Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Az összes természetfeletti...

Az összes természetfeletti lény, mágia, UFO, ezotéria ezek szerint igaz lehet?

Figyelt kérdés

Azon gondolkodtam, hogy végül is az igazolhatja az összes paranoamális jelenséget mint szellemek, ufók, yeti, molyember vagy mágia, hogy rengeteg különböző ember tapasztalta ezt.

Hiszen gondold végig ! Az ember tapasztal valamit, akkor azért használja ezt, azért gyakorolja, mert erőt merít belőle. Nyílván nem foglalkozna vele, ha nem lenne igaz és több egymástól különböző ember nem látná ugyanazt a jeleséget, nem tapasztalná ugyanazt a hatást csak akkor ha az igaz.

Ugye igazam van?

2013. ápr. 1. 21:42
1 2 3
 21/26 zsomkovacs ***** válasza:
Az még akár rendben is lehetne. De miért látott valaki pontosan egy istent, és miért látott valaki többet? Valamelyikük tapasztalata hibás kell hogy legyen.
2013. ápr. 2. 18:53
 22/26 A kérdező kommentje:

Az elektron spinje 3/2-akkor a fél forgás az a mi téridőnkben van, az annál több, már más térben, tehát magasabb rezgésszámú térben van, amit nem látunk, de itt van.

Volt a láthatatlan világok c. film a spektrumon, amin tudósok elmondták, hogy vannak itt olyan világok melyeknek más a rezgésük, aszt mégse látjuk. A tudósoknak csak hisztek !

Ugy gondolkodom, hogy ha valaki lát valamit és tőle függetlenül mások is, akkor az nem véletlen, így ha sokan hisznek valamibe az mind igaz, így a szellemek is, asztrális lények meg ufók is.

2013. máj. 11. 23:34
 23/26 anonim ***** válasza:
53%

Több probléma is van azoknak az embereknek az állításával, akik azt mondják, hogy amíg tudományosan nem tudjuk bizonyítani, addig nem létezik.

Ilyenkor jusson eszünkbe, hogy kb. 1500 éve még azt hitték az emberek, hogy a föld lapos. Amikor valaki az ellenkezőjét állította, ment a máglyára vagy jobb esetben "csak" megkövezték és kiátkozták.

Néhány évszázaddal ezelőtt még nem ismerték az elektromosságot, az ultrahangot, a röntgensugarakat, stb, stb...

Na akkor ha én most azt mondom, hogy lehetséges egy olyan világ, aminek a rezgései lassabbak (vagy gyorsabbak, nem tudom, nem vagyok tudós) és az anyagi világa ritkább, mint a fizikai világé, akkor lehet hogy én is csak olyat állítok, amit még nem sikerült bizonyítani (és én nem is fogom, mert nem vagyok tudós).

Na már most, akkor az én véleményem: Szerintem léteznek ezek a természetfeletti lények. Nagyon egyszerű elhinni, ha évezredes kultúrák hittek ugyanolyan típusú lényekben egymástól függetlenül a földgolyó különböző pontjain. Ha valaki nekem például el tudja magyarázni, hogy miért van Egyiptomtól, Dél-Amerikáig mindenhol a világon piramis, akkor elhiszem azt. Azért piramist mondok, mert ezt mindenki látja szerte a világon és kapcsolatban van az Istenekkel.

A csavar viszont ott jön, hogy szerintem ezek a lények nem más bolygóról jöttek. Ezek inkább igyekeznek mindig olyan formát ölteni, ami az akkori világban nagyon "mainstream". Jelenleg ez a kis szürke emberkéket jelenti. Valójában pedig ők is itt élnek közöttünk, magasabb síkokon. Ezeket hívták régen "bukott angyaloknak".

Ezen felsőbbrendű lények mindig igyekeztek beszervezni vezetőket, királyokat, császárokat és fáraókat, hogy hatalmat tudjanak gyakorolni az emberiségre. Most ugyanezt teszik, csak nem istenségek és angyalok, hanem földönkívüliek formáiban. Azt állítják, hogy ha ezt és ezt megteszik nekik az emberek, akkor boldog világ köszönt ránk. A politikusok pedig nem ellenkeznek.

