Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Monoteizmus kontra politeizmus...

Monoteizmus kontra politeizmus? (többi lent)

Figyelt kérdés
Feltűnt, hogy itt az ezotéria témakörben sokan milyen természetesnek, hogy a világmindenséget csupán egyetlen istenség irányítja, ami azért is furcsa, mert az egyik legnépszerűbb ezoterikus vallás a wicca is alsóhangon két istenséggel kalkulál. De más okkult rendszerektől sem idegen, hogy a szertartásaikba beépítik a teljes görög/kelta/viking/egyiptomi/sumér mitológiát. És akkor a távol keleti, több száz/ezer felsőbb hatalommal számoló hindu, shinto, taoista világképeket még nem is említettem. Van ennek valami különleges oka, vagy csak egyszerűen a keresztény kultúrkörnek tudható be?

2012. szept. 26. 22:10
1 2
 1/11 10inchhero ***** válasza:
23%
hát, igazából szerintem a poliateizmus a jó, (sok Isten van, amiben nem hiszek). A vallás a tudatlanok menedéke. Érdekes, 500 éve mindenki azt mondta, hogy Isten teremtette a Földet, ma meg már a kereszténység is elfogadja, hogy nem.. Hogy is van ez? (és még nagyon sok tudományosan megcáfolható állítás van a Bibliában, konkrétan az egész csak egy "mese")
2012. szept. 26. 22:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Olvass Manicheizmussal foglalkozó könyveket! Annak a vallásnak még van igazság, és valóság tartalma!

Na, és ezután a kommentem után jöhet az eretnekezés, meg a lehülyézés... :)

2012. szept. 26. 22:16
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
" a vallás a tudatlanok menedéke " már bocsánat, de ilyen kijelentéseket csak egy szintén tudatlan ember tesz! Azért ezt gondold át, hogy mi is az igazi tudatlanság! Nagy dolgokra fogsz rájönni! ;)
2012. szept. 26. 22:18
 4/11 anonim ***** válasza:
55%
Először is tisztázzunk valamit. A világmindenséget Én irányítom, az összes többi Isten csak utánam jött.
2012. szept. 26. 22:23
 5/11 10inchhero ***** válasza:
39%
Mert nem így van? Sok ember azért hisz, mert nem tud más magyarázatot találni dolgokra, pedig közel mindenre van. (Ettől függetlenül én ezt nem támadásnak szántam, nem zavar, hogy ki miben hisz, amíg rám nem akarja erőltetni)
2012. szept. 26. 22:27
 6/11 anonim ***** válasza:
Bocs, a 22:23-as kommentelőhöz szólt!
2012. szept. 26. 22:28
 7/11 anonim ***** válasza:
Akarja rád erőltetni a fene, majd fel ébredsz te is előbb utóbb! De addig altasd csak magad mély álomba "a mindent meg lehet magyarázni" teóriákkal! Csak nem tudom kettőnk közül ki is a vak!? Bár mondjuk én látom!
2012. szept. 26. 22:31
 8/11 AzOrdogMagyarhangja ***** válasza:

A nagy fekete mesekönyvnek minden szava, egy mese, ne felejtsük már el, h a kereszténység, egy új keletűnek számító vallás a sumérokéhoz vagy egyiptomiakéhoz képest, másrészt, h magyarázza akármelyik begyöpösödött mesekönyvmániás, h tudományos bizonyítékok vannak, arra, h, hogy jönnek létre a csillagok, a meteoritok tartalmaznak aminósavakat és még ilyen nyalánkságok?

Andrew Jósnő

2012. szept. 26. 22:40
 9/11 10inchhero ***** válasza:
Ha esetleg valaha megtérnék, majd meggyónom és el is van felejtve.
2012. szept. 26. 22:42
 10/11 anonim ***** válasza:
Szögezzük le, én nem tartozom semelyik felekezethez, főleg nem a judeo-keresztény irányzathoz! Ha az alapként kezelt irányzataimat is vesszük akkor is a Manicheizmussal, és a Védikus irodalommal kezdődnek!
2012. szept. 26. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!