyik általunk mérni kívánt tulajdonságát azzá változik az anyag, ergó mi a tudatunkkal határozzuk meg a valóságban bekövetkező realitást ! http://www.youtube.com/watch?v=4M3druhbPU0 "

2014. jan. 26. 20:45
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

"A kérdésben nem akartam alátámasztani, hiszen ez a kvantumfizikai ismeret évek-évtizedek halmozott tudása után érthető meg és nem várhatjuk, hogy kivülálló ezt megértse, ezért vannak olyan kvantumfizikusok akik ezt népszerűsítik. "

Óóóó! És megint jöhet az arroganica a köbön! Nem, ez nem évek tudása. Ez a legbénább kimagyarázás, amit életemben hallottam, mégis mindig ezt használod.

"Amit írtam kvantumfizikai kísérletek eredménye. Valóban így van ahogyan írtam a kérdésben a video egy rövid, de tömör magyarázat ehhez, ami a könnyebb megértést szolgálja."

A videóban sem hoznak fel semmi érvet. Kérlek, linkelj már be egy-két elméletet. Ne mondd azt, hogy nincs, mert a kísérletek mind megtalálhatóak az interneten. Ha meg TÉNYLEG kvantumfizikus vagy, és tényleg tanítasz, ahogy azt már korábban is állítottad, akkor hozzáférhetnél ilyen kísérletekhez az egyetem útján.

"Valóban nem lenne ! Ez egy igen érdekes szemléletes példa. Kvantumfizikusok vitatkozunk ezen világszerte, hogy ha tudat nem létezne, vajon a világ létezne-e ? Szerintem egyértelműen nem !"

Először is, annak nincs értelme, hogy "Kvantumfizikusok vitatkozunk". Vagy ők, vagy mi. Döntsd el, melyik személyes névmást használod.

"Az ősemberes példa nem jó,...már csak azért sem, mert előttünk is voltak emberek."

Bizonyíték?

"Ez egy kérdés, mely megértéséhez ugyanazon ismeret kell. Te nem érted a kvantumfizikát, így neked minden kérdés ugyanaz,... aki nem ismeri a kínaiakat, annak is minden kínai egyforma. Ismerős ? :P "

Rossz példa. Ugyanazt a kérdést írtad le tömören, úgy, hogy mindenki megértette. Már megint ez az arrogancia.

"# 6/9 Köszönöm hasznos észrevételét. Téridőfizikából jelesre vizsgáztam a KFKI-ban, így behatóan ismerem."

BIZONYÍTÉK?

Végső soron, nem hiszem el, hogy te, az arrogancia mestere pont patr0nra, a legfőbb trollra hallgatsz(jó, persze te is troll vagy). Egyébként érdekes módon a számodra cáfolhatatlan válaszaimat mindig figyelmen kívül hagyod(persze ezzel nem csak én vagyok így). Ebbül is látszik hogy vita szempontjából impotens vagy.

névte2en

2014. jan. 27. 18:27
 12/29 anonim válasza:
# 6/9 válaszoló: Elhiszem, hogy ön jelesre vizsgázott, csak teszteltem. Tényleg tud is valamit, vagy csak trollkodik egy könyvből. Én nem vagyok fizikus, egy érettségim van. Sosem volt lehetőségem igazán azt tanulni amit szeretnék. Szakmát is saját zsebből raktam. Én nem akarom foggal körömmel alátámasztani az állításom. Még egy sima idő elméletet is megvalósítottam magamnak az emberek cselekedeteire és gondolkodására alapozva. Én hiszek benne, hogy létezik tudatosság a világegyetem létezésében, keletkezésében. Sőt hiszek a mágiában... Gyakorlom is... Én csak annyit szeretnék, ha nem csak a kvantumfizikában keresné a választ. Ami le van írva az ön által ismert "nagy könyvben" az nem biztos, hogy úgy is van. Ahhoz hogy megtalálja a kézzel fogható választ sokkal mélyebbre kell ásni a fizikában. Amire ezen a témán belül (okkultizmus) az emberek nem képesek, mert mindenki ragaszkodik a saját hitéhez és vallásához, akárcsak ön. A múlt század fizikai elméleteinek egy része megbukott, mégis tanítják. Ebből kiindulva gyanítom, hogy a következő század elejére a mostani elméletek fognak megbukni és a mostani elméleteket fogják tanítani. Én ezen a téren nem tudok bizonyítani. Ez csak egy felvetés volt részemről, hogy "mi van ha". Bizonyítson ön és még lehet nóbel díjat kap.
2014. jan. 28. 15:50
 13/29 A kérdező kommentje:

