Franz Bardon tanításai, gyakorlatai mennyire hitelesek?
Sok spirituális tanítást olvastam már, de most komolyabban el szeretnék kezdeni egy rendszert gyakorolni. Nem pedig csak olvasgatni róla... Napi 1-2 órám van a gyakorlatokra, de nem szeretnék olyan rendszert gyakorolni, aminek végül nincs eredménye, vagy alig van...
Franz Bardon gyakorlatai által komolyabb szintekre el lehet jutni? Vagy kinek a könyvét, gyakorlatait tudnátok ajánlani?
Franz bardon könyvei a legeslegjobbak között vannak ebben a műfajban. Wictor charon könyveinél is sokkal jobbak mert utóbbi sokkal kevésbé kidolgozott rendszer és Franz Bardon azért sokkal sokkal nagyobb tudású volt Wictor Charonnál.
Ettől jobbat én még nem találtam.
Ha nem akarod "ronggyá szivatni " magad akkor felejtsd el teljesen kezdőként a szexuál mágiát.
Kettes vagyok.
Hármas, egyetértek, Wictor Charon nagyon nagyrészt kimondottan atlantiszi mágiából vette át a tudását (illetve hermetikus, egyiptomi mágiából, de mint tudjuk, az egyiptomiakra igaz legjobban, hogy adaptálták az atlantiszi tudást, rajtuk kívül a kabbalisták szerepét tudnám még ebben az adaptációban jelentősnek mondani) és a könyvei inkább csak efféle betekintést nyújtanak ennek különbüző területeibe, de komplett beavatórendszerré, szellemi úttá nem nagyon állnak össze, vagy legalábbis messze nem olyan komoly szinten mint Bardon művei.
Persze nyílván színvonalban ezek is messze verik a legtöbb ezoterikus/okkult/mágia könyvet szerintem, ezekből is rengeteget lehet tanulni.
Saját tapasztalom szerint annyi még a "gond" Wictor Charon cuccaival, hogy a kőkemény mentális gyakorlatokhoz nem ad afféle bevezetést, "bemelegítést" és hát nulláról elkezdeni napi szinten azokat a gyakorlatokat amik a könyveiben vannak azért elég meredek,főleg egyedül, le is írja sokszor hogy mindenképpen OKTATÓ/MESTER FELÜGYELETE MELLETT VÉGEZZÜK ŐKET, na de honnan vesz az ember ilyenhez mester??? sehonnan általában
Franz Bardon beavatórendszere viszont afféle "válogatott gyakorlatrendszer". Hermetikus mágiából, tibeti mágiából, jógarendszerekból és igazábból mindenhonnan vett át gyakorlatokat a "szent cél" érdekében, hogy létrehozza az elképzelhető legjobb mágikus képességfejlesztő beavató rendszert, amit TELJESEN ÖNÁLLÓAN IS LEHET MŰVELNI OKTATÓ FELÜGYELETE NÉLKÜL, HA A GYAKORLÓ A LEGSZIGORÚBBAN BETARTJA A SZABÁLYOKAT.
Ez uttóbi nagyon fontos. Soha nem láttam még ennyire magas szinten kidolgozott olyan beavatórendszert, ami kimondottan arra van kitalálva hoyg az ember egyedül is tudja csinálni. Bardon tudta hoyg ilyesmihez a legtöbben soha nem fognak megfelelő oktatót találni, mert annyira kevesen tudják ezt iylen magas szinten.
Ő ebben a könyvekben kiépítette az utat mindenkinek.
"Csak" végig kell járni, akár teljesen egyedül is.
Az okkultizmus soha sem vezet jóra, csak csalódás és szenvedés az eredménye.
"...a gyümölcseikről ismeritek meg őket: a jó fa nem hozhat rossz gyümölcsöt s a rossz fa nem hozhat jó gyümölcsöt..."
Az okkultizmus így önmagában nagyon tág fogalom, ebben aztán minden benne, és be is lehet mögé nyomni mindent. Mielőtt eldöntjünk egy úgymond okkult módszerról hogy mennyire "nemes" dolog a tanulása használata, nagyon alaposan meg kell azt vizsgázni, minden oldalról és főleg hoyg mire szeretnénk alkalmazni.
Buddha, Hermész Triszmegisztos, Jézus stb is rengeteg okkult módszert használt a róluk fennmaradt adatok szerint mégse tenintik őket pusztítóknak.
Előző pontosítása:
" nagyon alaposan meg kell azt vizsgáLni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!