Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Karácsonykor végeznek okkult...

Karácsonykor végeznek okkult rituálékat? Ez az ünnep erősíti ?

Figyelt kérdés
Hogy telhet a karácsony a boszorkányoknál, sátánistáknál, wiccáknál? Náluk Isten a rossz. Nem mondhatják azt hogy tessék a Jézuska hozta nemigaz? Érdekes....

dec. 24. 13:41
A kérdező szavazást indított:
hát igen
nem
Nem tudom, nem érdekel
19 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
14%
Kóbor macskákat áldoznak egy kihalt temetőben. Ez a legvészesebb amit egy keresztény alapú társadalomban el tudnak érni. Vagy belehajtanin a tömegbe karácsonyi vásáron. Szerencsére ilyenek nem történnek
dec. 24. 14:21
 2/12 anonim ***** válasza:
37%
Gyerwe at hozzank a ma ejfeli ritualera es megtudod! Felfekhetsz az oltarra is. 😊😇
dec. 24. 15:06
 3/12 anonim ***** válasza:
18%

A Karácsony keresztényünnep.

Szóval, nem ünneplik egyszerűen, kivéve gondolom a jó boszorkányokat (fehér mágia).

Sátánistáknál nem tudom, de valószínű van rá valami alternatíva, vagy esetleg ezt a hónapot kihagyják és nekik valami más ünnep van helyette, ami hasonló ehez.

Talán a Sátán eljövetele? Minden gúny nélkül írom, mert nagyon laikus vagyok a sátánizmussal, nem is akarom beleásni magam, csak találgatok, hogy gondolom van valami alternatíva rá, de azt tudom, hogy a Karácsony keresztény ünnep, így a sátánisták és, aki fekete mágiában bennfentes biztos, hogy nem ünnepli, és nem hiszem, hogy pont ilyenkor pont ezért is nem performálnak bármilyen rituálét.

Amit én valószínűnek tartok rituálé szempontból, hogy viszont december 20 előtt és november elejétől vannak erősítések, mivel ilyenkor vannak a legkritikusabb pontjai egy évnek, az év " legsötétebb " időszakai.

Gondolom ez fekete mágiában sokat segít.

dec. 24. 16:59
 4/12 anonim ***** válasza:
44%
A sötét időszakokat szeretik (pl. Halloween, újhold), ezt pedig a Fény ünnepe! :)
dec. 24. 17:16
 5/12 anonim ***** válasza:
Mivel a karácsony a téli napfordulóhoz lett kötve, így akkor előfordulhat. De maga a karácsony egy vallási ünnep. És még csak nem is a legnagyobb vallásé. Így nem értem, hogy miért kéne különösebb ügyet csinálni belőle. Én úgy ünneplem, ahogy megszoktam, semmi köze a rituálékhoz.
dec. 25. 08:18
 6/12 anonim ***** válasza:
30%
Ilyenkor megidéznek mindenféle démoni entitárst, és Loú hátán vágtatnak a temetőbe a sírok között. De jön a temetőőr és elkergeti a veccővel. Ennyi.
dec. 25. 09:50
 7/12 anonim válasza:
65%
Kedves Kérdező! Mielőtt konkrét kijelentéseket tennél a kérdésed után, igazán utána olvashatnál ezeknek. Minden fent van a neten! A Karácsony a pogány téli naforduló átvett ünnepe a keresztényeknél. Aztán a wiccák, ha már így nevezed őket, náluk is ez az ünnep van. Se a boszorkányok se a wiccák nincsenek az Isten ellen. Mindkettőnél lehetnek régi istenek is és a Keresztény Isten is! A wiccák úgy vélik, hogy nem csak a férfiasított Isten létezik, hanem az isteni lét két aspektusa a férfi és női principium is megjelenik, nincs csak egyik! Aztán pl a spirituális sátánisták szintén a téli napfordulót ünneplik, azonban más szemszögből! Melesleg nem a Sátán keresztényi mivoltját istenítik, hanem a Fényhozó Lucifert, aki alászállt a pokolba, hogy Istennek kedvére tegyen...olvass utána! Egyik sem áldoz élőlényeket! Nem izgat a minősítgetés, csak a tudatlanság!Kommenttel ne fárassza magát senki, főleg, ha nem megfelelő a stílus! Mellesleg katolikusnak neveltek, de legalább tájékozott vagyok...
dec. 25. 12:41
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

"A Karácsony a pogány téli naforduló átvett ünnepe a keresztényeknél"

Én hülye meg azt hittem, hogy a messiasuk, azaz Jézus eljövetelét ünneplik. Ma is tanultam valamit, épp karácsony napján. Éljenek a pogány istenek!

dec. 25. 15:07
 9/12 anonim ***** válasza:
51%
A kereszténységet nem tudták ám olyan egyszerűen elfogadtatni. Kb ahogy ma sem örülne senki, ha hirtelen nem ünnepelhetne karácsonyt, és más istent kéne szeretie. Ezért a karácsony "véletlenül" pont a szokásos ünnepükre esett, így könnyítve meg az átállást. Ünnepelhettek, de ezután karácsonynak hívjuk. Régi paraszti világban ezzel meg lehetett békélni. A generációk később pedig szépen elfelejtették az eredeti jelentést.
dec. 25. 17:29
 10/12 anonim ***** válasza:
Csakhogy a karácsonyt nem a Vatikán a találták ki, hanem a korai keresztények. Akik nagyon kevesen voltak, ők maguk is Izraelben éltek elnyomatás alatt. Ezért mivel maguk is zsidók voltak felhasználták a zsidó ünnepeket és Jézushoz kötötték. Így lett a hanukából a messiás ünneplése, a páskából a feltámadás ünneplése. Fogalmuk sem volt mit ünnepelnek európa barbár részein a pogányok.
dec. 25. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!