Kedves # 12/12 válaszoló ! Valójában nem ragaszkodok az elméletemhez, hanem csupán kiinduló álláspontnak tartom. a kérdéseimben új tudományos kérdéseket fogalmazok meg, melyeket bevallottan nem tudok, viszont a vita tárgyát képező nyílvánvaló megállapításokat védem, ehhez ragaszkodok, mert azok oly nyílvánvalóak, mint maga az elektromos vagy mágneses mező megléte.

Hiszem, hogy akik itt ezeket a kvantumfizikai megállapításokat támadják, pusztán jóhiszeműen és tudatlanságból teszik. A megrögzött materializmusukkal képtelenek belátni, hogy a fizika már talált egy materializmuson tűl nyúló spirituális világot, melyben a tudat teremt. Mégha megismételhető kísérletek bizobyítják is ezt, akkor sem hiszi el az ember, mert annyira elvakult és a médiában ezeket az eredményeket elhallgatják, mivel akik fennt vannak ostobaságban akarnak tartani minket.

Én csupán az eddigi igazolt kvantumfizikai konzekvenciákat védem, maga a kérdéseim lényegéről szinte szó sem esik, mert az alapjait sem értik emberek (materialisták).

örülök, ha outsider próbál eligazodni a tudományok világában és támogatom is ezt amennyire lehet, akár bíztató szavakkal, hogy tegye ezt továbbra is és sose csüggedjen !!

*

Most jelenleg a kvantumfizika kibogozásával foglalkozok. Számos fehér folt a fizikában véleményem szerint a kvantumfizikában gyökerezik. megkérném, ha tud olyan fizikai problémáról, melyet érdemesnek tart beható tanulmányozásra azon kérdéskörben melyben említett volt, mint fontos rész megérteni a valóság világ igazi megértéséhez, kérem vesse fel ezeket. örülnék, ha együtt találnánk támpontokat.

*

A rég megbukott elméleteket azért tanítjuk felsőoktatásban is, mert ezek szemléletes megértésével könnyebben építhető rá a komplexebb modernebb tudományterület pl ; Newtoni tömegvonzás igazoltan nem létezik, valójában a gravitáció vagy téridő görbület vagy a graviton részecske közvetíti. Ezt nem tudjuk. Mindazonáltal azért tanítjuk a tömegvonzás elméletét, annak ellenére hogy tömegvonzás nem létezik, mert az elmélet megértésével könnyebben ráépíthetjük az általános relatívitáselmélet fogalmait.

ha a mai fizikusaink, kollegáim az emberi spiritualitást is figyelembe venné, akkor maga a fizika is igen nagy mértékben fejlődne és elképesztő tudásanyag kerülne az emberiség kezébe !

2014. jan. 28. 16:55
 14/29 A kérdező kommentje:

Aki kételkedik a kvantumfizika azon eredményeiben, mely szerint a tudat teremt azok számára figyelembe ajánlom a kvantumradír, késleltetett választásos kvantumradír kísérleteket. Melyben mikor még nem is mértük meg a részecskepárt hogy eldöntsük, hogy hol ment át, már puszta információszerzése kilétéről összeomlasztja az interferenciaképet és egyetlen helyre kényszerül.

