Hogyan lehet rossz energiákat, esetleg rontást/átkot küldeni valakire?
A történet nagyon hosszú és a kályhánál kezdődik, szóval nem írnám most le az egész történetet. A lényeg, hogy van egy ember, aki rettenetesen nagy fájdalmakat okozott nekem, annak ellenére, hogy én próbáltam jó színben feltűnni előtte, több álmom megvalósíthatatlanná tette, nem utolsó sorban akkora szomorúságot, önbizalomhiányt és megannyi más rosszat okozott nekem, hogy felmerült komolyabban még az öngyilkosság gondolata is a fejemben. Teljesen összetört, hatalmasat csalódtam, az meg az egészben a szikra volt, hogy az egész igazságtalanul történt.
Szeretnék erre az illetőre rontást küldeni. Nem azért, mert én gyűlölném őt, én nagyon szeretem az összes embert, egyszerűen csak az igazságérzetem és saját magam is úgy érzem, hogy szeretnék adni, legalább egy kicsit abból, amit ő okozott nekem. Hatalmas traumaként éltem át.
Több gyakorlat is érdekel, akár magyar is (pl. rábaközi hagyomány), de írjátok le részletesen, hogy kell csinálni, mit eredményez, mennyire veszélyes és hogy honnan ered!
Mit csináljak? Nagyon tanácstalan vagyok... Egyáltalán csináljak valamint, vagy egyszerűen bízzam Jóisten gondviselésére és tökéletességére, illetve a sorsra/karmára?
18.
Ez az, hogy jó érzés lenne, ha látnám, hogy az engem bántónak rossz. Viszont soha nem fogom észrevenni, hogy neki tényleg rossz, mert el vagyok foglalva azzal, hogy ő engem bánt. Közben meg egy frusztrált beteg ember lehet, akinek szüksége van rá, hogy másokat irányítgasson, mert semmi öröme az életben. Valójában neki nagyon rossz, minél inkább bántja a másikat, annál inkább merül el a posványban. Nem fogja szeretni senki, ő is csak a bántást fogja kapni mindenfelől.
Erre egy buddhista nem lefejezéssel válaszol, mert az illető tiszteletlen volt, és öngyilkos sem lesz, hanem tovább megy és nem engedi, hogy őt is posványba húzzák. Rá ez az egész nem hat, mert nem az érzelmei vezetik, hanem ő írányítja az érzelmeit.
Nem arról van szó, hogy neki rossz, vagy hogy neked rossz éppen mert mindketten élitek világotokat tovább, és elvagytok de érzed hogy ez nincs rendben, mert tudod hogy egy bűnöző, több embernek éveket nyomorított meg az életéből és lám, mintha mi sem történt volna.
Engem nem az foglalkoztat, hogy mit csinál ideális esetben egy buddhista, én amúgy sem tudok azonosulni ezzel a nihillel, ugyanúgy az érzelmeim okozzák azt hogy kiállok mások mellett, mint azt hogy magamért ez nem azt jelenteni hogy minden korlát nélkül azok vezérelnek, hanem egyszerűen vannak és kész, én nem akarok, hogy ne legyenek, vagy úgy tenni mintha nem lennének. Nem kell senkit lefejeztetni, de az igazságszolgáltatás bizonyítottan pozitív lélektani hatással bír az áldozatok számára. Nem tudom láttál-e már felvételeket, ahol a tárgyalás végén elítélik a gyilkost vagy erőszaktevőt és milyen természetes pozitív reakciót vált ki az áldozat hozzátartozóiból, vagy az áldozatból.
22.
Ebben igazad van. Én sem utasítom el az igazságszolgáltatást. Viszont nem tartom mindegynek, hogy milyen formában történik. Az önbíráskodás, hogy majd én megyek és lefejezem az nem ugyanaz, mintha a bíróság megállapítaná, hogy a bántalmazó fél bűnös. Leginkább azért nem, mert a lefejezés (átok, rontás) után élned kell a tudattal, hogy lefejeztél valakit, akiről csak te magad állapítottad meg a bűnét, míg a bírósági tárgyaláson többen igazat adnak neked, ami alapján elítélik a bántalmazót, és egy a bűnével arányos büntetést kap.
Nem vagyok álszent, nihil és buddhista sem, csak azt mondom, hogy egy buddhista nem megy lefejezni, mert ezt nem neki kell intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!