Nem kötekedésből, de, hogy tudtok hinni a mágiában, psziben?
Nem provokálásból kérdezem, de hogy tudtok hinni a mágiában és gyakorolgatni?
Úgy értem, hogy pl. itt van James Randi egy meg a többi szkeptikusok által hirdetett pénzbeli kihívások.
Az aki bemutat egy varázslatot vagy képes pszit használni pl. gondolat olvasás, laboratóriumi körülmények között kap egy csomó pénzt (Randinél 1 millió dollárt)
Még senki nem volt aki képes volt ilyet bemutatni sehol sem a világon.
Másik része az, hogy melyik katonaságba, rendőrségbe ne kéne egy telepata, varázsló stb. ?
A kérdés minden fajta misztikában jártas embernek szól: hermetikus, kabbalisztikus, Spirituális Sátánista, Wicca, simán ezoterikusok stb.
Viszont NEM szól: materialistáknak, naturalistáknak, szkeptikusoknak stb. Megkérném őket ne írjanak, és ne pontozzák le a válaszadókat! Köszönöm!
Mondom nem provokálásból kérdezem!
Írhattok privátban is, ha esetleg olyan információ lenne amit nem szívesen osztattok meg a nyilvánosan.
Minden jót! :)
25/F
Ui: Ha nem tűnne fel valakinek a fogalmazásból én is szeretnék hinni benne. Láttam már egy-két dolgot és elhiszem, hogy nem csak matéria van a világon... Van több ilyen könyvem is amúgy (Franz Bardon, Atlantiszi mágia stb.)
De valahogy a fenti megválaszolatlan kérdések miatt nem a benne való hit meg a komoly gyakorlás. Az pedig elengedhetetlen a mágiához. Csak kéne valami normális logikus magyarázat a fentiekre.
1# értem... tiszteltben tartom a véleményed, de nem hiszem, hogy csak ennyiből állna az egész.
Most ennyi erővel akkor az összes tudós gyáva ember lett volna?
Nekem nem bizonyíték kéne, hanem egy logikus válasz a fentiekre. Csak egy racionális válasz, hogy miért nincsenek ilyenek, vagy miért rejtőzködnek a mágusok?
Ha könyvből meglehet tanulni a mágiát akkor miért nem használják a katonaságban? (Már ha a CIA és FBI-nak nincsenek titkos részlegei ahol használják...)
Nem hinném, h a bizonyítás gyávaság lenne... Sőt, a bizonyításhoz kell a bátorság, mert egy egész világnézet dőlhet meg... Einstein gyáva lett volna??? Nem... Pedig megváltoztatta azokat a dolgokat, ami az addigi fizika alapjait jelentette... Valaminek a léte/nem léte nem hitbeli kérdés, hanem tény... Vagy van, vagy nincs... Semmit sem változtat a tényen, h hiszek-e benne, vagy nem...
Lehet nyitott szívvel kell élni és észre kell venni a körülöttünk lévő apró csodákat, de ugyanakkor nyitott szemmel és füllel is, mert könnyen az arcunkra eshetünk...
Úgy van ahogy BlackSword mondja. Legyél nyitott szívű, de néz körbe előtte...
Szerencsére kaptam privátban egy normálisabbnak tűnő magyarázatot. Nagyából annyi, hogy azért nem mert nem természetes amit a mágusok csinálnak és ezt nem igazán szeretik mutogatni. Mert nem biztos, hogy jó vége lenne...(gondoljunk csak a középkori boszorkány égetésekre, vagy arra, hogy az ószövetségben is kergették a mágia használókat stb.)
Még ha vannak válaszok írjatok, mindenképpen!
#5: Veled meg a magyar nyelvtanárok!
"Viszont NEM szól: materialistáknak, naturalistáknak, szkeptikusoknak stb. Megkérném őket ne írjanak, és ne pontozzák le a válaszadókat! Köszönöm!"
Tanulj meg olvasni! :D
1. Az igazi mágia nem egyenlő a varázslással.
2. A pszi vagy chi vagy ki energiát (nevezd ahogyan akarod) mindenki használja különben nem lenne életben.
Nincs ebben semmi csoda. Ja hogy te nem hiszed? Magánügy de akkor mit keresel itt?
A tudomány még nem adott választ arra hogy hogyan kel életre a holt anyag. Életet csak élet tud adni a holt anyagnak. De nem tudják hogy hogyan. Amíg ez így van addig a te nézeted is és a spirituálisoké is csak vak hit a te szemszögedből. Az már egy másik kérdés hogy vannak akik érzik az energiákat és azoknak hiába magyarázod a te álláspontodat! Ennyi. Vak hit a részedről is!!!
"Nagyából annyi, hogy azért nem mert nem természetes amit a mágusok csinálnak és ezt nem igazán szeretik mutogatni."
#7es voltam:
az ilyesmi csak duma...
Látom neked is vannak szövegértelmezési problémáid... Olvasd el még egyszer amit írtam.
Nem válaszoltál a kérdésre:
Miért nem mutatta be még senki sem a hatalmát a laboratóriumban?
Amúgy miért beszélnek akkor olyanokról, hogy repülnek, az akaratukkal gyújtanak fel tárgyakat?
Miért nincs a katonaságban telepaták? (Vagy talán vannak csak titkolva? Ha igen leírnátok, hogy miért?)
Nem vagyok materialista, egyébként is mind1 mit hiszek! Nekem magyarázatra van szükségem! A fentiekre adjanak normálist választ! Nem ilyen csúsztatásokat mint amiket írtál!!!
A személyeskedést meg hagyjuk, olyanok használják akinek nincs jobb fegyverük...
Mellesleg: "Ha nem tűnne fel valakinek a fogalmazásból én is szeretnék hinni benne. Láttam már egy-két dolgot és elhiszem, hogy nem csak matéria van a világon..."
Nem kéne ítélkezni, meg ellenséget keresni csak úgy össze-vissza!
Nem értem ezen mi olyan nehéz? Csak lelki békét akarok és ezt úgy lehetne, hogy a fentiekre normálisan válaszol valaki.
"az ilyesmi csak duma..."
Adjál akkor jobb magyarázatot! Eddig ez tűnik a legnormálisabbnak, hogy nem természetes amit csinálnak és-e miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!