Maga a tudat kényszerítette a kvantumrészecskét arra hogy felvegyen egy egzakt fizikai értéket és mivel mi kísérletekkel vagyunk képesek eldönteni, hogyan figyeljük meg, így eldönthetjük a világ miképpen változik !

kérem ez döbbenetes : [link]

[link]

[link]

[link]

2014. jan. 28. 17:00
 15/29 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig az összes okfejtésedet, de jóformán azt akarod mondani, hogy a tudat ÖNMAGA, mármint cselekvés nélkül képes befolyásolni az anyagi világot?
2014. jan. 28. 22:25
 16/29 anonim válasza:

12/12 vagyok. Szerintem ez az egész elmagyarázza a lényeget, igaz dedós nyelven. (Nekem így is nehéz megérteni.)

http://www.youtube.com/watch?v=T7rEyHNfOpQ

http://www.youtube.com/watch?v=zZlnzl7ZFPY

http://www.youtube.com/watch?v=RmH4ZgxgjLA

Itt az egészből én annyit értettem, hogy a világ keletkezését fénykvantummal próbálja illusztrálni, aztán beszél valami hullámokról, meg azok sebességéről, teremtőről, meg épületekről, ahol találkozni lehet a teremtővel és mutatott rendes képeket is róluk, csak nem találom már ezt a videót. Vagy 3-4 órán keresztül keresgéltem, annyi előadása van, hogy 1 nap is kevés lenne, hogy megtaláljam azt amiben elhangzott a lényeg, de ezekből is összelehet rakni szerintem.

De hogy, hogy jött létre az ami magával hozta a világnak a születését, az számomra még mindég rejtély. De gyanítom elmondja a videókban, összerakható a kép, csak én nem értem még. De ha lesz időm rászánni heteket, hónapokat majd megteszem. Csak egyszer kell megértsem az egészet, bár egyszerűbb lenne, ha megkérdezném tőle személyesen. Ön biztos maximálisan megérti ezeket a dolgokat.

Én elhiszem, hogy a tudat képes létrehozni anyagot, de ahhoz, hogy legyen tudat, kellett léteznie valaminek ami valamikor létrejött, de miből és hogyan? Ha tudatosan jött létre az a valami, akkor megint kellett lennie valaminek. Szerintem ott lesz a válasz az önmagába visszakanyarodó tűz elemnél. (Nem az a tűz ami a kandallóban van!) Egy csepp alak ami visszakanyarodik magába. Önmagát gerjeszti? Mint az emberi evolúció, hogy az ősemberből a számunkra primitív létezésből lett a modern emberi felfogás? Mert tényleg úgy halad előre az egész, hogy először van egy nagyon alap, primitív dolog, amiből valami hatalmas lesz és így halad előre maga a világ is. Ezt így vissza lehet következtetni?

Minden esetre én megelégszek annyival, hogy tudatosság és anyagi világ egyszerre jött létre. Ami előbb egy kis energia részecske volt, (nem gömb mert az már túl bonyolult inkább valami karika, 2 dimenziós akármi) tömegtelen, ami önmagában tudatos is, csak nem volt tisztában a létezésével.

2014. jan. 29. 02:47
 17/29 anonim válasza:

Előző vagyok. Én még általános iskolás koromban akartam foglalkozni kvantumfizikával, csak rájöttem, hogy kevés vagyok hozzá és nem érdemes vitatkozni a fizikatanárral. :D De esküszöm, ha túl leszek a téridőfizikán, minden esetre újra előveszem a témát. Kvantumradír kísérleteket stb. Amúgy még arra sem jöttek rá, hogy a fény mag miért nem osztható. Lehet felezni! De ha megfeleztük létre hozza a másik felét és 2 fénymag lesz és bármilyen közegben is mind2 ugyan azon tulajdonságokkal fog rendelkezni. Erre sajnos nem tért ki a kísérlet, de nagyon érdekes és figyelemre méltó, számomra is új kérdéseket vet fel amivel tényleg érdemes foglalkozni.

