Ha a mágiát használom gazdagság elérésére de másnak nem ártok vele, akkor az fekete mágia?
Azért irtam a pénzről mert a kérdező a gazdagságról kérdezett igazából.
Azért írtam a kishitűséget vagyis inkább a kisebbségi komplexust, mert ez annyira lerí a válaszolókról.
Csinál egy mágiát, hogy gazdag legyen. Sikerül. Pl jön egy ötlete amivel kitalál valamit, feltalál valamit, akármit, amire igény van és ezért fizetnek az emberek neki és gazdag lesz? Ebben pl nem értem mi a rossz. Kb az összes válaszoló csak negativra vagy a "bűnösre" gondolt, mert így vannak "beállitva". Ez tükröződött a válaszokban, erre irtam, hogy programok, berögződések, amik az alacsony önértékelésből fakadnak. Lehet túl mélyre mentem.
Ha talál egy kincset, arra magad is írtad, hogy nem jó példa. Ha kincset talál, azt le kell adnia az illetékes hatóságoknak.
Szerinted reális élethelyzet az, hogy valaki sok pénzt akar adni neked? Ha jót teszel valakivel, akkor sem fog téged gazdaggá tenni, bármilyen hálás is. Ha fizetségről van szó, persze más a helyzet. Reális az, hogy hirtelen előkerül egy rokon, akinek sok pénze van, és csak úgy megosztja veled? Újfent nem valószínű. Ha mágiával eléred, hogy így tegyenek, akkor viszont embereket veszel rá, hogy pénzt adjanak neked. Ez ugye nem feltétlen pozitív. Ezek elég közvetlen verziók. Ha mágiával eléred, hogy kapj egy lehetőséget egy állásban, ahol jól keresel, és még szereted is csinálni, még az is határeset. Másoknak is kellhet ez az állás. De amíg nem az állást szerzed meg így, csak a lehetőséget kapod meg, hogy ilyen állásod legyen, az szürke zóna. Alapvetően az anyagi gazdagság nem tartozik a fehér mágia lehetőségei közé. Persze, ha valakit ez nem zavar, el lehet érni ilyesmit, csak az ilyen dolgoknak a következményeit már kevésbé szokták élvezni.
Nem tudok egyetértrni most. Ez mind a "bűnös vagyok, ha van pénzem" program és utáljuk a gazagokat,.mert igazából irigyek vagyunk! Bocsi!
Mennyire reális magiával penzhez jutni, ilyen felfogás miatt. Azt latom, hogy nagy elméleti tudás mögött nincs sok gyakorlati tapasztalat. Pont, hogy a mágia sokszor ugy működik, hogy irracionális dolgok történnek. Nem csak ilyen esetben, minden másban is. Te vagy az első! Nem mások! Nem szabad másokat magad elé helyezni. Ez önmagad lebecsülése. Kell neki az az állás? Nekem is kell! Miért legyen az övé? Akkor ilyen elven, ha az övé lesz, pedig te is szeretnéd, akkor ő árt neked. Akkor ő volt tudatosabb, erősebb, ha nem is "mágiazott" rá, pedig minden màgia.
Nics semmi baj azzal, ha van pénzed. Amíg becsülettel szerezted. Abból nem lehet gond. Biztos van valakiben olyan "program" amire te gondolsz. Meg biztos van, akinek emögött irigység áll. Az az ő bajuk. Az irigység legalább is. Ha nem hajtja a pénzt, mert valamilyen oknál fogva negatív dolognak gondolja, az nem feltétlen előnytelen.
A mágia sohasem működik irracionális módon. Mindig logikus törvényeket követ. Irracionális maximum látszatra lehet, ha egy törvényt nem ismerünk, vagy nem ismerjük fel, mi működik a folyamat mögött. A mágia ezeknek a folyamatoknak a kutatása(a divatos elméletekkel ellentétben). Az önmagad előtérbe helyezése spirituális önakadályozás. Nem te vagy az első, de nem is mások. Másokat magad elé kell helyezni, ha ez a helyes döntés, de magadat kell figyelembe venned, ha erre szorulsz rá(például amikor gyúgyulnod kell, vagy pihenned). Önmagadat nem csak akkor becsülöd, ha mások elé helyezed magad. Önmagad megbecsülése, abból kell fakadjon, hogy mennyire ismered magad, nem abból, hova helyezed magad. Attól nem leszel több, hogy másoknál fontosabbnak érzed magad.
Ha egyikőtök sem használ direkt mágiát, akkor természetes esélyekkel indultok ugyanazért az állásért. Azé lesz, aki jobban tud érvényesülni. Persze az esélynövelés ilyen esetben szürke zóna, de ez nagyban függ attól, kik a versenytársak. Ha én egy ilyen állásra pályáznék, és a vetélytársam egy családeltartó ember lenne, jobb lenne, ha ő kapná meg az állást, mint ha én. Nekem sem jön rosszul az a pénz, de nekem nem kell családot eltartani. Ha ő kapja meg, nem gazdagszik meg, mert neki szétszóródik a pénze a család, lakhatás, és más kiadások között, viszont több pénzt tud ezekre szánni, mint egy rosszabb állásnál. Én lehet, hogy jól megszedném magam egy ilyen állásban, de tényleg kell nekem annyi pénz?Nagy eséllyel fölösleges dolgokra költeném.
Ez tul van bonyolitva ugy érzem.
Te irtad, hogy a példaim irracionálisak. De nem csak erre értendő. Ha csinàlsz ilyesmiket, igenis irracionális történések lesznek. Vagy irracionàlisnak tűnő, de ezt is az irracionálist is te használtad a válszodban. Erre értettem a tapasztalás hiányát. Akármit is mágiazol, akármit is teremtesz ott lesznek irracionális történések. Ott kezdődik kb az egész. Egy racionális dolgot bárki be tud "teremteni".
Mágia. Minden mágia. Nincsenek természetes esélyek pl egy meló ernyerésénél. Aki tudatosabb, az nyeri. Ennyi. A többi már bonyolitás az én szememben.
Ő mondjuk talal ehelyett jobb állást, a csaladfenttartó? Miert mindig a "rossz" kimenetelt hozzuk fel példaként? Mert ez is egy program.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!