Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Szerintetek a mágiának mennyi...

Szerintetek a mágiának mennyi a valósság alapja?

Figyelt kérdés

Szerintem 0%.

A múltban valószínűleg a mágusok többet tanulmányozták a tudományokat mint más emberek.

2012. szept. 24. 22:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha te ezt már eldöntötted, minek kérdezed, troll.
2012. szept. 24. 22:09
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem trollkodásból teszem.

Én csak szeretném felmérni, hogy hányan gondolják komolyan a mágiát.

Lehet, hogy én tévedek, és tényleg létezik.

2012. szept. 24. 22:13
 3/10 Ezalor ***** válasza:
88%

Kedves kérdező!

Részben igazad van, a mágusok régen is, és ma is foglalkoztak különféle tudományokkal. Egy közember számára bizonyára sok egyszerű tudományos dolog is már felért a mágiával. De ettől még létezik mágia is, csak semmi köze ahhoz mint ahogy a köztudatban él. Sajnos mióta divat lett belőle eszméletlen mennyiségű baromságot hordanak össze róla az Interneten meg könyvekben.

Valójában a mágia és a tudomány egyáltalán nem mond egymásnak ellent, hanem egyszerűen ugyanannak az éremnek a két ellentétes oldala. Ezért is fért össze régen a mágiával a tudomány. Illetve a maga módján a mágia is tudomány, megvannak a szabályai, elvei, elmélete és gyakorlata.

Én a gyakorlatban foglalkozom vele, gyakorlatilag születésem óta része az életemnek. De emellett egyáltalán nem tartom hülyeségnek a tudományt is, a maga szintján azaz a világ anyagi oldalára vonatkoztatva megállja a helyét. A valódi mágusok pedig az élet anyagi is spirituális oldalát is fontosnak tartják, a kettőt egyensúlyban tartják.

Azért támadja sok tudús a spiritualitást, mert azt nem lehet műszerekkel mérni, kimutatani - de ez nem is csoda, mert nem az anyagi, hanem a szellemi világban zajlik, így anyagi műszerekkel természetesen lehetetlen érzékelni. Ugyanúgy, ahogy nem lehet megmérni például a szeretetet sem.

Üdvözlettel,

Ezalor

2012. szept. 24. 22:23
 4/10 anonim ***** válasza:
9%

Ez Biblia és Isten ellenes tevékenység.

Sátán segítségével viszont sok mindent lehet csinálni, d e nem javaslom, hogy bele vágj és a szolgája legyél.

Zsömle/lány

2012. szept. 24. 22:39
 5/10 anonim ***** válasza:
Én varázslatos, meg mágikus tudományról hallottam már. De tudományos mágiáról?
2012. szept. 24. 22:45
 6/10 Ezalor ***** válasza:

Kedves "Zsömle"!

Ne keverd bele a kereszténységet a mágiába, mert semmi köze hozzá. Ahogy a "Sátán"-nak sem.

Ezalor

2012. szept. 25. 04:34
 7/10 A kérdező kommentje:

Kedves Ezalor

Elmondanád röviden, hogy mivel foglalkozik a mágia és hogy kell gyakorolni?

2012. szept. 25. 06:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

sok

egyébként a kereszténység is tele van mágiával, konkrétan:

mások által, kívülről irányított és ellenőrzött mágiának tekinthető

a papok szellemi elitje, az irányító és a rítusaikhoz a tömegektől merítenek erőt

ez a klasszikus mágiának az egyik fajtája

a beavatotti elit végig tudja és ellenőrzi, irányítja a mágikus folyamatokat,

az irányított embertömeg pedig kölcsönzi, átadja

a tudati-, gondolati-, érzelmi- stb. erőit, energiáit

ezért tiltják meg a tömegvallásokban az egyéni mágikus gondolkodást és különösen a folyamatok megértését

(ne pocsékolja a hívő az energiáit el, hanem mikor szükség van rá, át tudja adni a "jó célokra" :-)

jók is a célok, csak kérdés, hogy kinek jók .-)

hit, értelem nélkül - mit ér?

félkarú óriásokat gyártanak azok, akik két lábbal a földön állnak

(ők nem álmodozók, hanem nagyon is tudják a saját rövis- és hosszútávú céljaikat)

2012. szept. 26. 01:12
 9/10 Ezalor ***** válasza:
100%

@Kérdező:

A mágia egyik egyszerűsített definíciója: "A valóság formálása energetikai manipuláció által." De vannak más definíciók is.

A lényeg, hogy a mágikus modell szerint a világnak van egy fizikális (anyagi) és egy nem-fizikális (azaz szellemi, "spirituális") része. A kettő egymással szoros összeköttetésben van. A fizika, kémia, stb. a világ fizikális részének a törvényszerűségeivel foglalkozik, míg a mágia a nem-fizikális résszel. Így egészítik ki egymást.

Továbbá, mivel az anyag is csak "besűrűsödött" energia, ezzel analógiában az anyagi világ törvényei a spirituális világ törvényeiből következnek. Tehát a fizika és kémia minden törvénye az úgynevezett "mágikus" törvényszerűségeknek a fizikai világra levetítéséből származik.

Például az egyik legalapvetőbb mágikus törvény az ellentétes erők egymásra hatása. Ahogy van pozitív és negatív energia, ez analóg azzal hogy például a mágnesességben is van vonzás és taszítás, vagy épp a proton és elektron ellentétes töltésére. A mágiában az ellentétes erők "harca" mozgást, körforgást eredményez. Az atomban a két töltés egymásra hatása ugyancsak mozgást eredményez. Az erő-ellenerő, és az energiamegmaradás is ugyanúgy létezik a mágikus világban ahogy a materiálisban. De ezekbe a példákba nem akarok mélyebben belemenni, mert nem vagyok fizikus.

De ezért mondom, hogy a mágia és a materiális tudomány ugyanannak az érmének a két oldala.

Az embernek a két világ közti elsődleges kapocs a tudat, és annak fizikai szerve, az agy. A tudat maga nem fizikális, az agy a az ami közcetít a tudat és a test között.

@Súr: Igazad van a papokkal kapcsolatban, csak ebbe nem akartam belemenni.

Viszont a kereszténységnek mint vallásnak semmi köze a mágiához - semmilyen vallásnak nincs. A vallás alapja a hit, a mágiáé a tudás. Az hogy a vallási gyakorlatoknak van mágikus része, az már más kérdés.

Ezalor

2012. szept. 26. 20:10
 10/10 dandi98 ***** válasza:
A mágia létező dolog, a kereszténység szempontjából pedig nem érdemes megvizsgálni. Az előttem szólókhoz hasonlóan pedig kijelenthetem, hogy semmi köze sincsen a sátánhoz.
2012. okt. 2. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!