Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Ez igaz a lélek sújának 21...

Ez igaz a lélek sújának 21 gramot mértek ki a Berlini Műegyetem fizikusai?

Figyelt kérdés

Ezt az érdekes dolgot olvastam egy lappan, ami egy könyvből idézet és a Berlini Műegyetem fizikusai mérték meg a lelket. akkor igaz? 21gr a lélek? van lelkünk, tudományosan is igazolt?

"gy rövid részlet Kisfaludy György: A lélek zengése c. könyvből.

„A berlini Műegyetem kutatói a fejükbe vették, hogy a végére járnak egy régóta dúló vitának: van-e olyan konkrét dolog, hogy lélek, vagy nincs? Ha van, akkor van-e a léleknek mérhető tömege?

Szellemes módszert eszeltek ki ennek eldöntésére, és 2000(!) haldoklót ágyastól egy nagyon érzékeny mérlegre tettek annak megállapítására, hogy változik-e a beteg súlya a halál pillanatában?

Dr. Becker Martens által vezetett kutatócsoport úgy találta, hogy nemtől, kortól és testsúlytól függetlenül, egyöntetűen 0,072 grammal lettek könnyebbek az emberek a haláluk után néhány pillanattal.

Ezek után nem lesz túlzottan meglepő, hogy a lélek mikroszkóp alatt is megfigyelhető. Az emberi lélek kb.: 1 mikron nagyságú színes, porszemnyi dolog.

Legalább 12 színben létezik, de ez a spektrum a látható fény intervallumán bizonyosan túlnyúlik. Vagyis vannak ultraibolya és infravörös színű lelkek is. Azért, hogy a lélek tömege érthető formába kerüljön, mondok egy példát. Tehát, ha arányosan egy emberre vetítjük a lélek tömegét, akkor, egy 70 kg-os embert alapul véve ez azt jelenti, hogy az emberünk 96 millió tonna súlyú lenne!!! (Remélem jól számoltam)

Ez a tömeg arány megfelel a világűrben lévő fekete lyuk tömegének arányával!!!

Ha a sűrűségét vizsgáljuk, úgy szintén egy hihetetlen sűrűségi értékről beszélünk, amihez képest az anyagi világban található kemény és szilárd anyagok csak vákuumhoz hasonlíthatók.

Ezért aztán nehéz lenne a lelket ketrecbe zárni, mert még a hold tömegén is akadálytalanul „átsétál.”

forrás: [link] nyv-1-2-fejezet

Illetve:

A tudósok szerint ha meghalunk 21 grammal kevesebb lesz a test tömege...Ez a lélek tömege!!

forrás: [link]

View Full ersion : Does the soul weigh 21 grams?

Ivan Seeking

02.04.04, 01:50

21 grams.

It's the weight of five nickels, a chocolate bar, a hummingbird - and, according to the acclaimed movie of the same name, the amount of weight we lose at the precise moment we die, perhaps as the soul escapes the body.

Chalk the idea up to urban legend, because doctors say there's no modern physiological evidence of the phenomenon. But there is, it turns out, a historical basis for the claim - albeit one based on scientifically flawed experiments.

Tucked away in a 1907 journal called American Medicine is the story of Dr. Duncan MacDougall of Haverhill, Mass., who postulated that the soul had substance and, therefore, a measurable mass.[continued]

[link] ...

forrás: [link] l"

forrás : [link]

2013. júl. 17. 18:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

OFF:

@előző a fénynek van tömege, csak a v=0 fotonoknak nincs tömege, de amenyire én tudom olyat még nem találtak.

2013. júl. 28. 02:54
 12/12 anonim ***** válasza:

Mindenesetre figyelemre méltó tény, hogy amennyiben a léleknek tényleg van súlya, akkor előbb-utóbb mindegyik egy fekete lyuk legmélyén végzi.

Mellesleg - próbálkozott-e már valaki nem emberi lények lelkének mérésével (a patkány olcsó és könnyen hozzáférhető, sőt, ki se kell várni, hogy magától meghaljon!), vagy "tudomány" helyett azt a keresztény álláspontot tették magukévá - mondjuk, a keleti elképzeléseket mellőzve - hogy csak az embernek van lelke? Mennyit veszt a súlyából egy baktérium, amikor megdögik?

2013. szept. 9. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!