Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Ez a harmadik szemem lehet?

Ez a harmadik szemem lehet?

Figyelt kérdés
Csukott szemmel kék és zöld színeket szoktam látni, ritkább esetben lilát. Ezek a színek össze-vissza mozognak, és ilyenkor a homlokomnál egy nyomó érzést érzek. Néha az emberek körül látok ilyen körvonalat, amiknek a színe változik. Ezenkívül párszor szoktam látni előre az elkövetkezendő napok eseményeit, általában magas pontossággal.

2022. máj. 29. 16:16
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Nem értek hozzá
17 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
56%

Lehetséges, még nem tudod fókuszálni, de az jó hogy "színesben" működik.

Naponta 10-20 percet gyakorold, hogy behunyt szemmel a testeden belül nézed egy végtagodban a csontokat, vagy egy kiválasztott szervet.

Ha "kifelé" nézelődsz szétszóródik az energiád, -később majd erősebb lesz- ezért befelé figyelve gyakorolj még.

Sok sikert!

2022. máj. 29. 16:34
 2/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszönömk a válaszod! Ment a zöld pacsi
2022. máj. 29. 16:38
 3/12 Grimfox ***** válasza:
100%

A csukott szemmel látott színek nem, az egy hétköznapi jelenség, amit nagyon sok ember észlel. Kb mint a sok kicsi fénypont észlelése derűs napokon, ha valaki az égre néz. Az ez a jelenség. Bocsánat, hogy nem találtam magyar linket. [link]

A többi ellenben már kapcsolódhat a szellemi érzékeléshez. Az emberek körüli körvonal is érdekes, de ami árulkodóbb, az az általad említett pontos előrejelzés. Az mindig a "harmadik szem"-hez kapcsolódó jelenség.

2022. máj. 29. 18:43
 4/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszi Grimfox! Ment neked is a zöld pacsi.
2022. máj. 29. 19:25
 5/12 anonim ***** válasza:

Grimfoxal szeretnék vitatkozni, csak hogy gyakoroljam a kulturált vitát, amire a politika rovatban nincs lehetőségem.

Amit linkeltél az nem fedi ezt a jelenséget, ott más mechanikus, mágneses, elektromos jelenségek okozta hamis fényjelenség érzékelését írják, azonban a kérdező esetében nem ezek vannak.

Másrészt "harmadik szeme" minden embernek van, akkor is ha soha nem fogja használni, de még az állatoknak is van, és azért mert egy szubjektív jelenségnek nevet adunk, nem azt jelenti hogy értjük, vagy hogy tényleg az.

Nem gondolom egyébként hogy túl sok ember látná kék, zöld és lila színeket behunyt szemmel (plusz a nyomás érzése a homlokán)- bár mint írtam mindenkinek van harmadik szeme, de ennek ellenére sem.

Azokban a spirituális tanításokban ahol cél ennek az eszköznek a felélesztése, használata pl gyógyítási, diagnosztikai célból, konkrétan meg vannak határozva az előzetes érzetek, az elakadások, a helyes visszajelzések miatt, és amiket a kérdező leírt, pontosan megfelelnek ezen érzetek egy részének.

A második felében egyet is értek veled.

Köszönöm 🙏

2022. máj. 29. 20:06
 6/12 Grimfox ***** válasza:

Így van, a fényjelenségek észlelése valóban visszajelzés a harmadik szem tudatosítása során a gyakorlók számára. Meditáció közben.

A linkben szereplő elektromos jelenségek az idegrendszerből is származhatnak-többnyire onnan származnak-csak azt a linket, ahol a wikipedia cikknél pontosabban taglalták a témát nem találom, mert azt egy éjszakai linkről linkre ugráló ámokfutás során találtam, véletlenül...

Azaz meditáción kívül ez inkább az említett phosphene jelenség, mint a harmadik szem fokozott aktivitása. A homlokon észlelt nyomás a figyelem helyét jelöli. Amikor az ember csukott szemmel ezekre a fényjelenségekre fókuszálja a figyelmét, az azt jelenti, hogy a fejen belül van a figyelme, a két szem között. Ilyenkor a nyomásérzés a figyelem központját mutatja. Ez is jó jel természetesen, azt mutatja, hogy a figyelme elég fókuszált, hogy fizikai érzetet keltsen. De ez még nem a harmadik szem jele. Kis gyakorlással bárhol a testén el tudja érni ugyanezt az érzetet.

