Mennyire hiteles, hogy a sátánisták szerint az Atya gyermeke Sátán és utóbbi alacsonyabbrendű?
Vegyétek már tudomásul, nem tudom, hány helyen szerepel a Bibliában: a sátán mindössze egy bukott angyal, semmivel nincs több hatalma! Hatalomban jóval kevesebb Isten hatalmánál.
Nem két pólusról van szó, mint a mágnesnek, amelyiknek mind a két vége egyforma erős!
Többfajta Sátánizmus létezik.
Egy másik kérdéshez ezt válaszoltam: "Én úgy tudom, a sátánisták szerint Isten előtt Sátán volt az uralkodó, a démonok pedig olyanok, mint amilyennek ma az angyalokat írják le, de Isten átvette a hatalmat Sátántól és valójában Isten és az angyalok az igazi gonosz, Sátán, a pogány istenség a jó, de Isten ráragasztotta azokat a jelzőket, amik valójában rá érvényesek."
Szóval A 2. leírta nagyjából a spirituális sátánizmust. Ők a Sátánt Enkivel, egy pogány istennel azonosítják. Amiről te beszélsz, van olyan is, igen, elképzelhető, hogy az istent magasabbrendűnek tartják és bátran szembeszállnak vele, mert szerintük sátán is ezt tette, nem félve a következményektől. Van ilyen ágazat, nemtudom, hogy hívják. Azt nemtudom megmondani így mennyire hiteles nekik sátán, viszont tippem, hogy talán egyszer nagyobb hatalma lesz, mint istennek és azért.
(Ma mindenkinek isten vs sátán és luci mániája van?:O)
Azt nemtudom a kérdésben melyik ág, talán valami sátánisták szövetsége vagy mi, de lehet nem jót mondok, lehet nincs is nevük.
De létezik ilyen is, amilyet a kérdező írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!