Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Október 31. -én lesz valahol...

Október 31. -én lesz valahol pogány ünneplés?

Figyelt kérdés

Ugyanis szívesen részt vennék ilyesmin (persze nem álarcos-töklámpás bohóckodásra gondolok, hanem a természetben, pl. egy erdőben tartott ünneplésre -tűzgyújtásra, táncra, meg hasonlók). A Google-ön próbáltam utánakeresni, de semmit sem

találtam. Azért elképesztő, hogy milyen ostoba és bigott álláspontokkal találkozni, mint pl: "Keresztény ember nem ünnepelheti ezt az ünnepet, mivel a halloween bűnös, pogány eredetű, szorosan kapcsolódik a szellemekben való hithez ... Célja, hogy elvonja a figyelmet Mindenszentek ünnepéről...", stb. Hát akkor ne ünnepeljenek. Én azonban ünnepelni fogok, mert mint pogánynak, fontos számomra ez a nap. Ha nem találok senkit, hát egyedül ünneplek. Talán elmegyek egy forráshoz, vagy a fel a hegyekbe, leülök egy kőre és élvezem a természet szépségét és samhain éjjelének varázsát.

2012. okt. 28. 22:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Az október az nem 30 napos?
2012. okt. 29. 00:02
 12/20 anonim ***** válasza:
57%
Nem xD
2012. okt. 29. 00:06
 13/20 anonim ***** válasza:
39%

1. szerintem te vagy az ostoba és bigott.

2. október 31 a reformáció ünnepe is.

3. fogadd már el, hogy az olyanok, akik nem olyan instabilok lelkileg mint, te, azok (keresztény) magyar emberként nem fognak egy angolszász ünnepen mulatni Kelet-Európában. itt a maskarás ünnepet úgy hívják, hogy farsang.

4. vannak elképzeléseim, hogy mit jelent számodra pogánynak lenni.

5. nagyon komolyan hihetsz ebben, ha mégcsak hasonszőrű ismerőseid sincsenek (szerencsére)

6. ne erőlködj. semmi közöd a keltákhoz. őseid előbb voltak üldözött szláv földönfutók, pusztában lovagló harczosch szittya magyarok, muszlim törökök, idetelepített KATOLIKUS német parasztok, semmint kelták.

7.a kereszténygyalázással le lehet állni, nem kell szeretni, de azért kicsit tovább és kicsit komolyabb kohéziós erőt jelentett, mint a te fotelvikka butaságaid.

8. igen, ilyen egy igazi kívülálló, a salgótarjáni világpolgár, aki nem áll be a sorba hanem samhainozni megy a forráshoz.

kérdésedre válaszolva: remélem sehol nem lesz.

2012. okt. 29. 00:26
 14/20 anonim ***** válasza:
64%
Utolsó ez durva volt. Miért ne szabadna gyalázni a kereszténységet? Tiltja valami? Vagy ha gyalázom már is kommunista, zsidóbérenc vagyok? Takarodjak ezért vissza Izraelbe vagy mi? A kereszténység erőltetett dolog, jobb világ lett volna ez a "vallás" nélkül. De a legröhejesebb az, hogy a keresztény-zsidó-iszlám hívők ugyan azt, az istent tisztelik, csak mások a szertartások. Régen minden népnek volt istene. A magyarnak is. Eleinte több is később a kereszténység felvétele előtt már csak 1. Germán, kelt több istenhívő volt. Az erőltette térítésnek a megfélemlítésnek a politikának és persze hozzá kell tenni, hogy voltak akik tényleg szimpatizáltak a "vallással" terjedt el a hit Európában. Amúgy Európán kívüli hit. Semmi keresnivalója itt. Európa alapját se ez a "vallás" jelenti. Most így belegondolva igazi nagy magyar gyűlölő lettem. Sajnos nem tudok ezzel az egésszel egyetérteni.
2012. okt. 29. 19:52
 15/20 Zsizsik666 ***** válasza:
13 tűrtőztesd magad, és ne örülj, mert sok helyen lesz ilyen :)
2012. okt. 29. 19:59
 16/20 anonim ***** válasza:
Biztos vagyok benne, hogy rengeteg helyen fognak kecskét áldozni.
2012. okt. 29. 20:01
 17/20 anonim ***** válasza:

Szóval a kecskét fel kell áldozni? Ez hasznos információ lesz a továbbiakban....

Pintér Sándor voltam sziasztok.

2012. okt. 29. 20:11
 18/20 anonim ***** válasza:
hát pedig a disznóból nem lesz csak úgy hurka meg egyéb más.
2012. okt. 30. 20:46
 19/20 A kérdező kommentje:
Van némi paradoxia abban, ahogy egyesek jelentékeny időt képesek áldozni arra, hogy elolvasnak valamit, amit aztán megcáfolni igyekeznek. A keresztények azért védik olyan véresszájúan a hitüket, mert tudják, hogy egy parazitavallás, amely csak rátelepült a pogány hitekre. Hogy ne lenne bennem kelta vér? a hozzászóló bizonyára nincsen tisztában a Pannonia történetével. A kecskeáldozatra nem tudok mit szólni. Én valami kevésbé véresre gondoltam.
2012. okt. 30. 22:56
 20/20 A kérdező kommentje:
Úgy látom, nehezet kérdeztem. Na sebaj. Mindenkinek áldásos éjjelt kívánok, még a kötözködőknek is. 12-es nek pedig külön kívánom, hogy az űj évben térjen meg.
2012. okt. 31. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!