Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Hogy kel szellemet vagy...

Hogy kel szellemet vagy démont idézni?

Figyelt kérdés
Régóta szeretnék szelemet vagy démont idézni.Melyek az erre legegyszerűbben beszerezhető eszközök ?Nem érdekel a következménye hogy megőrülök vagy meghalok nem érdekel.És aki beszállna mellém egy ilyen idézésre írjon email-t.
2011. márc. 12. 20:28
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó :) Tényleg nem tudok róluk semmit, csak ami ahhoz kell, hogy ne is akarjak többet tudni.

Van ismerősöm, elég közeli, húsz éve űzi az "ipart", eleinte minden szép volt, aztán most meg egyik szart kapja a nyakába a másik után, és kb van vissza egy éve a haláláig. Ennyi nekem elég ahhoz hogy véleményt formáljak erről. Okos ember a más kárán is, a hülye meg a sajátján se. :)

2011. márc. 21. 17:13
 22/38 anonim ***** válasza:

Ohh, csak egy kis démonkát? Ne már, idézd meg akkor már rögtön... Mardukot pl... idióta. -.-"

Nem tudod, mivel játszol.

2011. márc. 21. 18:46
 23/38 anonim ***** válasza:

A démonok bukott angyalok (nem rendelkeznek testtel, mint mi, halandók, de gyakran ölthetnek testet akár egy kutya, tolltartó, szög, stb. formában. Sokkal intelligensebbek nálunk), ők a Sátán szolgái. Ne úgy képzeld el, hogy aranyoska kis Casper, és akkor majd jól elbeszélgetünk... nagyon ne. Ha láttad a Rítus című filmet (most új), levonhattál belőle egy-két okosságot: az, hogy nem hiszel a démonok létezésében, nem véd meg tőlük. A gonosz legnagyobb fegyvere, hogy elhiteti velünk, hogy nem is létezik.

Van benne igazság. Sőt!

Egyetértek a két előttem szollóval.

Üdv!

2011. márc. 21. 21:07
 24/38 anonim ***** válasza:
A démonok nem bukott angyalok hanem az emberiség ősi eredeti istenei, és őket már több ezer évvel korábban imádták mint hogy a keresztény/zsidó vallás egyáltalán feltűnt volna. Természetesen a kereszténységnek el kellett taposni az ősi vallásainkat hogy teret hódíthasson magának így az ősi istenekre (démonokra) ráhúzták ezt a hazugságot miszerint ők csak bukott angyalok, szörnyetegek, az úgymond "gonosz" szolgái. Valóban Sátánt szolgálják de Sátán is a démonok sorsára jutott, és Ő sem gonosz, Ő "csak" a sumer földisten Enki.
2011. márc. 21. 22:14
 25/38 anonim ***** válasza:

Kedves Fisz :)

Én vagyok a tudatlan emberke :)

Attól, hogy a kereszténység démonizálta a sumer istenségeket, azok nem váltak gonosszá, de politikailag meg lehet érteni az egyház döntését is( egyszerűbb az élet ha csak nekem fizetnek adót, másik egyháznak nem )...többek között ezt amit írt konkrétan nem is az egyház művelte, hanem a rómaiak :) Én magam is nagyon haragszom emiatt, mert egy sokkal színesebb világban élnénk most is, ha nem teszik lehetetlenné a leigázott népek szabad vallásgyakorlását.

De, a sumeroknál is voltak démonok, nem is akármilyenek ( Lucifer hozzájuk képest gyakorlatilag kispályás)...őket honnan származtatod?

2011. márc. 22. 05:48
 26/38 anonim ***** válasza:
Kiscsillag, túl sok Odaátot nézünk? :-)
2011. márc. 22. 12:01
 27/38 anonim ***** válasza:
Egy szóval sem mondtam hogy Enki gonosszá vált volna. A démon szó görög eredetű, ami eredetileg "isten-t" jelent, olyan lelket ami az asztrális és a fizikai világban is ugyanúgy otthon van, semmi gonosz nincs benne. A démon szót negatív töltettel csak a 16.-ik században kezdték el használni természetesen keresztény nyomásra. Ezért is szeretem az eredeti nevükön hívni az ősi isteneinket azaz démonoknak. Természetesen voltak/vannak rosszindulatú istenek is de ők nem Sátánt/Enkit szolgálják. A keresztény/zsidó vallás létrejöttét is ezeknek a rosszindulatú isteneknek köszönhetjük.
2011. márc. 22. 14:43
 28/38 anonim ***** válasza:

5:48 vagyok.

Olvastam egy könyvet, nem bírtam letenni. A címe: Mózes öröksége.

Az író hasonló következtetésre jutott, csak ő nem sumer neveket használt, főníciai párhuzambból indult ki. Mert az is volt, mivel a héberek, vándoroltak.

Szóval hatással volt rájuk egy csomó minden.

A sátán szót sem vallásos értelemben használták eleinte, teljesen hétköznapi értelemben volt használatos, csak a kultúrájuk miatt fonódott össze ez a későbbi

vallásos tartalommal.

A démon meg én úgy tudom gyűjtőszó, gonosz szellemet jelent, és ezt elég sokmindenre rá lehet húzni, és ez meg is történt. Ezért van az, hogy a mai keresztény felfogás szerint, pl az ókorban sátánisták éltek :DD Pedig mindegyik nép istenfélő volt, és nem voltak sem hülyék, sem gonoszak.

De amit úgy általában démonként emlegetünk, tehát nem a sumer istenségek ( én azokat pl nem sorolom a démonok közé, mintahogy a görög, és a római pantheont sem, ez butaság lenne.), azzal tényleg veszélyes játszani.Minden kultúra megemlít rosszindulatú természetfeletti lényeket, és nem hiszem hogy jó ötlet ezeket piszkálni.

Meghát van egy olyan fura dolog is itt démon témában, hogy ha a mezopotámiai pantheon tagjai az egyház besorolása miatt átminősült gonoszba, akkor Jézus is átminősült volna, mert őt is lesátánozták munkássága folytán, méghozzá szintén magasrangú egyházi személyek :D

2011. márc. 22. 15:07
 29/38 anonim ***** válasza:

Mint korábban is írtam a démon szó sokkal korábbra eredeztethető vissza minthogy a kereszténység rátudta volna hozni az általad is említett "gonosz szellem" definíciót. A további érveidre továbbra is ott van az előző írásom amik helyessége mellett kitartok (természetesen nem azt állítom hogy az enyém az egyetlen igazság de én szikla szilárdan kitartok).

Jah és kedves Kérdező, majd elfelejtettem..démont ajánlom hogy egyedül idézz hogy közelebbi kapcsolatot tudj kialakítani vele. A többit meg megbeszéltük e-mailen, de ha továbbra is vannak kérdéseid szívesen fogadom őket az ismert címemen.

2011. márc. 22. 20:25
 30/38 anonim válasza:
A füves a drogra gondolt... Szellemeket nem lehet idézni. Ez az egész mizéria a samanizmusból ered, ahol is a sámán feladata volt a kapcsolat tartás a szellemvilággal. Hozzátenném ezt úgy érte el, hogy drogok hatása alá került, ergo ez csak ezekkel lehetséges. De ez semmilyen esetben nem mondhatjuk szellemidézésnek, mert ilyet nem is lehet. Amiket a filmekben látni,azok meg speciális effektek.
2011. ápr. 10. 18:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!