Október 31. -én lesz valahol pogány ünneplés?
Ugyanis szívesen részt vennék ilyesmin (persze nem álarcos-töklámpás bohóckodásra gondolok, hanem a természetben, pl. egy erdőben tartott ünneplésre -tűzgyújtásra, táncra, meg hasonlók). A Google-ön próbáltam utánakeresni, de semmit sem
találtam. Azért elképesztő, hogy milyen ostoba és bigott álláspontokkal találkozni, mint pl: "Keresztény ember nem ünnepelheti ezt az ünnepet, mivel a halloween bűnös, pogány eredetű, szorosan kapcsolódik a szellemekben való hithez ... Célja, hogy elvonja a figyelmet Mindenszentek ünnepéről...", stb. Hát akkor ne ünnepeljenek. Én azonban ünnepelni fogok, mert mint pogánynak, fontos számomra ez a nap. Ha nem találok senkit, hát egyedül ünneplek. Talán elmegyek egy forráshoz, vagy a fel a hegyekbe, leülök egy kőre és élvezem a természet szépségét és samhain éjjelének varázsát.
Nem olyan nagy izé ezt megszervezni. Veszel tököt, szólsz a barátaidnak, kifaragjátok, beöltöztök valaminek. Az udvaron raktok tüzet, isztok bort. Szívtok egy kis füvet, Vagy jósoltok.
Csináltok kaját, piát.
A kérdező egy pogány vega!
Na, ilyet sem hallottam még:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!