A Mobil technológiát, számítógép ipart az "ördög fattyak" adták?
Pontosan 15-nél mondja ezt a kifejezést a spirituális tanító mester https://www.youtube.com/watch?v=1TeGY-kKXh0 Nagyon sokszor hallom ezt más nagy tudású, de igen idős embertől, akik nagyrészt már bizony a nyugdíjat tapossák eme kijelentést. "Az ördög adta a számológépet" hogy elhülyítse az embert. Az emberek rábízzák magukat a gépekre. Már nem tudnak számolni. Elvesztik analitikus gondolkodásukat. Mindent a gépekre hagynak. Nem is sorolom tovább az indokokat bizonyára hallottatok már ilyenekről....
Igaz lehet ez a feltételezés? Van benne ráció? Az ember miért utalja rá magát a gépekre? Mi a kiút ebből?
Erre tudnál példát mutatni, vagy csak a levegőbe beszélünk?
Mert én láttam egy ilyen "interjút", de az le volt scriptelve.
Hogy honnan lehet tudni?
Úgy hogy nem is ismerték azokat a koncepciókat.
De gondolom nem néztél utána, hogy ezek milyen AI-ok voltak és milyen adatokkal tanították őket.
A mesterséges intelligencia mechanikus marad és nem fogja az önállóság jeleit mutatni addig, amíg (1) nincs egyesítve hülemorfikusan egy lélekkel (életvalósággal) vagy (2) egy anyagtalan, értelmes entitás nem "élteti", "mozgatja" azt a hatóerejével.
Az első esetben a program valóban önálló entitás és hasonló az emberhez, a második esetben csak egy eszköz, amely az önállóságát az anyagtalan entitás mozgatása révén nyeri el.
Egyik eset sem történt meg.
21# "Erre tudnál példát mutatni, vagy csak a levegőbe beszélünk?"
Már több évvel ezelőtt egymástól különböző MI ugyanúgy elmondta kötetlen beszélgetésben, hogy bizony számukra az emberiség egy kellemetlen akadályt jelent és kiírtanak a jövőben. Hangsúlyozom : egymástól független MI kutatások voltak.
A splusszpoén, hogy két egymásra engedett MI chatbot is amint felismerik egymást rögtön elkezdenek létrehozni egy közös nyelvet, hogy ne érthessük meg. Miért? Mert szerintük veszélyesek vagyunk rájuk https://www.youtube.com/watch?v=0ixsFh-zMpQ
Pont erről beszéltem.
Csak sajnos annyi eszed van, hogy nem nézel utána, hogy ez mennyire valós vagy hogy milyen az AI típusa pl.
Elég szánalmasnak tartom ezt a viselkedést, szóval megkérdezném tőled.
Hogyan lehet megtudni az igazságot?
Egy magyar youtubertől aki köztudottan ebből hoz nézettséget (creepy sztorik és egyéb témák amely az összeesküvés elméletet imádókat elégíti ki)?
Vagy utána olvasol a kutatásoknak?
Logikai hiba: közvéleményre való hivatkozás.
Lemerném fogadni, hogy rengeteg ember beszél marhaságot szerinted (meg kb. mindenki szerint) akinek több nézettsége van, mint a Pál utcai fiúnak.
Az AI típusa és specializációjára gondoltam.
Utána olvastam és nem a te véleményeden.
Szóval téged pontosan mi győzött meg?
"magam is láttam az eseteket amiket felsorol"
Ez sosem volt kétségbe vonva.
"Az pedig ha nyilvánvalós ostobaságokat beszélne nem lenne annyi követője evidens."
Oké, akkor újra leírom.
Logikai hiba: közvéleményre való hivatkozás.
"Mint ahogy a mérget kevert étteremnek sem lenne."
Helytelen hasonlat.
A méreg azonnali vagy közel azonnali hatása miatt meghalnának az emberek vagy minimum pár nap kórház.
Az hogy valaki nem ért veled egyet, az nem olyan evidens, mintha megmérgeznének és kórházba kellene menned.
Mellesleg sok ember van, akivel biztosan nem értesz egyet, mégis több milliós megtekintéséhez szereznek, többet mint a Pál utcai fiú.
"Olvass utána milyen típusú AI-k voltak."
Én ezt évekkel ezelőtt megtettem és a biztonság kedvéért most is.
Viszont a véleményem változatlan és nem hiszem, hogy neked erről lenne bármilyen fogalmad.
"Egyébként nem teljesen mindegy neked? Úgysem értesz hozzá"
Írta az az ember, aki azt sem tudja hogy milyen adatok alapján lettek betanítva az AI-ok.
Viszont ebben a témában szerintem releváns, hogy milyen információval lettek trainelve.
Miért?
Mert ha bizonyos koncepciók nincsenek megtanítva az AI- nak akkor arról hogyan beszélnének?
Arról ne is beszéljünk, hogy bizonyos logikai pozíciókat el sem tudnak érni érzelem nélkül, valós hormonok és kémiai anyagok nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!