Magukat az emberrablásokat pedig sosem földönkívüliek követik el, hanem csak emberek, akik bedrogozzák a delikvenst és elrabolják. Ott hipnózissal tévképzeteket plántálnak beléjük és mire visszakerülnek az ágyikóba, azt fogják hinni, hogy tényleg űrhajón voltak. A céljuk nem teljesen világos, de kapcsolatban lehet azzal, hogy ezek a "bukott angyalok" előszeretettel keverednek az emberekkel (nephilimek).

Most gondolom sokan azt hiszik, hogy én sem vagyok teljesen százas, mint itt sokan; de amiket olvastam különböző forrásokból, ez tűnik a leghihetőbbnek. Persze nyitott vagyok bármire, csak logikus legyen.

2013. máj. 12. 10:55
 24/26 anonim ***** válasza:

"Ha valaki nekem például el tudja magyarázni, hogy miért van Egyiptomtól, Dél-Amerikáig mindenhol a világon piramis, akkor elhiszem azt."

A piramis a legegyszerűbben felépíthető forma.

2013. máj. 12. 11:17
 25/26 anonim ***** válasza:

"A piramis a legegyszerűbben felépíthető forma."

Tulajdonképpen belátom, hogy ebben igazad van. Itt nincsenek stabilitási problémák, mint mondjuk egy egyenes falú épületnél.

2013. máj. 12. 12:08
 26/26 anonim ***** válasza:

#23:

>Több probléma is van azoknak az embereknek az állításával, akik azt mondják, hogy amíg tudományosan nem tudjuk bizonyítani, addig nem létezik.

Aki ezt mondja, az hülye. A tudomány nem mond ilyet. Ha valaminek a létét a jelenlegi tudásunk alapján rendkívül valószínűtlennek ítélünk (pl. természetfeletti), arra nem azt mondják, hogy "nem létezik", hanem egyszerűen nem feltételezik a létezését és nem foglalkoznak vele, mert nincs értelme.

>Ilyenkor jusson eszünkbe, hogy kb. 1500 éve még azt hitték az emberek, hogy a föld lapos. Amikor valaki az ellenkezőjét állította, ment a máglyára vagy jobb esetben "csak" megkövezték és kiátkozták.

Néhány évszázaddal ezelőtt még nem ismerték az elektromosságot, az ultrahangot, a röntgensugarakat, stb, stb...

És? Ez nem tartozik a kérdéshez, nem támaszt alá és nem cáfol semmit.

>egy olyan világ, aminek a rezgései lassabbak

Azok a fránya rezgések... Nézd, együgyű barátom, a rezgés egy nagyon egyszerű fizikai jelenség, aminek semmilyen ezoterikus/misztikus vonatkozása nincs. Önmagában olyan dolog, hogy "rezgés" nem létezik. A rezgés az valaminek (pl. az elemi részecskéknek) az állapota, és mint olyan, mérhető, leírható. A nullától gyakorlatilag végtelenig ismerjük a "rezgéseket", úgyhogy olyan dolgokról beszélni, mint "alacsonyabb/magasabb rezgésszámú világok/dimenziók", tudatlanságra és tájékozatlanságra utal.

>az anyagi világa ritkább, mint a fizikai világé

Ne használj olyan fogalmakat, amiket nem értesz, mert csak rontasz a helyzeten. Ez egy értelmetlen mondat.

>Szerintem léteznek ezek a természetfeletti lények.

Ez nem támaszt alá semmit, tökéletesen irreleváns kijelentés.

>A csavar viszont ott jön, hogy szerintem ezek a lények nem más bolygóról jöttek...

Innentől az egész egy mese, aminek semmi alapja. Tök jó, hogy ezt te szépen kitaláltad, de attól még nem ér fabatkát sem.

>Persze nyitott vagyok bármire, csak logikus legyen.

A legnagyobb irónia, hogy az írásod végére ezt biggyesztetted oda. Pontosan a logika az, ami belőled és a hozzád hasonlókból a legjobban hiányzik. Gyász.

2013. máj. 12. 23:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!