Hogyan lehetnék boszorkány?
na már megvan a különleges képességed: extrén elhülyülés...
ilyen szintre nem sok ember juthat...
Raymond Buckland: Nagy boszorkánykönyv
szerezd be valahonnan
Természetesen, csak tanulni kell hozzá sokat, és rá kell jönni, hogy a dolog nem egészen olyan, mint a filmekben.
El kell döntened azt is hogy a hagyományos boszorkányságot akarod űzni, vagy az ábrándos gyenge, egyben bizarr wiccaságot, amit azért csak jobban ajánlanék kezdő kislányoknak, mert biztonságosabb. Lényegében ad némi filozófiát, pár rituális ceremoniális praktikát, de nem rejt nagy veszélyeket.
Amennyiben wiccáznál, akkor ajánlom a wicca.hu-t, mert ott vannak írások, tudsz beszélgetni olyanokkal, akiknek ez a vallása, és a megjelent boszorkányos könyvekkel kapcsolatban sok a vélemény olynoktól, akik ezt a vallást követik.
Ha nem ezt akarod, akkor nehezebb a dolgod, mert kevés tudás érhető el és maradt fenn egyáltalán, a mai hagyatékőrzők ált. nem interneteznek és nem kürtölik szét boszorkányságukat.
A wicca.hu-t viszont akkor is ajánlom átböngészésre, mert amilyen öszvér vallás, a régi boszorkányságot is igyekezett magába olvasztani, kivetve a nem tetsző elemeket természetesen.
Szia!
Ma már léteznek mágia tanfolyamok a különféle ezoterikus iskolákban, ahol jó alapokat tudsz elsajátítani. Hosszú távon azonban én az önképződésre esküszöm. Ugyan rendkívül időigényes, és nem is valami költségkímélő módszer. De a legtöbb könyvet be tudod szerezni antikváriumokban is.
Ami nagyon fontos, hogy próbáld elkerülni a kezdők csapdáját: azaz azt, hogy rögtön nekiállsz rituálézgatni, amint az első könyv a kezedbe kerül. Nagyon csábító érzés egy kicsit "mindenhatónak" érezni magunkat, de háttértudás nélkül ez jobb esetben csak hatástalan, rosszabb esetben viszont ártó is lehet.
Ezért mindenképp azt ajánlom, hogy tanulmányozd az elméletet is, minél szélesebb körben. Már csak azért is, hogy el tudd dönteni, a mágia melyik ága is érdekel igazán.
Az életkor nem számít. Engem például 12 évesen kezdett érdekelni ez a terület.
Javaslom, hogy olvass sokat; vannak alapművek, amik szerintem nagyon fontosak lehetnek, és ami mindennél fontosabb: ne veszítsd el a mostani lelkesedésed! Sajnos lesznek kudarcélmények is, mert azok mindenhol vannak. De fogd fel őket úgy, mint tanulási lépcsőfokok. És ne foglalkozz azzal, ha valaki kinevet, vagy lenéz emiatt!
(Utolsó hozzászóló vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!