Hogyan lehet indigóvá nevelni egy gyereket, aki nem született különleges képességekkel?
Most hároméves a fiam. Viszonylag lassan tanult meg járni és látszik rajta, hogy nem túl értelmes és nagyon félek hogy nem lesz sikeres az életben. Nekem sem és a férjemnek sincsen fontos beosztásunk, mindkettőknek csak érettségink van és egy tanult szakmánk, de azt is alig sikerűlt elérni, mivel nem vagyunk jó képességűek. Manapság nagyok az elvárások és ha nem valami elit diplomás az ember nehéz elhelyezkedni. Féltem a gyermekem, hogy mivel nekünk is nehezen ment a tanulás így neki sem fog és rosszabb élete lesz a mienknél. Nagyon sokat olvastam a neten a gyermeknevelésről és beleakadtam ebbe az indigó témába. Még nem sokat tudok róluk, mert az életben nem találkoztam velük, bár egyik barátnőmnek kitűnő az alsóban a kisfia, de nem beszéltem vele, nem tudom milyen az indigó gyerek, miben tér el az átlagostól.
Meg vagyok győződve afelől, hogy minden csupán nevelés kérdése. Mindent meg lehet tanítani az embernek, ha jó tanára van, ezt a saját példámon tanultam. Általánosban mindíg majdnem megbuktam matekból, a számokat alig tudtam összeadni meg kivonni, de aztán jött egy jó tanár az iskolába és korrepetáláson megtanította, utána már mindíg megvolt az elégségesem. Meg vagyok győződve arról, hogy neveléssel a fiamnál is érhetek el eredményt, bár nem túl eszes. Szeretném megkérdezni tőletek, hogyan lehet indigóvá nevelni egy gyereket ? Nektek milyen tapasztalataitok vannak ebben ? A Ti indigóitok miben tér el a többitől, azonkívűl hogy mindenben kitűnő és több nyelven beszél és két kézzel zongorázik már 5 évesen mint a barátnőm gyermeke, akit nagyon keményen fognak otthon. Napi 8 órákat foglalkoznak az indigó gyermekükkel tanítják minden félére. Én nem tudok sokat így nem vagyok képes tudományokra meg zongorázni tanítani, mert nem értek hozzá és azt sem tudom, hogyan kerül be az áram a lakásba és miért szól a tv. Arra azonban vállalkoznék a gyermekem kedvéért, hogy átformáljam. Valahogyan biztosan lehet indigóvá nevelni egy gyermeket, hát régen nem voltak indigók és mégis voltak zsenik, mert biztosan azzá nevelték őket. Még elég fiatal fogékony mindenre és Én nyitott vagyok. A neten nem olvastam sehol sem a "titkot", azt hogyan neveljük indigóvá a gyermekünk, de ezt szeretném megtudni valahonnan. Legyen sikeres tudós az életben, ha nekünk szüleinek nem adatott meg.
Nem hiszem, hogy az ilyesmit erőltetni kellene. Az a család patológiásan működik, ahol a szülők azt akarják, hogy a gyerekből az legyen, ami belőlük nem lehetett.
Inkább próbáljatok meg minden segítséget megadni neki ahhoz, hogy azzá válhasson, akivé igazán szeretne. Foglalkozzatok vele, tanítgassátok, de ne erőltessetek semmit, és ne támasszatok nagy elvárásokat vele szemben, mert akkor boldogtalan lesz.
döncike!
Hulye nev, hulye valasz, hulye emberke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!