Sátánnek minek kell a lelkünk?
Figyelt kérdés
Világ második legnagyob hatalma Isten után, mit kezd a lelkeinkel halálunk után ? Miért harcol érte? Közbe a kormányok meg tojnak az emberre és nem láttyák a lélekbe levő hasznosítható potencijált?2013. júl. 3. 15:31
1/17 anonim válasza:
Állítólag van a "Jehovánál" is nagyobb valami valamiféle "OM" néven. ...aztán ha már ez a téma van akkor miért ne lehetne más világegyetem is más "istenekkel".
2/17 anonim válasza:
A legújabb vallási filozófiai irányzatok szerint a sátán valójában nem is létezik. A sátán nem egy tudatos lény, hanem az emberi lélek sötétoldala. Minden emberben ott van.
A pokol se egy hely, hanem egy állapot. Azaz állapot amikor nem érzed azt, hogy szeretnek és "távol vagy Istentől". Ha a halálod után ebben az állapotban létezel, akkor arról csak te tehetsz, nem az ördög, mert az ördög csak a fejedben létezik.
3/17 anonim válasza:
Ezotéria szerint meg sátán nem más, mint az, aki megteremti magát, mert a történet szerint fellázadt isten ellen ( a rendszer ellen ) kilépet belőle, elhagyta az egységet, önálló tudat lett, ami független lett az őt megteremtő közegtől, szóval saját magát megteremtette.
4/17 A kérdező kommentje:
Olyan nincs hogy sajátmagát megteremtette :xD Ha már teremt valakit létezik, tehát valaki őt teremtette meg előszőr, az meg hogy kilépett Isten nyájából egy új szektát hozva látre nem teremtés Minek kell neki a lelkem?
2013. júl. 3. 18:48
5/17 anonim válasza:
Amit a második írt azon én is gondolkodtam már. Lehet hogy valójában a démonokat és az isteneket mi teremtettük a gondolatainkkal. Érdekes fordulat lenne.... Bár ugyan ez a szöveg ugyan úgy lehet egy ateista filozófia része.
6/17 anonim válasza:
"Közbe a kormányok meg tojnak az emberre és nem láttyák a lélekbe levő hasznosítható potencijált?"
Ne foglalkozz a sátánnal, van elég dolga. Üss fel egy helyesírási-szótárt.
7/17 anonim válasza:
Kérdező..:) Figyelj, hogyha valaki képes kiválni bármilyen külső erő nélkül az egységből az megteremti magát...Most hozok egy metaforát, ami nem biztos, hogy a legjobb lesz, de azért gondolkozz rajta...Képzelj el egy mozzarella sajtot ( éhes vagyok... ) gömb alakú szép,finom xD Na, a lényeg hogy a mozzarella sajtból csak egy golyó van.De ha abból a golyóból, kiszakad egy másik, análkül hogy hozzányúlna bárki is.Akkor az megteremti magát, mert külön akar válni a nagy golyóból, ahol nincsen szabad akarata, mert egységben van a többi alkotóval...Szóval, amint kilép ebből a golyóból, ő neki szabad akarata lesz, nem fog kötődni ahhoz, amiből kivált, szóval megteremtette önmagát azáltal, hogy kilépett az egészből és tudatra ébredt.A mozzarella nem a legjobb példa, de na :D A lényeg remélem érthető, hogy mire gondolok..xD
8/17 anonim válasza:
Jó példa ez, ne aggódj. Én dinnyével ismertem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!