A klímaváltozás egyik okozója lehet a karácsonyi okkult rituálék mértéke?
Ugyebár egy pogány ünnepnapot tartunk, aminek lényege a természet isteneinek való áldozás, hogy túléljük a telet és bőséges legyen majd a termés.
Ugyan már emberáldozatot nem mutatunk be miatta, de a karácsonyi láz olyan mértékeket öltött a világon, hogy az isteneknek talán már elég ez a fajta imádat is, hogy végleg eltöröljék a hideg telet és megváltoztassák az időjárást, klímát szerte a világban.
Lehetséges, hogy a karácsonyi pogány rituálék vezettek ehhez a borzalmas időhöz, amiket ma élünk meg?
Nem.
És nem tartunk pogány ünnepnapot áldozással.
2. De igen, feláldozod a fa életét, ami szép lassan haldoklik és elsorvad.
Egy áldozati rituálét hajtasz végre.
Isteneknek nem nevezném őket, szerintem, csak egy van: Az Isten.
Ugyanakkor létező erőkről, entitásokról, szellemiségekről beszélünk.
Bölcsességük meghaladja mindazt, amire egy ember életében szert tehet. Tudásuk ugyancsak részletesebb és mélyebb, mint bármely valaha élt emberé.
Az ős magyarok szellemekként azonosították őket. Némelyeknek nevet is adtak, megmaradtak az ősi népmeséinkben.
És igen, képesek befolyásolni az időjárási tényezőket. A mi hazánkban ez enyhe tél ugyanúgy problémát okozhat, mint a forró nyarak. Én úgy tekintek ezekre, mint kihívások, melyekre megoldást kellene találni.
Ezek a szellemek, Istenek most is minőségi áldozatot fogadnak el. Van minőségi áldozat? Ki lenne elfogadható áldozat nekik?
Ahogy korunk változik csak egy áldozat van, amely méltóvá vált számukra:
A lemondás, mellyel másnak kárt nem okozunk. Na ezt kell megtalálni. Lemondani függőségekről és az időnkből, szabad időnkből arra áldozni, hogy a természetet erősítsük, ne pedig elpusztítsuk.
Nincs más méltó áldozat. Szűzlányok és gyermekek feláldozása sem méltó már számukra. A munka az igazi áldozat. Szabadidőnk feláldozása és a lemondás a luxusról. Ezt várják el. Csak ezt engedte meg a Főnőkők Főnőke elfogadhható méltó áldozatnak.
"De igen, feláldozod a fa életét, ami szép lassan haldoklik és elsorvad.
Egy áldozati rituálét hajtasz végre."
Magyarázd már el, milyen fa életét áldozom fel. Ilyen alapon áldozás minden bútor meg építkezés, ahol fát használnak. Ja, és májfát is díszítünk.
Az áldozás nem erről szól, hanem hogy valamilyen konkrét céllal veszem el egy élőlény életét. Öntudatlanul nem lehet áldozni.
Mellékesen: műfenyőm van.
Hát nem tudom, szerintem ez nagyon is valóság és ezt a hagyományt folytatja a karácsony.
"A munka az igazi áldozat. Szabadidőnk feláldozása és a lemondás a luxusról."
Ez mondjuk szerintem egybevág vele, hiszen sokan a megtakarított pénzüket ajándékokra költik és nem magukra. Tehát a luxusról lemondanak.
A rituálé része lehet, hogy ennyire kapitalista lett, lényegében rabszolgák vagyunk. Csak most szabadon mozoghatunk és nekünk kell eladni magunkat gazdáinknak.
"Öntudatlanul nem lehet áldozni."
Neked nem is kell tudnod, elég ha más tudja, hogy te miért hajtod végre a beprogramozott utasításokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!