Szerintetek az egyház bünteti a boszorkányságot? Vagyis a kisseb varázslatok bünnek vehetőek?
Régen boszorkánynak hívták akit el akartak tenni a 'fentiek' láb alól, ma terroristának vagy őrültnek.
Ez van, változnak az idők.... A régi kifogások mennek, az újak jönnek.
asszem ők úgy valják , hogy a pokolba kerül aki akármien mágiát használ
de ha jót akarsz magadnak nagyongyorsan szakítasz minden kapcsolatot a keresztény egyházzal
Csatlakozom az előttem szólóhoz, szakíts az egyházaddal, ha bármi jót akarsz magadnak... (meg úgy a vallásokkal általában).
Egyébként miért van az, hogy azok az emberek akik állításuk szerint természetfeletti képességekkel bírnak, valahogy mind súlyosan hadilábon állnak a helyesírással.
Különféle okkult dolgokkal azt csinálsz, amit csak akarsz. Amíg nem kezdesz el embereket vagdosni - beleértve magadat - addig az égadta egy világon semmi rossz nem fog történni. Csak vigyázz, hogy a gyertyák ne okozzanak tüzet, meg ilyenek...
Az egyház nem bünteti, mert szerencsére nem hatóság, a Biblia viszont egyértelműen elítéli:
Mózes V 18/10-14:
Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;
Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;
Mert mind útálja az Úr, aki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.
Tökéletes légy az Úrral, a te Isteneddel.
Mert ezek a nemzetek, akiket te elűzesz, igézőkre és jövendőmondókra hallgatnak; de tenéked nem engedett ilyet az Úr, a te Istened.
Itélkezni, ember - ember felett meg van tiltva!
Csakis az Úr teheti ezt, a többiek csak végrehajtanak, Isten tervei szerint.
Az, hogy boszorkányok miatt, ölni kell, ez is tiltva van.
Bár érdekes, hogy az igazi gyógyítók is boszorkányoknak címkézték és ezért, még ők is szenvedtek.
Én is katolikus lány vagyok de ellenzem, hiszek istenbe meg a biblába de egy egyház ne dirigáljon nekem ami többezer embert őlt meg + vatikánnak van a világ legnagyobb aranykészlete amit jól összelopkodott ráadásul az olasz maffia pénzeli.
A boszorkányság meg szubjektív dolog akár meg Jézust is nevezhetjük borszorkányak csodákat tett meg gyógyított.
Nehéz dolog ez mert senki nem tud a biblia szerint élni egy kis bűnért mindenki a pokolba jut mert az ilyen dolgokat az ember nem bánja meg nem kér bocsánatot, én régen azt hittem hogy csak az bűn ha másnak rosszat teszek de lehet hogy már a bibliába se hiszek annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!