Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Hogyan kellene nekikedenem...

Hogyan kellene nekikedenem tanulni a mágiát?

Figyelt kérdés
Érdekel minden ami mágikus,spirituális, de honnan szereztem meg hozzá a tudást? Hogyan küzdjem le a félelmem az ismeretlentől?
2022. ápr. 23. 12:09
1 2
 1/11 anonim válasza:
67%
Nem akarok bunkó lenni, de szerintem először a helyesírást tanuld meg, a varázslással ráérsz még
2022. ápr. 23. 12:10
 2/11 A kérdező kommentje:

Neki kezdeni* szerezzem*

Remélem boldogabb lettél

2022. ápr. 23. 12:24
 3/11 Imcsi válasza:
13%
Nezd meg a harry pottert ott van egy ket trukk amibol el lehet kezdeni, vagy menj az alkimia vilagaba csak meg kell talalnof a filozofusok kovet azzal lehet vegtelen aranyad
2022. ápr. 23. 12:32
 4/11 Grimfox ***** válasza:
44%

Van egy olyanmentális állapot, amit "mágikus gondolkodás" néven ismernek. Alapvetően három embercsoportnak tulajdonítanak ilyet. Az első a kisgyerekek, általában úgy 6-8 éves korig. A második a primitív, természeti népek, akik megmaradtak, vagy nagyjából megmaradtak az ősi állapotukban. A harmadik csoport egyes pszichés betegségekben szenvedők.

A mágikus gondolkodás a hétköznapi logikával szemben asszociációs, hasonlóságokon, megfeleltetéseken, azonosításokon alapuló logikát követ. Ugyanazt a logikát, amit a tudattalan használ az emlékek, és benyomások, érzékelés kezelésére. A gyerekek, és egyszerű népek nem ismernek más gondolkodást, a betegeknél ez pedig egy kényszeres, és egészségtelen állapot. Aki mágiával foglalkozik, annak szabadon kell tudnia váltani a mágikus gondolkodás, és a hétköznapi között(mágikus gondolkodással nem sokra megy a hétköznapi életben az ember). A mágikus gondolkodás alapvető építőköve a szimbólum. Például a Nap megfelel az aranynak, a földi tűznek, az emberi szellemben az értelemnek, szellemi világoságnak, negatív esetben az arroganciának, stb.

Ahhoz, hogy az egyszerű mágikus munkát elkezdhesd, először a mágikus gondolkodást kell elsajátítani. Akkor érteni fogod a mágiában használt szimbólumokat. Ha érted, akkor már csak egy lépésre vagy a használattól. És ha érted a szimbólumokat, meg tudod mondani, hogy mondjuk egy könyvben, vagy a neten talált mágikus rituálé működik e, vagy tömény marhaság.

2022. ápr. 23. 12:46
 5/11 anonim ***** válasza:
96%

Ez egy aranyos kérdés.

Szerintem ezzel a hozzáállással egy ilyen anyagias világban nem fogsz sokáig jutni.

Adott a lehetőség ma már, neten lehet olvasgatni, indulásnak jó lesz.

Többi rád van bízva, meddig akarsz eljutni.

de ahogy egy tanult kollegám, fölöttem írta, ezt a fajta gondolkodást erősen el kell választani a normális élettől, különben lefőssz mint a reggeli kávé a kotyogósban, azt mehetsz kényszer zubbonyban sétálgatni az intézet parkjába, délelőtt és délután.

2022. ápr. 23. 13:29
 6/11 anonim ***** válasza:
11%
Aztán lesz olyan nap is, hogy megbánod, hogy egyáltalán belekezdtél, mert nincs kedved sétálni.
2022. ápr. 23. 14:36
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is probléma a mai napig, hogy használható információt szerezzek. Kb elolvasok mindent, aminek akár csak távolról is köze lehet hozzá, aztán megpróbálom kiszűrni a használható infókat. De, ha neked az a bajod, hogy félsz az ismeretlentől, akkor neki se állj. Először tedd rendbe magad. Ahogy előttem is írták, ezzel a hozzáállással sehová sem jutsz, a való életben sem. Az ismeretlentől nem félni kell, hanem vágyni rá, hogy felfedezd.
2022. ápr. 23. 17:06
 8/11 A kérdező kommentje:
Utolsó. Természetesen vágyom arra, hogy felfedezzem az ismeretlent. Ha nem vágynék rá, fel sem tettem volna ide a kérdésem. Viszont mivel tudatlan vagyok, és ebben a témában elég sok mindent ijesztő lehet, tekintve hogy "ne gondolj a fekete mágiára, ne nézz rá, meg amúgy se a mágiára se gondolj mert meghalsz kb." mivel szinte mindenhol csak ennyit látok, magyarázat nélkül, természetesen félek is tőle. Addig nem tudom leküzdeni a félelmet amíg nem értem meg a témát
2022. ápr. 23. 17:46
 9/11 Grimfox ***** válasza:
100%

A mágia egy jelentős része pszichológia. Illetve kicsit ki kell terjesztened a pszichológiát, de az elméd működését megérted, és az elme az elsődleges eszköz, ami a mágiát meséből működő tudománnyá alakítja. Pszichológián belül főleg a hipnotikus, hipnoid tudatállapotokat érdemes kicsit átnézni, valamint a meditáció ide vágó részét(ezt persze külön is kell tanulni, de érdemes a pszichológiai vonatkozást is ismerni), emellett ha egy kicsit olvasgatsz a különböző megváltozott tudatállapotokról(nem drog hatására), akkor tudni fogod, hogy például rituálé, vagy más mágikus tevékenység során mit csinál az elméd. A pszichológiának van irodalma a mágikus gondolkodásról is. Ami még jó ötlet lehet, hogy elkezdd megérteni a mágia működését, az a pszichológián alapuló álomfejtés megismerése. Lehetőleg ne a freudi típusút, mert azzal kb ellentétes hatást érsz el. Jung, és követői munkásságát lehet ez ügyben keresni.

Ez mind segít megérteni a saját elméd, szellemed működését. A belső erőd alapvetően ettől függ. Később pedig felismered, hogy a belső és a külső erő között igazából nincs különbség. Csak a külső erők megismerése felől haladni a belsők felé sokkal nehezebb, lassabban hoz eredményt, és több buktatója van.

2022. ápr. 23. 17:56
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok. Nem tudom hol olvastál ilyen ijesztő dolgokat, én még nem találkoztam egyel sem. Mindenesetre ne démonidézéssel kezdj. Először javaslom az olvasást. Mondjuk rágd át magad a könyvtár összes könyvén, ami mágiáról, boszorkányságról szól. Az interneten is lehet találni informatív oldalakat. Nem kell mindent egyből elhinni. De minél többet olvasol, annál jobban fogod tudni, hogy mi az, ami működhet. Javaslom, hogy fogj egy füzetet, és jegyzetelj, írj ki mindent. Megfeleléseket, holdállás, stb. Aztán idővel kezd majd összeállni, hogy mi is az a mágia. A gyakorlat majd csak ezután kezdődjön, és akkor is csak apróságok. Gyertyakívánság, tisztítások ilyesmi. Ja, és ne siettesd a dolgot, ehhez sok idő kell, legyél türelmes.
2022. ápr. 23. 18:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!