Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Volt már olyan, hogy újévkor...

Volt már olyan, hogy újévkor sok lencsét ettél és rengeteg pénzed lett?

Figyelt kérdés
Ugye ez a célja a lencse evésnek?
jan. 1. 16:57
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
28 szavazat
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
Első kérdésre nem, masodikra igen a válasz. A szavazás melyikre vonatkozik?
jan. 1. 17:01
 2/36 A kérdező kommentje:
Elsőre fentebb. Amit leírtam arra szóban válaszolhatsz ide küszike
jan. 1. 17:42
 3/36 anonim ***** válasza:
Mákot is ehetsz, az még kisebb, benne van a hagyományban.
jan. 1. 17:46
 4/36 anonim ***** válasza:
18%
Ennek nulla valóságalapja van
jan. 1. 18:23
 5/36 Grimfox ***** válasza:
68%

A valóságalapja nem nulla, csak közelítőleg nulla. A lencse érmére hasonlít, és sok van belőle. Az érmék korában a sok érme sok pénzt jelentett, a hasonlóság elvén népi varázslásra használták. Abból lett az újévi babona.

Az, hogy a szimpatikus varázslás működött e valaha valakinek, arról meg nem tudok nyilatkozni, mert sosem próbáltam, és mást se ismerek, aki próbálta.

jan. 1. 19:13
 6/36 anonim ***** válasza:

Mármint a hatására értettem hogy nulla a valóságalapja

Ez lenne az utolsó amit elhiszek. A babonák

És a negatív babonák is csak szorongást okoznak

A szerencse létezik de nem lehet tenni érte

Főleg nem lencsèvel

jan. 1. 19:39
 7/36 Grimfox ***** válasza:
55%
Lehet tenni érte, bár a mértékétől függően egyre nehezebb lesz. A kisebb szerencsét nem nehéz "előidézni". Még akár babonás alapon is tud működni, csak úgy nem konzisztens, nem lehet rendesen visszakövetni a hatását. Viszont a negatív babonák szorongást okozó hatásában egyetértek. Meg abban is, hogy a valóságban semmi hatásuk, mindaddig, amíg valaki nem hisz bennük. Ha már valaki mindenképp babonákban akar hinni, akkor jobb a pozitív babonákban. Azzal legalább nem árt magának, és jó érzés ha "beválik".
jan. 1. 19:46
 8/36 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon pszichológiának hangzik, de én biztos vagyok abban hogy a szerencse születésnél dől el.

És onnantól kezdve valaki akár cápákkal teli vízben is úszhat semmi baja nem lesz, más meg agyrázkódást kap a zuhany alatt.

Valójában az egész életet, minden napunkat a szerencse vagy annak hiánya határozza meg. És ez már ezotéria kategória.

Persze ez Csak szubjektív vélemény de annyira erős hogy nincs az a mágus vagy barki aki me tudná változtatni.

Ha Jézus eljönne meg neki sem hinnék.

jan. 1. 20:34
 9/36 Grimfox ***** válasza:
61%

Születésnél az dől el, hogy milyen környezetből indulsz az adott életben. Én úgy gondolom, azt hogy hová születsz, azt a karma határozza meg, amit előző életeidből hozol, ami meg nem szerencse, hanem a régi cselekedeteid következménye. Viszont az adott életben az egyéntől függ, mit kezd azzal, amilye van, vagy éppen hogyan pótolja azt, amilye nincs. Logikusan vannak, akik könnyebb helyzetből indulnak.

Ha megnézed a közelmúlt eseményeit, rengeteg "szerencsésnek született" ember halt meg látszólag balszerencsésen. Sok gazdag orosz, meg amerikai jutott balsorsra. Pedig csak azt aratták le, amit vetettek.

A szerencse azt feltételezné, hogy léteznek véletlen események. Holott nem léteznek. Azt nevezzük véletlennek, amit nem voltunk képesek előre látni. Nem azért nem látjuk előre, mert random, hanem mert nem ismerünk minden tényezőt. Ha elég tényezőt ismersz, bármi kiszámítható. Persze ez emberileg lehetetlen, viszont hozzáadhatók olyan tényezők, amik növelik, vagy csökkentik egy bizonyos esemény valószínűségét. Lehet játszani mágiával is, persze, és én csinálom is, mert érdekes, és szeretem is csinálni, de a megfelelő pszichológiai folyamatok ismerete által is megoldható(igazából a kettő nem választható el ennyire élesen). Minél nagyobb az energiabefektetés, és minél több időt szánsz rá, annál nagyobb "szerencsét" tudsz elérni. Szeretem úgy gondolni, hogy a mágia, és a pszichológia sok helyen átfedésben van, és együtt használható, vagy egyik módszer használható a másik helyett ugyanarra a célra.

jan. 1. 20:52
 10/36 anonim ***** válasza:
Ki tudja? Lehet, hogy lencse nélkül ennyi se lett volna.
jan. 1. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!