Nem kötekedésből, de, hogy tudtok hinni a mágiában, psziben?
Nem provokálásból kérdezem, de hogy tudtok hinni a mágiában és gyakorolgatni?
Úgy értem, hogy pl. itt van James Randi egy meg a többi szkeptikusok által hirdetett pénzbeli kihívások.
Az aki bemutat egy varázslatot vagy képes pszit használni pl. gondolat olvasás, laboratóriumi körülmények között kap egy csomó pénzt (Randinél 1 millió dollárt)
Még senki nem volt aki képes volt ilyet bemutatni sehol sem a világon.
Másik része az, hogy melyik katonaságba, rendőrségbe ne kéne egy telepata, varázsló stb. ?
A kérdés minden fajta misztikában jártas embernek szól: hermetikus, kabbalisztikus, Spirituális Sátánista, Wicca, simán ezoterikusok stb.
Viszont NEM szól: materialistáknak, naturalistáknak, szkeptikusoknak stb. Megkérném őket ne írjanak, és ne pontozzák le a válaszadókat! Köszönöm!
Mondom nem provokálásból kérdezem!
Írhattok privátban is, ha esetleg olyan információ lenne amit nem szívesen osztattok meg a nyilvánosan.
Minden jót! :)
25/F
Ui: Ha nem tűnne fel valakinek a fogalmazásból én is szeretnék hinni benne. Láttam már egy-két dolgot és elhiszem, hogy nem csak matéria van a világon... Van több ilyen könyvem is amúgy (Franz Bardon, Atlantiszi mágia stb.)
De valahogy a fenti megválaszolatlan kérdések miatt nem a benne való hit meg a komoly gyakorlás. Az pedig elengedhetetlen a mágiához. Csak kéne valami normális logikus magyarázat a fentiekre.
Nem vitatkozásból raktam fel amúgy sem a kérdést, hanem ténylegesen válaszokat szeretnék kapni rájuk!
Ennyi!
Csak észérveket szeretnék a fentiekre.
Ami azt illeti áttételesen megválaszoltam a kérdésedet!
Azért nem jelentkeztek a megkeresésre mert sem a spiritualizmus sem a mágia nem erről szól.
Szélhámos viszont mindenhol sok van.
Sebestyén Balázs saját bevallása szerint ugyan már látta **efet kavicsot materializálni energiából de erről kérdezd meg S. Balázst!
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
Na, ez már egy normálisabb válasz volt!
Köszönöm!
Viszont:
"Azért nem jelentkeztek a megkeresésre mert sem a spiritualizmus sem a mágia nem erről szól."
Ezt egy kicsit kifejtenéd jobban? Pontosan akkor miről szól?
Hallottam már én is ilyenről, hogy különleges képességű embereknek fizetnek egy rakás lóvét ha közönség előtt bizonyítanak.
És a közönség pedig válogatott szkeptikusokból állt akik az elejétől kezdve üvöltöztek az illetőnek hogy mi van te kis hülye nem megy. Szóval válogatott szitkokkal ócsárolták a jelentkezőt aki persze ilyen körülmények között nem tudott produkálni.
Hallottam már én is ilyenről, hogy különleges képességű embereknek fizetnek egy rakás lóvét ha közönség előtt bizonyítanak.
És a közönség pedig fajtiszta szkeptikusokból állt akik az elejétől kezdve üvöltöztek az illetőnek hogy "Mi van te kis hülye nem megy?" Szóval válogatott szitkokkal ócsárolták a jelentkezőt aki persze ilyen körülmények között nem tudott produkálni.
Utolsó: Nem hiszem, hogy erről lenne szó! Vannak valóban nagyon értelmes, jólelkű szkeptikusok!
(Nem, nem azok az ateista vérpistikék akik magukat szkeptikusnak nevezik és írják a GYÍK-ra, az okosságukat, pedig a termodinamika első főtételével nincsenek tisztában...)
Szerintem csak nem mennek el akiknek ilyen képességük van, mert nem érdekli őket a pénz, egyrészt másrészt és ez a fontosabb,nem valószínű, hogy vágynának a nyilvánosságra.
Egyébként a katonaság, CIA is alkalmaz telepatákat, legalább is azt írja Joy of Satan oldal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!