Október 31. -én lesz valahol pogány ünneplés?
Ugyanis szívesen részt vennék ilyesmin (persze nem álarcos-töklámpás bohóckodásra gondolok, hanem a természetben, pl. egy erdőben tartott ünneplésre -tűzgyújtásra, táncra, meg hasonlók). A Google-ön próbáltam utánakeresni, de semmit sem
találtam. Azért elképesztő, hogy milyen ostoba és bigott álláspontokkal találkozni, mint pl: "Keresztény ember nem ünnepelheti ezt az ünnepet, mivel a halloween bűnös, pogány eredetű, szorosan kapcsolódik a szellemekben való hithez ... Célja, hogy elvonja a figyelmet Mindenszentek ünnepéről...", stb. Hát akkor ne ünnepeljenek. Én azonban ünnepelni fogok, mert mint pogánynak, fontos számomra ez a nap. Ha nem találok senkit, hát egyedül ünneplek. Talán elmegyek egy forráshoz, vagy a fel a hegyekbe, leülök egy kőre és élvezem a természet szépségét és samhain éjjelének varázsát.
1. szerintem te vagy az ostoba és bigott.
2. október 31 a reformáció ünnepe is.
3. fogadd már el, hogy az olyanok, akik nem olyan instabilok lelkileg mint, te, azok (keresztény) magyar emberként nem fognak egy angolszász ünnepen mulatni Kelet-Európában. itt a maskarás ünnepet úgy hívják, hogy farsang.
4. vannak elképzeléseim, hogy mit jelent számodra pogánynak lenni.
5. nagyon komolyan hihetsz ebben, ha mégcsak hasonszőrű ismerőseid sincsenek (szerencsére)
6. ne erőlködj. semmi közöd a keltákhoz. őseid előbb voltak üldözött szláv földönfutók, pusztában lovagló harczosch szittya magyarok, muszlim törökök, idetelepített KATOLIKUS német parasztok, semmint kelták.
7.a kereszténygyalázással le lehet állni, nem kell szeretni, de azért kicsit tovább és kicsit komolyabb kohéziós erőt jelentett, mint a te fotelvikka butaságaid.
8. igen, ilyen egy igazi kívülálló, a salgótarjáni világpolgár, aki nem áll be a sorba hanem samhainozni megy a forráshoz.
kérdésedre válaszolva: remélem sehol nem lesz.
Szóval a kecskét fel kell áldozni? Ez hasznos információ lesz a továbbiakban....
Pintér Sándor voltam sziasztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!