Ti hisztek a cigány átokban? Tapasztalat, vélemény?
Már elnézést, de a cigány átok témája egyáltalán nem rasszista, mint ahogy a cigánykártya, cigányjóslat, cigányzene sem. Az a kérdés, hogy a "cigány szót milyen szöveg és szándékkörnyezetben használják.
Az hogy a cigány átok, jóslat stb. témáról érdeklődni, éppen olyan mintha a woodoo-ról érdeklődne valaki.
Első kérdés inkább annak kéne lenni, hogy "ők" hisznek-e az átkukban. Egy barátnőmet megátkozta egy cigány csaj, de ő fel se vette, hanem nevetve rögtön visszaszólt, hogy "tudod mit?! A tiédet!" A csaj meg hisztériázni kezdett, hogy megátkozták! :)
SzellemVadász911 : Miért nem jártok másik üzletbe? Ez ugyanolyan mint az "egyszerű" csöves kéregetők. Amíg a biztonságiak el nem kergették őket az egyik bevásárlóközpont területéről, addig mi nem is jártunk oda. Párszáz forint különbség nem érte meg hogy ott lógjanak a nyakunkon amíg elpakoljuk az árut amit vettünk. Aztán közülük is sokan átkozódtak ha nem kaptak semmit. Én erre annyit mondtam mindig hogy "menj el dolgozni, majd ott kapsz pénzt".
És pont ez az, ami miatt nem hiszek a cigány átokban (és másfélében sem). Hogy egy bagóért/piáért/stb kolduló, semmirekellő egyénnek az én sorsom felett hatalma lehessen pusztán a szavaival? Na tudja mikor! Balesetek történnek. Mindenkivel. De nem azért mert egy ilyesféle megátkozott.
Egyébként is, általában akik átkozódnak, nem túl intelligens emberek. Alapvetően értelmes ember nem csinál ilyet. A cigány "átok" megdöbbentően csúnya és erőszakos, nem nagyon hallasz olyan ocsmányságokat más emberektől. De ettől még csak szavak. Nem kell mögé képzelni mindenféléket.
Nem hallottál még magyar átokról?!Úgy hívják PARLAMENT!:-D Viccet félretéve.Tapasztalatom nincs benne,vélemányt sem tudok mondani róla,de az igazság az,hogy amikor egy roma odajön hozzám kéregetni,inkább adok neki egy 100-ast,és kapok pár jó szót tőle,minthogy átkokat szórjon a fejemre,hátha még a végén teljesül.
Sokan hisznek benne,többek-között énis,bár mint mondtam még nem volt igazán tapasztalatom benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!