Milyen dolgot rejt a Mátrix, amit Isten rejteget előlünk?
Valóban igaz, hogy a mátrix filmek igazából azért jöttek létre, hogy titkon közöljenek valamit az emberekkel ? Ha igen akkor mit ? Engem ez nagyon érdekelne. Az első része.
A mátrix című film második és harmadik része a mondanivalóban még mélyebre hatól és egészen érdekes filozófiai mélységeket léttat az emberrel, de vajon mit takarhat mindez ? Milyen mély mondanivaló rejlik a filmben melyről Isten nem akarja hogy az ember tudjon, hiszen a sors többször is közbeszólt és megpróbálta megakadályozni a film megszületését.
#19 Nyilvánvaló hogy nem értek semmit. Hogyan tudod a "valóság" mögött talált valóságról eldönteni, hogy az az igazi valóság, nem pedig az illúzió egy újabb rétege? Illetve hogyan tudod a frissen felfedezett igazi valóságról eldönteni, hogy az igazi, nem csak a fantáziád terméke? Az érzékszerveidben és az elmédben nem bízhatsz, hiszen azok már egyszer cserbenhagytak.
"...tudatosan vagy nem tudatosan irányítja a matrixot...". Most akkor tudatosan, vagy tudattalanul kell irányítani. Az az érzésem te sem értesz mindent.
"Egy negatív világban pozitívan manifesztálni a valóság tudatosságával." mondatodnak nincs értelme, a manifesztáció tárgya kimaradt.
"Ki mondta, hogy a szerint élem?" nem kell mondanod, a tetteid beszélnek helyetted.
#23 Nem akartam trollkodni, ennek ellenére szíved joga hülye trollnak tartani, az ellenkezőjéről valószínűleg úgysem tudlak meggyőzni. Tényleg nem értem, hogy a valóság vs. illúzió kérdéshez hogyan kapcsolódik hogy te mire használod a számítógépedet (feltéve hogy gépsárkány = számítógép). A második mondatod pedig végképp nem tudom a korábbi beszélgetéshez kötni. Azt írod, hogy a beleélő-készségem eltúlzott, de átolvasva újra a két hozzászólásomat én nem látom jelét, hogy bármibe is beleélném magam.
Szerintem az lehet a baj, hogy szegényes a fantáziám. Ha személyeskedés és általánosítás helyett kicsit konkrétabban fogalmaznál, az nagy segítség lenne a számomra.
Őszintén sajnálom, ha bármelyik mondatommal megbántottalak, nem állt szándékomban.
Nem rólad beszélek, nem is ismerlek, hanem az emberről, akinek evolúciósan sose volt érdeke, hogy ennyire ráhegedjen az agya valamire, amibe beleélheti magát, mint a játékos társadalomnak (nem véletlenül akkora biznisz), vagy mint neked, miközben mint mondod nem is.
A trollkodást említő fejtegetésem pont más vitapartneredre reagálásod miatt született meg bennem, mert én pontosan értettem, miről beszél, te pedig részmondatoktól triggerelt, gondolkodást mellőző reakciókkal késztettél egy igazi, európai szintű facepalm-re, ha érted mire gondolok.
a valóság elvont fogalom. A magyar nyelv nagyon jól őrzi az ősi tudást.
A ság képző gyűjtőnévvé teszi a szubjektív szót. Az én értelmezésembe egy átlagot jelöl meg. Általunk érzékelt való/k átlaga a valóság. Nyelvtanilag, mint a barát ami számunkra kedves és jó kapcsolatot jelenti és az ilyen kapcsolatok gyűjtőneve a barátság.
A valóság az azoknak a sok milliárd szubjektív való érzékeléseknek ( a te érzékelésed, a szomszéd érzékelése, a family frostos sofőré, a mezőn legelő kecskéjé, az afrikai gyerekek stb..) az átlaga amik által közös, hasonló érzékelések írhatóak le. Ezt én mainstream valóságnak hívnám, ez mindenkié. Egy éhséget, vagy szexuális vágyat valószínű hasolóképpen élünk meg a legtöbben.
De mi a helyzet az alternatív valóságokkal? Az ego által kreált valóságokkal? Képlékenyebb-e ez, mint a mainstream?
..Én vagyok a legnagyobb, imádnak a nők, egy csomag szerencsétlenség vagyok, állandóan betegeskedek, utálnak az emberek, félek az állatoktól, pénzmágnes vagyok, szerencsés vagyok..
Vajon az ego játszmák formálják a mainstreamet, vagy fordítva? Egyáltalán szét lehet választani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!