Meditáció során más a helyzet, ott a meditáló irányít, és ott valóban visszajelzés lehet a színes fény. Ezek konkrét meditációs gyakorlatok, jobbára a jóga berkeiből. Ez nem jelenti, hogy nem jóga meditációt végző személy nem tapasztalhat ilyen visszajelzést, csak azt, hogy kisebb az esélye rá.

Elég sok ember lát ilyen színeket. Épp elég ember, hogy orvosi kutatást szenteljenek a jelenségnek, és konklúzióta jussanak. Én kb minden éjjel, holott nem foglalkozom a harmadik szemem megnyitásával, és szerintem a kérdező szellemi észlelése aktívabb, mint az enyém a leírás alapján. Amikor világosban, nyitott szemmel lát körvonalakat, színeket emberek körül, az sokkal érdekesebb, és jóval kevésbé vitatható, csakúgy mint az előrejelzés, ami talán a prekogníció kategóriába sorolható.

2022. máj. 29. 20:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Köszönöm, így már jobban értem, mit írtál korábban.

A harmadik szem működéséhez nem kell meditálni , legalábbis olyan értelmében ahogyan ezt sokszor értik. Elég az elmének egy üres állapotában lenni, amibe tudatosan, vagy "véletlenül" is be lehet lépni, sokszor megáll az elme, bár legtöbbször csak villanásokra.

A kérdező lehunyt szemmel "szokta" érzékelni ezeket az érzeteket, tehát valamilyen inaktív tevékenységet végez, a leírt jelenségek pedig egyértelműen egy részlegesen megnyílt, vagy aktiválódás előtt álló hszem kísérőjelenségei.

Te amennyire itt már olvastam, jó pár éve gyakorolsz valamilyen spirituális utat-utakat, nálad is természetes ha hasonló jelenségeket észlelsz.

Bár írtam hogy minden embernek van egy jól, gyengén, vagy egyáltalán nem működő hszeme, ezek a konkrét jelenségek csak kevés embernél vannak.

Lehet találni hírdetve-keresve 10-100 embert gondolom, de egyáltalán nem általános jelenségek, és az összes vizsgált személy eleve rendelkezik hszemmel, a kutatás pont semmit-vagy mindent igazolni fog, amit épp ki akarnak hozni belőle.

2022. máj. 29. 22:00
 8/12 Grimfox ***** válasza:

Egyáltalán nem működő csak a halottaknak van, mert a harmadik szem nem csak az észlelésért felel, hanem rengeteg dolog között a tudatos énért is. A szellemi észlelés csak egy magasabb fokú működés.

Azon vitatkozni, hogy hányan észlelnek színeket csukott szemmel valószínűleg fölösleges. Maximum a családomban tudnám körbekérdezni, ki szokott ilyet látni, ha másokat kérdeznék az ismeretségi körömben(ami nem nagy), eléggé hülyének néznének. A szokásosnál is jobban. Az viszont igaz, hogy a harmadik szem működéséhez nem kell meditáció. Mivel sok mindenért felel az a központ, ezért hétköznapi jelenségeket állandóan produkál, és sokszor olyat is, ami nem mindennapi. Telepátiát például nagyon sokan tapasztalnak, még ha csak amolyan furcsaqságként könyvelik is el az esetet. A másik gyakori a megérzés, és rossz előérzet. Ezek nagyon gyakoriak spontán, gyakorlás, meditáció nélkül is. A tudatos használatához viszont kell meditáció. Nem azt mondom, hogy csak meditáció során lehet használni. A tudatosításhoz kell.

A kutatások eredményeit illetően sajnos egyetértünk. Főképp ebben a témában mindent, és annak ellenkezőjét is lehet bizonyítani, a "kutató" szájíze szerint.

2022. máj. 29. 22:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem működő harmadik szem alatt azt értem amit a köznyelv, tudatosan akaratlagosan nem tud plusz információkhoz jutni ezen keresztül.

De egyébként egyetértek, ezt is már csak azért írtam, hogy enyém legyen az utolsó szó 😊🙏

2022. máj. 29. 22:20
 10/12 anonim ***** válasza:
20%
Ennyi baromságot
2022. máj. 30. 04:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!