Vajon ezek kristályok vagy üvegek?
A középső kristályt nehéz megmondani, mi lehet , legalábbis így, képről. Én első látásra, abból kiindulva, hogy a távolabbi vége fehéres árnyalatúnak látszik, ezért a színe lehet fénytörés, a háttér színe miatt, ezért barnás árnyalatú füstkvarcnak, vagy nem éppen víztiszta hegyikristálynak nézem.
De ugyanúgy lehet sötétebb árnyalatú citrin, vagy aragonit is.
Az energetikai hatása a csiszolatlan és a csiszolt köveknek más és más, van amelyik fajtánál csak minimális a különnbség, de van ahol nagy az eltérés, bár az ritka eset.
Aki emailt küldött nekem, rendes kérdést írjon az email-be, ne csak kérdőjeleket, és adjon meg egy címet, ahová a válaszomat elküldhetem, örömmel válaszolok a legjobb tudásom szerint.
ha diák vagy, akkor csak üvegből tudod megvenni, féldrágakőből egy ilyen nyakbavaló legalább 40 ezer forint.
Drágakőből (pl. zafír) pedig 20-30 milliónál kezdődhet, ugyanis évente ha egyszer bányásznak ki ekkora zafír követ a világban. (a zafír hasonló árban van, mint a rubin, a fő alkotóeleme ugyanaz, csak más a szennyezőanyag)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!