Az alkoholista életmód megszüntetésére van valami varázsige vagy valami működő praktika?
Vadgesztenye! Ópiummester!
Ti tudtok valamit!?
Aranyecset!
Minden betűje igaz annak amit leírtál. 34 boldogan eltöltött év után szabad a sorsára hagynom? Tudom, életébe nincs jogom beleszólni, beleavatkozni, soha nem beszéltünk ilyenről, de tudja, hogy el nem hagynám. Fenyegetéssel semmire sem mennék. Viszont végig nézni, végig élni sem akarom a leépülését.
Kedves Ljuden!
Eddig ez volt a legfrappánsabb válasz,de komolyra fordítva a szót,34 év után én sem hagynám el.Az én életemben is volt sok bánat hasonló élethelyzet miatt,de mélységesen igaz,hogy olykor túl nagy terhet vállalunk a szeretet jegyében.Bízzunk benne,hogy ez a szeretet kölcsönös,és születhet egy elfogadható,elviselhető kompromisszum.
Az italról még annyit elmondanék,hogy nem hiszek abban,hogy az iváshoz ok kell.Egyszerűen rá lehet szokni,ahogy a dohányzásra.
Már 1x írtam neked....
Az a legrosszabb,hogy titokban iszik.A "zugivás" nehéz leküzdeni,mert magánk is "titkolja".....
Elözször magánk kell beismernie....
Igen én is azt mondom,ha 2-3 sört meiszik ok...A férjem "csak" sörözik,de neki is van elege a munkában.Szerencse neki 1-2 sör elég....
Mindenképpen többször beszélgess erröl vele,hogy neked milyen nehéz rossz ezt nézni.Nem akarod,hogy lejjebb kerüljön a létra fokán mert vissza út nehezebb lesz!!!
El kell határoznia, hogy abbahagyja az ivást.
Aztán meg el kell menni pszichoterápiára, hogy tisztába jöjjön önmagával, azzal, hogy miért ivott, mit fojtott el az ivással, milyen lelki problémái vannak.
Semmi más nem segít.
Én őszintén szólva nem hiszek abban, hogy Isten megszabadít valakit az ivástól, vagy a drogtól, vagy egy meditáció, vagy a jóga, vagy bármi.
Ha hiszel Istenben, az jó, én is hiszek abban, hogy van egy embernél nagyobb erő, de ez az erő soha az életben nem húz ki téged a bajból, ha te magad nem teszel semmit.
Pszichológus, és teljes ital-megvonás.
Ez az egyetlen módja annak, hogy valaki kijöjjön ebből a gödörből.
Legalább is szerintem.
ha elengeded csak nagyobb baja lesz,és azt meg te sem akarod...szóval ha azt akarod hogy változzon akkor zökkentsd ki valamivel a jelenlegi mókuskerekéből.Ahogy leirtad minden napja ugyanolyan ugyanugy kezdődik és ugyanúgy végződik,ez a tipusú élet pedig nem élet. azt gyanitom hogy az alkohollal dobja fel a napjait,ami nem tesz jót neki.....
próbálj közös programot tervezni vele,szakits időt a régi emlékek újrafrissítésére találj egy alkalmat ahol beszélhetsz a fejével de a fő téma ne ez legyen,mert megérzi és bezár....próbáld felviditani valamivel ami nem feltétlen hétköznapi.mondjuk találd ki hogy mindig is szerettél volna horgászni menjetek el....ilyesmi...tereld el a figyelmét az ugyanolyan napoktól....ja és ne hagyd tévét nézni,helyette beszélgessetek.persze semmi erőszak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!