Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Ami "nincsen" az létezik-e?

Ami "nincsen" az létezik-e?

Figyelt kérdés
Gondold el, hogy a valami az összesnek csak egy része. Ha valami keletkezik, ami előtte nem volt akkor mivel az idő relatív és csak látszólagos, ez azt jelenti, hogy az is létezik. Ergó ami nem létezik, az az összes és a létező dolgok metszete. Azaz ami nincsen az létezik ? Jól gondolom ? Te hogyan vélekedsz ?
2012. okt. 14. 21:27
1 2 3
 11/21 Antimod ***** válasza:
Értem, mire akarsz kilyukadni. Az egyidejűség miatt elvileg mindennek léteznie kell egyszerre, ami valaha volt és valaha lesz (mármint a mi szempontunkból nézve). Sajnos nem tartok olyan szinten, hogy ezt megválaszolhassam neked, de érdekes a felvetés.
2012. okt. 15. 08:36
 12/21 anonim ***** válasza:

Az első válaszadónak:

"Ha valami keletkezik, ami előtte nem volt"

Itt vagy tévedésben olyan ami elötte nem volt a semmiből nem lesz!

Akkor most elmondom neked, hogy te tévedsz! Senki sem állította hogy a semmiből lehet kreálni valamit, de olyat igenis létre lehet hozni ami előtte sosem létezett. Pl minden új dolog, zene új íz szín, vagy anyag ami előtte nem volt addig nem is létezett. Stimt? Hiába vannak meg az alkotóelemei ha nem készíted el akkor nem is létezik.(vagy létezhet, de csak elméletileg, gyakorlatban nem). Ezzel meg is cáfoltam az első állításod. A második pedig, hogy: "Ami nincsen az létezik részletekben, és úgy áll össze majd." Ez sem igaz sajnos, hiszen semmi sem lesz csak úgy magától, azt meg kell kreálni. Elméletben meg filmekben már vannak repülő autók. Ha az állításod igaz akkor miért nem "állt még össze" egy valódi működő modell(persze magától)? 2:0 ide.

2012. okt. 15. 12:48
 13/21 anonim ***** válasza:

Előző: te hülye vagy.

1:0 ide, stimt?

2012. okt. 15. 15:55
 14/21 Ludwig047 válasza:
Kvantumfizika. Nincsen tér, nincsen idő, nincsen anyag. Csak egy hatalmas információ -és hullámmassza. Amit látsz a szemeddel, az egy kép, amit az agyad készít számodra, hogy megfoghatóvá tegye a világot, amiben létezel. Nézz szét kvantumfizika témában. Nagyon meg fogsz lepődni, és rengeteg kérdésedre választ kapsz :)
2012. okt. 15. 17:58
 15/21 nagylzs ***** válasza:
Ludwig047, úgy csinálsz mintha a vallás és a kvantumfizika kizárnák egymást. Létezik vallásos kvantumfizikus is a világon, és valószínű hogy ő többet tud a kvantumfizikáról mint mi itt együttvéve.
2012. okt. 15. 18:43
 16/21 Ludwig047 válasza:
Percig sem kételkedtem ebben. Magam is sem darwin / sem nagybummos vagyok. A dolgok megértésének több száz "köre" lehet, és most csak a legbelsőről beszélünk.
2012. okt. 15. 19:47
 17/21 anonim ***** válasza:

"az idő relatív és csak látszólagos"

Tipikus meg nem értésből fakadó szenzációhajhász félremagyarázás. Szegény Einstein forog a sírjában.

Egyébként értékelendő, hogy gondolkodsz és elméleteket gyártasz, de attól még nem sok értelmet látok a leírtakban. Tele van logikai hibákkal és hiányosságokkal.

Monolit Arktáltos és Szkeptiko-Inkvizítor

2012. okt. 16. 11:22
 18/21 anonim ***** válasza:

"Kvantumfizika. Nincsen tér, nincsen idő, nincsen anyag. Csak egy hatalmas információ -és hullámmassza."

Tipikus szenzációhajhász félremagyarázás, amely nem jelent semmit. A kvantumfizika nem erről szól, ezek csak helytelen következtetések.

2012. okt. 16. 15:47
 19/21 anonim ***** válasza:

"Az Univerzum végtelen, ezért a legkisebb valószínűségű dolgok is valahol biztosan megtörténnek!"

...egyébként minden létező dolognak csak egy része nyilvánul meg a fizikai síkon.

2012. okt. 18. 17:24
 20/21 anonim ***** válasza:

Régen én is nagy felfedezésnek tartottam, hogy csak a jelen pillanat valóságos. De rájöttem (legalábbis most már így fogom fel), hogy minden pillanat valóságos és örökké létező.

Az elménkre hat az illúziónak azon ereje, mely tovább hangolja tudatosságunkat egyik pillanatról a következőre. Ez olyan, mintha egy terepasztalt felszeletelnénk vékony szeletekre és mindig-mindig csak a egy, az aktuális szelet tárulna a szemünk elé. De ha összerakjuk a szeleteket, összeáll a teljes kép...

2012. okt. 18. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!