Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A spiritualitás alapjainak...

A spiritualitás alapjainak bizonyítása után, a tudomány mikor fog mélyebb értelmű ezotérikus folyamatokat megérteni?

Figyelt kérdés

Zoltán Kvantumfizikus kérdése :

Úgy a '90-es évek táján a modern kvantumfizika igazolta a spirituális világ létét. Kérdésem az ; mikor fog mélyebb jelenségeket egzaktúl leírni, mivel sajnos az ezotéria világában is különböző irányzatok, különböző magyarázatok vannak.

Előszőr is nézzük mit bizonyított a kvantumfizika, nehogy valaki azt a szememre vesse, hogy az asztrológiát nevezzem elismertnek. Nem erről van szó, még arról sem, hogy az aurát vagy csít igazolták. Itt arról van szó, hogy a kvantumfizika a tudat elsődlegeségét igazolta az anyag felett, ezzel a materialista tévhitet lerombolva.

*

Régóta foglalkoztatta az embert, hogy az anyag vagy a tudat van előbb. Vajon maga az anyag elsődleges vagy egy tudat hoz létre anyagot ? Nos, erre megkaptuk a választ !

A tudat az elsődleges ; konkrétan a tudat irányítja a világot, a tudat hat az anyagra. A világ úgy alakúl, ahogyan a tudatunkkal tekintünk a világra, az anyagra a valóságra, az ahogy gondolkodunk a világról, az hogy milyen kérdéseket teszünk fel róla, ez befolyásólja a világot, az anyagot, a valóságot. Ugyanis a kétrészecskés kísérletekben a tudat hatására változtatja meg a részecske a tulajdonságait, azt hogy korábban melyik résen ment keresztül és az hogy milyen anyagi tulajdonságai legyenek. Mivel a kvantumfizika határesete a klasszikus fizikai, így megállapításai és kölcsönös hatásai igazak világunkra is. A kvantumfizika nem pusztán a mikrovilág törvényszerűségei, hanem szerves része a világnak. Atomok, molekulák viselkedhetnek kvantumosan.

Ennek bemutatása röviden : "Modern kvantumfizikai ismeretünkkel ismertté vált, miszerint a tudat teremti meg a fizikai valóságot. Olyanná formálódik a világ, amilyenre mi magunk gondolunk vágyainkban. álmainkban.

A kvantumvilág magában foglalja ezt a Newtoni vizuális absztrakcióként értelmezhető világot, melyet Te anyagi fizikának ismersz. Kiderült, hogy van egy mindenhol jelenlevő kvantumvilág, mely magában foglalja ezt a un. Newtoni fizikai világot, a kvantumfizika határesete ez a materiális világ, de akvantumfizika nem korlátozódik pusztán mikrorészecskékre. Atomok, molekulák, bármilyen tárgy és maga a teljes fizikai realitás is viselkedhet kvantumfizikai törvényeknek engedelmeskedve. A kvantumfizika világában megállapított törvényszerűségek a klasszikus anyag kapcsolataként ugyanígy érvényes általánosan.

Amerikai kollegáim megállapították, hogy tömeggel rendelkező elektronok is viselkedhetnek tömegtelen hullámként, mikor a tudatunk nem figyel rájuk, azonban mihelyt tudást szerzünk róluk, azaz tudatunkkal megfigyeljük őket máris anyagiakká válnak ! A kvantumvilágban úgy keletkezik az anyag, ahogy a mi tudatunk hat az anyagra. Ha azt megmérjük az egyik általunk mérni kívánt tulajdonságát azzá változik az anyag, ergó mi a tudatunkkal határozzuk meg a valóságban bekövetkező realitást ! http://www.youtube.com/watch?v=4M3druhbPU0 "

forrás : http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__4..

*

A kérdés az, hogy a mélyebb spirituális jelenségekben, mint asztrálvilág, aura, csí és még estig sorolhatnám ezeket, amikben még Én sem vagyok teljesen biztos, ami az egzakt működésüket illeti. Mit gondolsz ?

2013. aug. 24. 20:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"A spiritualitás alapjainak bizonyítása után"

Error.

2013. aug. 26. 23:56
 12/21 anonim ***** válasza:
Te ezeket a hülyeségeket magadtól találod ki, vagy összeollózod őket? Csak azért kérdezem, mert olyan sok jelenséget magyarázol félre egyszerre, hogy az már szinte művészet. Már csak ahhoz is muszály egy csomót olvasni a témában, hogy a felemlegetett fogalmakkal egyáltalán találkozz viszont ha így lenne, kellene hogy legalább egy kicsit is felfogjál valamit a belőle, de ez láthatóan nem sikerült. Szerintem keress magadnak valami egyszerűbb témát, sok ez neked.
2013. aug. 27. 00:23
 13/21 A kérdező kommentje:

Kedves 2-es kvantumfizikus kollegának leírom és nektek kedves érdeklődők, mi bizonyítja az általam elmondottakat amiket nem mond el a média csak fizikusok ismerik sajna :s

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__agykontroll__4768461..

ebben a kérdésben a Wheeler féle kvantumradír és késleltetett választásos kísérletek kifejtettem vala.

2013. aug. 27. 22:49
 14/21 anonim ***** válasza:

Gyere inkább át ide:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma..

Itt is nagy anyázás megy éppen.

2013. aug. 27. 22:54
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm Kedves randomrandi34 szíves invitálásodat, de ennyi esti kifejtés után megyek étkezni és utána aludni. Túl fáradt vagyok most anyázgatni. De jó szórakozást kívánok neked ! :-).
2013. aug. 27. 22:59
 16/21 anonim ***** válasza:
Szívesen. Köszönöm. Én még anyázok ott egy kicsit aztán sütök májat és csatlakozom hozzád.
2013. aug. 27. 23:02
 17/21 anonim ***** válasza:

Zolikám, adnék én neked olyan kvantumfizikai számolási feladatot, hogy összeszarnád tőle magad, de gyanítom, hogy még deriválni sem tudsz.

Attól, hogy összehablatyolsz mindenféle áltudományos hülyeséget, még nem leszel kvantumfizikus. Vezesd le nekem matematikai egyenletekkel, légy oly szíves, amiket írtál, elvégre a fizika nyelve a matematika. Ne aggódj, én érteni fogom. De van egy olyan érzésem, hogy ebből sem lesz semmi ;D

2013. aug. 28. 00:38
 18/21 anonim ***** válasza:

Már alszik.

Gyere át hozzám anyázni ha unatkozol.

2013. aug. 28. 01:02
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem alacsonyodok le erre a szintre. Tudtommal a "vitatkozás" nem egymás anyázást jelenti. Pláne nem a tudományokban.
2013. aug. 28. 01:28
 20/21 anonim ***** válasza:
Itt azzá fajult. De csak rajtad múlik te hogyan állsz hozzá.
2013. aug. 28. 01:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!