Hogy hogy bedőlnek az emberek az ezotériának/jóslásnak/mágiának. Bánom is én minek?
Egyszerűen rossz nézni, ahogy a "média" így becsap több !! milliárd !! embert és eszerint élik az életüket. Például a horoszkóp jóslásait is képesek belelátni a mindennapi történésekbe. Szörnyű.
OFF: Most jöhetnek a támadások, hogy mindenki abban hisz amiben akar és senkinek sincs beleszólása semmibe... de akkor így viszonyuljatok az én véleményemhez is.
nincs baj a véleményeddel...
ha...
1. azt kultúrált formában osztod meg másokkal...
2. tiszteletben tartod te is mások meggyőződését, és nem próbálsz meg meggyőzni senkit sem a te elgondolásaidról...
Amúgy én ezzel foglalkozom. Mégsem csaptam be soha senkit, nem vertem át, nem húztam le. Segítek annak, aki KÉRI! Akit nem érdekel ez a téma, vagy nem hisz, én nem győzködöm semmiről sem.
Valóban sokan vannak akik csak a haszon miatt csinálják, és átverik az embereket. De ne általánosíts, mert nem mindeki csaló...kontár...és még mit tudom én mi.
Nagyon egyszerű a válasz. Az ezotéria egyszerűnek tűnő megoldásokat kínál az emberek gondjaira. Nem jön össze a dolog a kiválasztott lánnyal? Alkalmazz szerelmi kötést. Vagy: nehezen gyógyul a betegséged? Tessék, csodatévő sámán majd meggyógyít. Így könnyű embereket rászedni, mert nehéz elismerni, hogy az élet ettől sajnos bonyolultabb.
A másik, hogy az ezotéria sosem indokol, csak kijelenti, hogy a módszer működik és kész. És ennyi, neked csak el kell hinni. A tudomány, meg a józan ész ezzel szemben megindokolja magát, és némi gondolkodást kíván. Sokkal egyszerűbb elfogadni valami légből vett humbugot.
ÉS harmadrészt, az ember természete olyan, hogy szeret a misztikusban hinni. Ezért is szívesen elhisz mindenféle borzongató dolgot... még ha förtelmes ostobaság is...
Hát ezért.
Teljesen logikátlan amit írtál, mert magad ellen beszélsz. Én csak azt nem értem, hogy hihetnek ilyenekben az emberek? Mi indította el ezt az egészet? Például:
Meghal valaki és vigasztalod az egyik hozzátartozóját, hogy "Jobb helyen van". Honnan tudod ilyen biztosan?
Viszont az teljesen más dolog, hogy hiszek egy Istenben (nem feltétlenül abban amit a Biblia/Korán és a többi bemutat nekünk), mert minden olyan logikus a természetben, szó szerint törvénybe van foglalva, (ami értelmes, logikus megtervezésre) utal hogy bizonyos testeknek hogyan kell viselkedniük bizonyos körülmények között. És ahogy az E=mc^2 (Einstein: relativitás elmélet) képlet is bemutatja számunkra a gyakorlatban is, az anyag nem más, mint nagy mennyiségű rendszerbe foglalt energia, mely szerintem tulajdonképpen maga Isten. Ebben hiszek, mert logikus, érthető. Viszont az összes többi, amit csak úgy kitalálnak, mert eddig nem láttam semmilyen logikusan felépített ÉRVET, nem hogy bizonyítékot, addig bizony kételkedni fogok bennük. Most nem azt várom, hogy meggyőzzetek, csak elmondtam a véleményem.
#1: De igen! Mindenki, aki ezzel foglalkozik, és kvázi kijelenti magáról, hogy természetfeletti képességei vannak, az igenis kókler, szélhámos, csaló. Akkor is, ha ingyen csal.
x) "Aki tényleg tud különleges dolgokat tenni, valódi képességekkel rendelkezik az úgysem megy a tv-be mert többet jelent neki az ezotéria mint a pénz."
Igen. Ezt az érvet halljuk minden egyes alkalommal, amikor arra kerül sor, hogy a rendkívüli állítást bizonyítékkal is alá kéne támasztani. Egyébként ki a fszt érdekel, hogy valaki mit állít magáról (auralátó, gondolatolvasó stb), amíg azt az állítást nem tudja igazolni. Ha én most azt mondom, hogy tudok repülni (gép nélkül), akkor elhiszed? Ha nem, miért nem? Miért hihető kevésbé az én állításom, mint a másik kókleré? Hm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!