Miért jó a szellemeknek, ha kísértenek?
A "kísértést" két részre kell osztani.
1. Vannak itt maradó tudatformák, amelyekhez már nem kapcsolódik intelligencia, de olyan traumát élt át egy személy, hogy annak "lenyomata" maradt az adott térben. Ezért van az, hogy erre fogékony emberek erős szomorúságot éreznek pl. bezárt elmegyógyintézetekben / börtönökben, vagy katonák "szellemeit" látják egykori harcmezőkön. Ezek a "gondolatfoszlányok" tükrözhetnek cselekvést, érzelmet és még sok minden mást is, de nem intelligensek.
2. Valódi entitások, pl. itt ragadt szellemek. Sokan közülük nem tudják, hogy halottak, vagy nem tudnak mit kezdeni ezzel az állapottal. Némelyik azért ragad itt, mert elintézetlen dolga van, pl. némely öngyilkosról hallottam, hogy bocsánatért esedezik a földi síkon élőkhöz (persze hiába), addig nem tud továbbmenni. Mások a figyelmet próbálják felhívni magukra, stb. Sokféle oka lehet.
A kísértet az amolyan emlékkép, ami hátramarad egy emberből valamilyen oknál fogva. Az elméjének, érzelmeinek foszlányai, amik bizonyos mértékig önfenntartók, és csak lassan halványulnak el. Ritka, mert a legtöbb embernek a testi halála után az érzései és gondolatai is meghalnak, míg csak a halhatatlan lélek marad, ami megy arra, amerre mennie kell. A kísértetek nem önszántukból kísértenek. Fennmaradásukhoz ugyanúgy életerőre van szükségük a maguk szintjén, mint az embernek. Ezért olyan helyeken találhatók meg, ahol rengeteg érzés, gondolat halmozódott fel, amik vagy az életükből maradtak vissza, vagy a környezet valamiért tele van velük. A kísértetházak ilyenek, mert azokat mindig az izgalommal teli borzongás járja át, ha az emberek odamennek. Emellett a kísértet nem tudom akaratlagosan e, de képes a környezetében fellelhető életerőt közvetlenül is felvenni. Ha ez az életerő történetesen emberben folyik, akkor onnan. Önfenntartásból kísértenek.
Más az, mint azt az előttem szóló említette, ha nem csak valami foszlány, hanem konkrét lélek az ami mászkál. Az többé kevésbé tudatosan teszi amit tesz.
És vannak olyan emberből visszamaradt kísértetek amik szintén tudatosan cselekszenek, de ezek ritkák. És ők direkt kapaszkodnak az életbe, habár a lélek már rég elhagyta őket, a tudatuk mégis megmaradt. Ezek már életükben is kegyetlenek voltak, halálukban is azok maradtak. De ez a csoport ritka.
"Az ostobáknak miért jó, hogy ostobák?"
Fogalmam sincs, de akkor miért írtál ide?
azért "kísértenek" mert szeretik a szagodat!
Olvastam az egyik mesekönyvemben!
Fantasztikus,olvasd el te is és meglásd nem támadnak az agyadban ilyen barbár kérdések!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!