Mi a véleményetek azokról, akik fekete mágiához nyúlnak? Helyes vagy helytelen? (Komolyan! Olyanok, akik nem hisznek ezekbe a dolgokba ne írjatok! )
Lehet egy ilyen tett elfogadható?
Én személy szerint betiltanám az összes témával kapcsolatos anyagot. Bajuk van? Menjenek és verjék össze egymást vagy ilyesmi. Nem? Kérlek részletesen fejtsétek ki a véleményeteket.
nyilvánvaló, hogy helytelen
De szerintem ezt a kérdést te sem gondoltad komolyan, hiszen biztosan tudod rá a választ.
[Ugyan, ki mondaná rá azt, hogy helyes?]
De van olyan, amikor nem tudja, hogy hol van a célpont, akkor hogyan menjen el hozzá?
A törvény nem bünteti a fekete mágia használatát, viszont a testi sértést azt igen.
Mi értelme lenne annak a sok felhasznált fának, papírnak, ha nem használják a könyveket? A kiadónak és a szerzőnek is biztosan sokba került a könyv elkészítése, és így olyan, mintha csak úgy kidobnák a pénzt az ablakon.
A háromszoros visszatérés miatt sokan nem nyúlnak fekete mágiához, mert akkor nekik sokkal nagyobb káruk lesz.
Akkor elfogadható lehet, ha egy tolvajt átkozunk meg, aki lopott tőlünk. Nem tudjuk, hogy ki volt az, és akkor szenvedjen, amiért lopott.
Szerinted ha egy hadsereg vezetőjét ölöd meg vele, akkor nagy hős vagy, mert győztünk a csatában?
Vagy egy kegyetlen gyilkos, aki megölt egy embert, akinek felesége és gyerekei vannak?
Az a vélemény, hogy azok unatkozó üres életűek.
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__1..
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__1..
köszönöm véleményedet
csak olvasnod kéne megtanulni
"Komolyan! Olyanok, akik nem hisznek ezekbe a dolgokba ne írjatok!"
elég nagy betűkkel írtam és van, aki még így se látja
Eszembe sem jutna betiltani, csak nem adnám nagyképű, hataloméhes tiniknek.
Egy kellően érett személyiség helyén tudja kezelni a dolgokat, tanul, önmagát építi velük, anélkül, hogy használná. A világ sem csak fekete, vagy fehér, meg kell ismerni mindent, különben az elvesztegetett tudás megbosszulja magát.
Teszem azt ha nem tanulsz a démonokról, hogyan akarod megvédeni magad tőlük?
Másrészt pedig a mágiának nincs színe, vannak persze rítusok, melyek valamelyik ághoz tartoznak, de általában inkább a cél teszi feketévé vagy fehérré a mágiát, ennek tiltásához viszont a fejekben kellene kontrollálnod.
hm, szépen levezetett gondolatmenet
ezekhez hasonlók miatt írtam a kérdést
köszönöm szépen :D
A fekete mágia több részre osztható:
1.Átkok és rontások
2.Nekromancia(halott mágia)
1.Az átkok és a rontások...Sokat nem tudok róluk.
2.A nekromancia minimális szinten,de engem is foglalkoztat.Mondjuk szerintem ez helytelen tett.Egy holtat,visszahívni az élők közé...A nekromancia használójának jó lenne,hogy van egy szolgája.De a holtnak,a végső nyugalmából való visszahívása,neki szörnyű érzés lehet.
Kimaradtak az idézések, a vérmágia, és egyéb nyalánkságok, természetesen átfedésekkel :D
A nekromancia alapvetően halott mozgatás, semmi visszahívás nincs benne, a lélektelen test telik meg mágiával, és mozdul. Természetesen ha az idéző mágiával kerül átfedésbe, akkor a szellem idézés, a lélekkel rendelkező járó holttest effekt is előállhat.
Ami fekete az nem feltétlenül rossz. A mágiában általában az új kezdetek színe, az ismeretlené és energiagyűjtő szín. A természet ősi törvénye alapján a gyenge elpusztul az erős fennmarad így az univerzumnak nem lehet gondja vele ha ésszel használjuk (nem poénból vagy kicsinyes bosszúvágy miatt). A fekete mágia a mágus eszköze arra hogy igazságot szolgáltasson belátása szerint és megvédje magát.
A nekromantia pedig holtakkal való beszélgetést, halott lelkekkel való munkát takar, nem hullák mozgatását, kétlem hogy lehetséges lenne egy mágusnak is egy holttestet irányítani (megmozgatni talán).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!