Hogyan lehet rossz energiákat, esetleg rontást/átkot küldeni valakire?
A történet nagyon hosszú és a kályhánál kezdődik, szóval nem írnám most le az egész történetet. A lényeg, hogy van egy ember, aki rettenetesen nagy fájdalmakat okozott nekem, annak ellenére, hogy én próbáltam jó színben feltűnni előtte, több álmom megvalósíthatatlanná tette, nem utolsó sorban akkora szomorúságot, önbizalomhiányt és megannyi más rosszat okozott nekem, hogy felmerült komolyabban még az öngyilkosság gondolata is a fejemben. Teljesen összetört, hatalmasat csalódtam, az meg az egészben a szikra volt, hogy az egész igazságtalanul történt.
Szeretnék erre az illetőre rontást küldeni. Nem azért, mert én gyűlölném őt, én nagyon szeretem az összes embert, egyszerűen csak az igazságérzetem és saját magam is úgy érzem, hogy szeretnék adni, legalább egy kicsit abból, amit ő okozott nekem. Hatalmas traumaként éltem át.
Több gyakorlat is érdekel, akár magyar is (pl. rábaközi hagyomány), de írjátok le részletesen, hogy kell csinálni, mit eredményez, mennyire veszélyes és hogy honnan ered!
Mit csináljak? Nagyon tanácstalan vagyok... Egyáltalán csináljak valamint, vagy egyszerűen bízzam Jóisten gondviselésére és tökéletességére, illetve a sorsra/karmára?
"Hagyománya van a bosszúnak, ami harag, megbántottság nélül nem lenne."
Mondjuk onnan tudom, hogy a buddhista szerzetesek eleve kioltják magukból a három ártó lángot, ami közül az egyik az indulat.
A keleti ember nem bosszúban, hanem következményben hisz. Lásd a keleti vallások filozofikus részeit (pl. a taoista filozófia vagy a konfucianizmus). Tehát az okot nem a "válaszolóban" kell, hanem az azt kiváltó tettben.
#16.
A buddhizmusban az érzelmek nem központi helyen vannak. Sőt, bizonyos japán, aszketikus, buddhista hagyományok (pl. Fuji-ko) el is kívánják őket törölni. A szerzetesek sem azért lettek öngyilkosok, mert depressziósak voltak, hanem mert ezt látták helyesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!