Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Szerintetek az egyház bünteti...

Szerintetek az egyház bünteti a boszorkányságot? Vagyis a kisseb varázslatok bünnek vehetőek?

Figyelt kérdés
Katólikus lány vagyok és emellett tudom hogy van egy képpességem ,ezért ha boszorkanyságba fognék ,vétkeznék?Nagyon érdekeltek ezek az okkult dolgok gyerek korom óta ,így mindik is érdeklődöm iránta.Kérem olyanok irjanak akik ezt komolyan veszik nem holmi mesének .köszönöm előre is!
2011. dec. 26. 16:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Régen boszorkánynak hívták akit el akartak tenni a 'fentiek' láb alól, ma terroristának vagy őrültnek.

Ez van, változnak az idők.... A régi kifogások mennek, az újak jönnek.

2011. dec. 26. 18:08
 12/22 anonim ***** válasza:

asszem ők úgy valják , hogy a pokolba kerül aki akármien mágiát használ

de ha jót akarsz magadnak nagyongyorsan szakítasz minden kapcsolatot a keresztény egyházzal

2011. dec. 26. 23:19
 13/22 yossarian44 ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólóhoz, szakíts az egyházaddal, ha bármi jót akarsz magadnak... (meg úgy a vallásokkal általában).

Egyébként miért van az, hogy azok az emberek akik állításuk szerint természetfeletti képességekkel bírnak, valahogy mind súlyosan hadilábon állnak a helyesírással.

Különféle okkult dolgokkal azt csinálsz, amit csak akarsz. Amíg nem kezdesz el embereket vagdosni - beleértve magadat - addig az égadta egy világon semmi rossz nem fog történni. Csak vigyázz, hogy a gyertyák ne okozzanak tüzet, meg ilyenek...

2011. dec. 27. 00:58
 14/22 anonim ***** válasza:

Az egyház nem bünteti, mert szerencsére nem hatóság, a Biblia viszont egyértelműen elítéli:

Mózes V 18/10-14:

Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;

Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;

Mert mind útálja az Úr, aki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.

Tökéletes légy az Úrral, a te Isteneddel.

Mert ezek a nemzetek, akiket te elűzesz, igézőkre és jövendőmondókra hallgatnak; de tenéked nem engedett ilyet az Úr, a te Istened.

2011. dec. 27. 03:15
 15/22 anonim ***** válasza:

Itélkezni, ember - ember felett meg van tiltva!

Csakis az Úr teheti ezt, a többiek csak végrehajtanak, Isten tervei szerint.

Az, hogy boszorkányok miatt, ölni kell, ez is tiltva van.

Bár érdekes, hogy az igazi gyógyítók is boszorkányoknak címkézték és ezért, még ők is szenvedtek.

2011. dec. 27. 12:08
 16/22 User 4574 ***** válasza:
Itt nem az a kérdés, hogy az egyház, mint egy emberek alapította intézmény, amely a történelem folymán számtalan bűnt követett és követ el, elítéli-e. Természetesen elítéli. De Te, mint Isteni lény, a gonoszt vagy a jót választhatod. Mindkét oldalt nevezhetjük okkultnak. Ha arra használod képességeid, hogy ártsál másoknak, vagy semmibe veszed a szabad akarat törvényét, vagy az önnön egoista céljaidra használod, akkor igen, bűnt követsz el. Ellenkező esetben, ha ezt a magad és az emberiség javára és segítségére használod, akkor ezzel a Legfelsőt szolgálod. Tied a döntés.
2011. dec. 27. 19:01
 17/22 anonim válasza:
Hány éves vagy?
2011. dec. 28. 20:54
 18/22 anonim válasza:

Én is katolikus lány vagyok de ellenzem, hiszek istenbe meg a biblába de egy egyház ne dirigáljon nekem ami többezer embert őlt meg + vatikánnak van a világ legnagyobb aranykészlete amit jól összelopkodott ráadásul az olasz maffia pénzeli.

A boszorkányság meg szubjektív dolog akár meg Jézust is nevezhetjük borszorkányak csodákat tett meg gyógyított.

Nehéz dolog ez mert senki nem tud a biblia szerint élni egy kis bűnért mindenki a pokolba jut mert az ilyen dolgokat az ember nem bánja meg nem kér bocsánatot, én régen azt hittem hogy csak az bűn ha másnak rosszat teszek de lehet hogy már a bibliába se hiszek annyira.

2011. dec. 31. 20:55
 19/22 anonim ***** válasza:
Mint az Ujszovetségben olvashatjuk Jézus tanítványai betegeket gyogyítottak,ordogot uztek,stb..de voltak mások is akik ezt csinálták és nem tartoztak Jézus tanítványai kozé.Ezért a tanítványok elkergették oket és megtiltották neik.Mit mondott erre Jézus? Hát azt mondta hogy "ne tiltsátok meg nekik.Akik nincsenek ellenunk azok velunk vannak".Tehát bárki tehet csodát ha jo szándékkal teszi és tiszta erokkel dolgozik.Nem szukséges hogy az egyházhoz tartozzon. Am vigyázat.Nem azt jelenti hogy bárki nekiállhat otthon felelotlenul varázsolgatni mert mágusnak képzeli magát.Az egyház manapság inkább ettol a koklerkedéstol "tilt".Ez nem olyasmi mint a bableves hogy teszek bele ezt is azt is aztán lesz belole valami.Itt komoly erok szabadulhatnak el.Gondoljuk meg mennyi rosszakaratú ember akar itt átkozni, megkotni meg varázsolgatni..Jol is néznénk ki ha mindenkinek sikerulne.Ezert a "mesterek" se árulják el a tudásukat boldog-boldogtalannak
2012. jan. 4. 16:19
 20/22 anonim ***** válasza:
Még elozo hozzászolo vagyok.En is katolikus vagyok de nem zavar ha valaki felhasználja természet feletti képességeit(vagy tanult)a jo ugy érdekében és szerintem ez Istent se zavarja.Az egyház meg csak emberekbol áll.Aki meg rosszra használja a tudását az ugyis megkapja a buntetését mindegy milyen hitu.Ami zavar az a manapság elterjedt divatszeru okkultizmus.Látok, josok, gyogyítok, boszorkányok vagy nevezzuk aminek akarjuk minden korban voltak és lesznek is.Semilyen egyház vagy rendszer nem tudta betiltani, nem is kell.A valodi mágusok nem csinálnak hulyeségeket mert ismerik, tudják hogy tetteiknek kovetkezménye van.En az ilyen botcsinálta "varázsloktol" tartok akik maguknak és másoknak is bajt tudnak okozni.Sajnos a hulyeséget egy rendszer se tudja betiltani
2012. jan. 5. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!