Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Boszorkány lennèk?

Boszorkány lennèk?

Figyelt kérdés

Már kiskorom óta ezeket èrzem ...

Mindíg is imádtam a termèszetet ,az erdőket,a növènyeket . Állandóan túrázni akartam menni apával .

Volt hogy tollakat ,köveket vittem haza mert èpp megtetszett.

Imádom az összes állatot ès kèptelen lennèk őket bántani ...kivève a szúnyogokat 😅

Az első kristályomat 8 èvesen kaptam , sohasem èrtettem mièrt de egyszerűen gyönyörűnek találtam őket . Èreztem hogy valami vonz bennük.

Már kiskoromban is a furcsa dolgok èrdekeltek . Szellemek , horror filmek , mitikus lények.

Kedvenc filmem a Harry Potter volt .

Kicsikènt mindig tündèreket akartam keresni .

Vannak bizonyos motívumok amik mindíg is tetszettek pl hold ,denevèr,kígyó.

Már gyerek korom óta èrdekel a varázslat ès minden effèle dolog,ha erre gondoltam/gondolok vagy ilyen kèpeket nèzek olyan èrzèsem van a hasamban mint ha szerelmes lennèk.

Egyszer volt egy nagyon durva megèrzèsem ... El utaztunk volna pár barátommal ès azt èreztem ha el megyek vège az èletemnek , nagyon sok jel volt ami azt mutatta ne menjek el ès elèg durvák voltak ès èn is azt èreztem...vègül is egyikünk sem utazott el mert mèg az időjárás is közbe szólt . Mikor meg tudtam hogy nem megyünk iszonyat furcsa èrzèsem lett ès órákon át csak sírtam , nem tudom mièrt . Nem voltam szomorú csak egyszerűen folytak a könnyeim ès nem bírtam abba hagyni .

2022. máj. 24. 23:57
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
77%
😅😅😅
2022. máj. 25. 09:53
 12/24 Grimfox ***** válasza:
100%

Ettől nem leszel boszorkány, de ha ezeket kedveled, ezekkel szeretsz foglalkozni, akkor még lehetsz. A boszorkányok nem annak születnek, hanem tanulják a "mesterséget", bár az életmód jobb szó lenne rá. A hit, hogy annak születnek abból ered, hogy régen sokszor családon belül adta tovább az anya a lányának, vagy nagyanya az unokájának. Nem azért, mert annak születtek, hanem mert ez volt a családi hagyomány. Ha a valódi, hagyományos boszorkányság érdekel, akkor érdemes gyógymövényekkel kezdeni, amik a hétköznapi betegségekre jók, és az általános szimbólumokkal, mint a Nap, a Hold, Tűz, és így tovább. A boszorkány ismeri a helyi népszokásokat, és babonákat is, bár nem feltétlen hisz bennük. A boszorkány varázslatai általában ráolvasásokból, jóslásból, és kisebb szertartásos varázslatokból állnak. Általában a természetben található alapanyagokkal dolgozik.

Ha a wicca "boszorkányság" érdekel, abban sajnos nem tudok sok tanácsot adni.

2022. máj. 25. 11:41
 13/24 anonim ***** válasza:
63%
Hát a tradicionális boszorkányság inkább módosult tudatállapotokkal, szellemekkel való kapcsolat tartással, animizmussal, népi mágiával foglalkozik alapjáraton. De szerintem aki a Harry Potter-ből indul ki annak ez nem a legmegfelelőbb gyakorlat.
2022. máj. 25. 12:11
 14/24 Grimfox ***** válasza:
78%

Animizmussal csak olyan területeken, ahol az a többségi vallás. Európában a boszorkány ugyanúgy keresztény volt, mint mindenki más, csak mellé kereszténység előtti praktikákat, hagyományokat is megőrzött-bár megkopva. A módosult tudatállapotok inkább a sámán jellegű praktikákra jellemzőek, boszorkányoknál talán csak a jósláshoz szükséges enyhe transz fordult elő.

Mondjuk az tény, hogy a Harry Potter-nek nem sok köze volt a valódi boszorkánysághoz. Maximum a beépített folklórelemeknek, de az is angolszász, és kelta mitológia, ami nálunk nem működne.

2022. máj. 25. 12:47
 15/24 anonim ***** válasza:
83%

A történelmi boszorkányságot tekintve, még a boszorkányüldözés előtt megjelentek források, olyan személyekről melyek azt állították, hogy képesek éjszaka valamilyen szellemek csapatával repülni, házakba bejutni, átváltozni és egyéb érdekességeket csinálni. Mindenesetre a kutatók egyetértenek abban, hogy látomásélményekről van szó.

Az ilyen boszorkányos beszámolok, tipikusan a pszichedelikus állapotot mutatják be (pl. repülés, tér-idő érzékelés megváltozása, különféle lényekkel találkozás stb.). Ugyebár lásd repülőkenőcs.

Szóval ilyen szempontból létezhettek "boszorkányok", akik ilyen állapotban keresték a kapcsolatot a transzcendenssel. Mondhatni, hogy az európai boszorkányság megőrizte a samanisztikus gyakorlatok elemeit. De a boszorkányság nem samanizmus és nem animizmus, hanem egy animista elvű és samanisztikus felfogású gyakorlat.

2022. máj. 25. 14:35
 16/24 anonim ***** válasza:
4%
Boszorkányok nem léteznek.
2022. máj. 25. 16:04
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy biztosan van, de akadhat több is :)
2022. máj. 25. 16:07
 18/24 anonim ***** válasza:
3%

Meg lehet tanulni"

Mit? Megy a roxfortba?

Nem létező dolgot nem lehet meg tanulni.

2022. máj. 26. 08:24
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem kell menni sehova. Be szerez az ember pár (leginkább néprajzi) könyvet, ami a témáról ír.

2022. máj. 26. 08:38
 20/24 anonim ***** válasza:
6%

De varázsolni akkor se fog.

Akkor mit tanul meg?

2022. máj. 26. 10:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!