[link]

6. hozzászólásomban elmondottakat az elektronról erről a videóról alapoztam: http://www.youtube.com/watch?v=48SeFb0zgbw

2014. jan. 29. 03:41
 18/29 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló ! Igen a tudat ÖNMAGA puszta cselekvés nélkül befolyásolja a valóságot. A gondolataink, illúzióink, félelmeink mind megteremtődnek a valóságban.

Persze ez nem egyszerű, hiszen pozitívat csak akkor vagy képes teremteni, ha hiszel benne, ez a TITOK ! Ha tele vagy félelemmel és nem vagy biztos benne, hogy ha jóra gondolsz az következik be és mélyen a negatív esemény megtőrtétntétől félsz, akkor sajnos a mély félelmedet vonzod be :S

Át kell ennek adnia az ember magát és szemernyi kétség sem merülhet fel a bukásnak...ezt egyébként a harcművészek felismerték évezredek óta, nem véletlenül :)

A kvantumfizikában semmilyen anyagi kölcsönhatás, csak a tudat számít a valóság létrehozásában ! Lásd előző kísérleteket.

*

Köszönöm, hogy felhívta Kisfaludy György videoira a figyelmemet, mondjuk nem értek teljesen egyet az elméletével, amiben a kvantumvilág nem szerepel, ő mindent klasszikus fogalomrendszerben, vizualizálhatóan képzel el. Az elmélete lényege, hogy létező objektum nincsen idő nélkül térben, de tér nélkül időben igen. Szerntem ez nem igaz. Később az időrendszerek egymásra való kölcsönhatásában nem defíniálja miért sodródik az egyik időrendszer a sajátidőburkán, míg megy másik alkalommal áthatol azon, így számomra ez az egész elmélete érthetetlen. Mindazonáltal a végkövetkeztetései sok helyen igen jók.

Az a helyzet, hogy előttünk itt voltak más igen fejlett földönkívüliek, akik már tudattal teremtettek anyagot, ami mivel MIND EGYEK vagyunk, mi is így értelmezzük. Azaz nem tudjuk milyen volt a világ a kezdetekkor....valószínűleg a normál tárgyak is amőbaszerű alaktalan felhőszerűek voltak ; Edgar E. Cayce mesélte az univerzum teremtésének tőrténetét úgy, hogy az első lények még amőbaszerűek voltak és pontos alak még nem volt. ezt nem akartam elhinni a XX.sz legnagyobb prófétájának, mert nevetségesen hangzott egy egyetemistának....de később látod beigazolódott, hogy igaza volt (lehetett) :D Irónikus ?

A gondolkodásunk, illúzióink során jön létre az anyag. Előszőr ez így volt.

A fényről valóban keveset tudunk. Magam úgy véltem kb tíz éve is, hogy egy fényrészecske 3m körül van. A fotonról nem igen tudok többet, mint a jelenlegi fizika sajnos :S

Köszönöm a véleményét ! :)

2014. jan. 30. 15:43
 19/29 anonim ***** válasza:

"Téridőfizikából jelesre vizsgáztam a KFKI-ban, így behatóan ismerem."

Úgy, ahogy UFO fedélzetén is járt már?

Ha ez igaz is lenne, akkor miért amatőrökkel vitázik egy ilyen weboldalon?

Azt meg nem hinném, hogy a KFKI ne határolódna el az ilyen ezoterikus maszlagoktól.

2014. jan. 30. 16:07
 20/29 anonim ***** válasza:

A tudat ÖNMAGA, cselekvés nélkül NEM befolyásolja a fizikai valóságot!

Ilyen nincs, ez egy ezoterikus áltudományos zagyvaság.

2014. jan. 30. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!