Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van valami mágtia tippetek...

Van valami mágtia tippetek érettségihez a tanuláson kívül? Hozzáértőktől kérdezem!

Figyelt kérdés
2012. máj. 6. 21:55
1 2
 11/11 Bresalio Nagy válasza:
100%

Ha még az írásbeli előtt vagy az adott tárgyból, csinálj meg annyi múlt évekbeli feladatsort, amennyit csak lehetséges! Ez tényleg sokat segít. Én 3 nyelvből érettségiztem, és a 3.-at tudtam a legkevésbé magam szerint, de mivel akkorra rájöttem, h a megcsinált feladatsorokban van a siker kulcsa, és arra már nyomattam őket, így az lett a legmagasabb %. De ez pl. matekból is érvényes.

Ezáltal megérzed az átlagos nehézségüket, h mire számíts, meg h kb. mennyi idő alatt tudod megcsinálni őket, h érdemes-e sietni v van időd többet gondolkozni 1-1 feladaton... Meg begyakorlod a konkrét feladattípusokat, amit konkrétan az érettségi tipikusan szokott tartalmazni. Ez azért is jó, mert így arra gyúrhatsz még rá, ami nehezebben megy.

És ha ki is javítod magadnak, képet kapsz arról is, h milyen % körül várhatsz, ami talán így megnyugtat. Am meg ráérzel arra, h pl. milyen megfogalmazásokat szeret, v milyen részletességet vár a javítókulcs általában, meg ilyenek.

Am azzal is segíthetsz magadon a sok tanuláson kívül, ha mondjuk szem előtt tartasz olyan pontvadászati trükköket, mint pl. h ha nincs ötleted, is írj be vmit, mert rosszért nem vonnak le pontot, de így legalább lehet, h jó, meg ilyesmik... Fejleszd azt, h a meglévő tudásodat hogy tudod a lehető legjobban kimutatni és pontokban értékelhetővé tenni. Mert am a mostani érettségik sztem (szerencsére xD) nem csak a lexikai tudásra mennek rá, hanem készségekre is (a töri mondjuk a forráselemzésre), meg h ki mennyire tud továbbkombinálni az ismereteiből.

Szóbelin meg érints minden vázlatpontot, amit megadnak, mert az alapján pontoznak, h azokat említed és kifejted-e megfelelő mélységben.

Magyarból magadtól mondj memoritert, mert amúgy belekérdeznek, de akkor nem biztos, h azt a verset kérdezik, amit egyáltalán tudsz v amit a legjobban tudsz.

Ne egyél előtte olyan kajákat, amik leterhelik a gyomrot v hasfájást okoznak; aznap reggelre kíméld magad minden stressztől, pl. pakolj be előző este... (És előző este már ne készülj (tanulásban), csak készülődj. xD)

A vizsga óráira állíts be egy egészséges egyensúlyi verseny-lelkiállapotot: h nem viszed le a teljesítőképességed azzal, h felmisztifikálod és bestresszelsz, de nem is bagatelizálod le a feladatot, mert akkor meg azért rontod el. A kíváncsi, kihíváskereső versenyző lelkiállapotát állítsd be. xD

Jól mondta vki előttem is, h ne hasonlítgasd magad össze másokkal közben, se idő szempontjából, se azzal, h a másik vajon erre mit ír, vajon a másiknak hány pontja lesz, meg ilyesmi; és ne gondolkozz közben kívülről, "felülnézetből" a vizsgáról, feladatsorról, főleg nem akkor, amikor megkapod és először végigolvasod (ezt úgy értem, h pl. ne gondolkozz azon közben, h más feladatsorokkal összehasonlításban az adott feladatsor, mint egész, mennyire nehéz). Nekem még mindig csak rossz volt eddig, amikor ezekre gondoltam közben.

Sokat segíthet, ha van már versenyrutinod, de azon mondjuk addig már nem nagyon tudsz változtatni.

2012. máj. 13. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!