Lehet azért nem értjük a spirituálisat mert agyunknak csak 2%-át használjuk?
Sokat gondolkoztam azon, hogy miért van az hogy sokan értetlenek a mágikus dolgokkal és úgy a spiritualizmussal, aztán rájöttem hogy hogyan is lehet elvárni, amikor agyunknak csak a 2%-át használjuk.
Nagyon értelmes az ember így is sokat elértünk ezen a bolygón, bár még sok feltáratlan terület van (asztrológia, jövőbelátás, ufólógia stb) Szerintem ha legalább a 98%-át használnánk agyunknak nem is lenne olyan probléma amit ne tudnánk megoldani. A telekinézis és a telepátia mindennapos dolgok lennének mint a Lacarta interjúban elhangzott a Reptoid szociológustól, akik többet kihasználnak agyuknak. Szerintem az idegenek kb 80%-át használják az agyuknak. Valahogyan rá kellene jönni hogyan használjuk ki a többit. Mit gondolsz ?
Egyáltalán nem offoltam.
A gyerekes beszólogatást meghagyom neked, mivel a méltóságot látom nélkülözöd egy ideje.
Szia!
Vagy azért nem értjük az agyunkat,mert a spirituális lehetőségeink 2%-át használjuk?!
Valóban bosszantó, hogy egy-egy kérdésre mennyi idétlenkedés közül kell kiválasztani a tényleges válaszokat.
Az agyunkat csak az agyunkkal tudnánk megismerni, és mivel nem tudjuk a valódi képességét, azaz a 100 %-ot, ezért azt sem tudjuk, hogy amit használunk, az hány %.
Viszont nagy valószínűséggel "lebutított" fazonok vagyunk, és tényleg azért lehet ez így, hogy ne értsük meg, ami " 12 éven felülieknek" való. Ha visszagondolunk erre a bibliai részletre: most csak tükör által látunk, homályosan, de később majd a teljes valóságot láthatjuk. Vagy Platon tanítására, a "barlang hasonlat"-ra: egy barlangban ül az emberiség, és a világból annyit ismer, amennyit a barlang bejáratán keresztül láthat, vagy a barlang előtt elhaladó emberek lábait. Azonkívül az általános iskolás fizikában is megtanulhattuk, hogy milyen határok között fogja fel a fülünk a hangot, a szemünk a fényt, és az orrunk se olyan jól érzékeli a szagokat, mint pl. egy kutyáé. Márpedig ha az érzékszerveink korlátozottak, akkor hogyan is szerezhetnénk teljes ismereteket a gondolkodáshoz? Igaz, fantasztikus műszereket gyártunk, amelyekkel kiterjesztjük az érzékelés határait, de honnan tudhatjuk, hogy meddig és mennyire lehetne még és még tovább látni, finomabban hallani, és így tovább...
Kis szemléltetés prózában:
nézz már utána. A telekinézis és a telepátia akkor lennének mindennaposak (elméletben) ha MÉG 2%-át használnánk az agyunknak, nem annyit használunk.
Ja, és a spiritualitás meg a spiritualizmus két külön dolog.
De egyébként nem várhatjuk el mindenkitől, hogy értse. Ha te hiszel benne, tök jó neked, hagyd, hogy a többiek a saját útjukat járják, és annyit használjanak az agyunkból, amennyit csak akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!