Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Ha gyertyát használok mágiához...

Ha gyertyát használok mágiához, mindenképpen hagyni kell leégni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy elvileg így kell, de nehezen szerzem be a színes gyertyákat, plusz többnyire nagyok, fél nap, vagy több, mire leég. Vajon mekkora gondot okoz, ha kioltom, és később újra felhasználom? Gondoltam arra is, hogy feldarabolom őket. Érdekelne a véleményetek.

#gyertyamágia #színes gyertya
2022. márc. 13. 09:15
1 2
 1/15 Grimfox ***** válasza:
87%

Ha a rituálé egyik feltétele, hogy a gyertya leégése szükséges a szertartás befejezéséhez, akkor hagyni kell. Igazság szerint, amíg a gyertya le nem ég, a rituálé sem fejeződik be, ezért neked sem lenne szabad felállnod, és otthagynod, és nem lenne szabad ilyen gondolatokat sem táplálni, hogy ez túl soká tart, és kár a gyertyáért, de ugye ez elég nehezen kivitelezhető egy ember hétköznapi életében. Ha a rituálé nem írja elő, hogy hagyd leégni a gyertyát, akkor kiolthatod. Általában a megnyalt ujjal elcsípést, és a kézlegyintéssel eloltást szokták jónak mondani, az elfújást nem javasolják. Ennek szimbolikus okai vannak, az életadó leheletre vezethető vissza, ha ezt arra használod, hogy kiolts egy életet(gyertyát), akkor megzavarod a rituálé hatását.

A feldarabolás működhet, amennyiben utána képes vagy a darabokra úgy gondolni, mint egyész gyertyákra, nem pedig darabokra.

2022. márc. 13. 09:22
 2/15 A kérdező kommentje:
Igazából nem egy az egyben előre megírt rituálékat végzek, inkább sokat olvasok, és saját magamra szabottan csinálok, egyelőre még elég egyszerű dolgokat (kezdő vagyok). Néhány rituálé valóban említi, hogy le kell égetni, de ilyet keveset láttam, viszont egy külön forrásban, általános tudnivalók között találtam, hogy egy gyertyát sosem szabad többször felhasználni, és mindig hagyni kell leégni. Ezért érdeklődöm, mert én nem érzem annyira ennek szükségét, ha amúgy be tudom úgy fejezni a rituálét, hogy ha eloltom, nem marad bennem hiányérzet.
2022. márc. 13. 10:02
 3/15 Grimfox ***** válasza:
83%
Igazából itt az a kérdés, minek a szimbóluma a gyertya. Ha azt szimbolizálja, hogy ahogy a láng elemészti a gyertyát, úgy teljesül be a szándékod, le kell égnie. Ha erőt szimbolizál, vagy mondjuk "útmutató világosság" a célod felé, akkor lehet az a rituálé záró motívuma, hogy kioltod a gyertyát, jelezve, hogy amit innetől teszel, nem része a rituálénak. Ha saját technikákat használsz, akkor meg tudod határozni a gyertya szimbolikáját.
2022. márc. 13. 10:18
 4/15 anonim ***** válasza:
77%

"én nem érzem annyira ennek szükségét"

"saját magamra szabottan csinálok, egyelőre még elég egyszerű dolgokat (kezdő vagyok)"

Bevallottan kezdő vagy, de máris felülírod azokat az ajánlásokat, ami alapján kezdőként dolgozgatsz?

Magad felé fordított puskát ne akarj elsütéssel vizsgálni!

2022. márc. 13. 22:36
 5/15 anonim ***** válasza:
62%
Ha le kell égetni, akkor le kell égetni, nincs mese. Használhatsz mécsest vagy önthetsz magadnak kisebb gyertyát, nyilván nem akarsz egy 36 órán át égő gyertyát felügyelni.
2022. márc. 14. 04:16
 6/15 A kérdező kommentje:

4-5-ös. A kétkedés és a kritikus hozzáállás alapvető. Az internet tele van kóklerekkel, önjelölt varázslókkal, kétes információkkal. Az egyik oldal/varázsló/boszorkány ezt írja, a másik azt. Ha kezdő vagyok, ha nem, egyértelmű, hogy nem hihetek el mindent, hiszen ellent mondanak egymásnak. A legjobb, amit tehetek, hogy minél több információt/véleményt begyűjtök, megvizsgálom magamat, és amit igaznak, használhatónak érzek, + nekem megfelelőnek, azt használom.

Ha van egy konkrét rituálé leírás, ami nem tér ki a gyertya égési idejére, egy másik oldal meg azt állítja, hogy mindig hagyni kell leégni, és egy 3., ami azt mondja, hogy 3 napig kell égetni, és a 3. napon hagyni leégni, akkor egy kezdő szerintem akkor csinálja jól, ha további infókat gyűjt, és saját megérzés alapján cselekszik.

2022. márc. 14. 08:08
 7/15 anonim ***** válasza:
62%
Senki sem szólt rád, hogy ne gyűjts információt, csupán a kérdésedre válaszoltunk, amit nyilván ezért tettél fel.
2022. márc. 14. 14:05
 8/15 anonim ***** válasza:
37%
Plusz egy kicsit úgy érzem, hogy annyira kényelmesek vagyunk már, hogy egy gyertya leégetése is gondot okoz...
2022. márc. 14. 14:10
 9/15 A kérdező kommentje:

Azért a válasz minőségével és hasznosságával vannak apró gondok. Pl, hogy csak leszólva lettem, amiért kezdőként nem követem teljesen pontosan a leírtakat, meg hogy meg merek bármit kérdőjelezni. Meg, hogy ha le van írva, hogy úgy kell, akkor úgy kell. Csupán erre írtam, hogy nincs mit pontosan követni, mert hol ezt írják, hol azt, ezért természetes, sőt hasznos a megkérdőjelezés is.

A 8-ast meg kikérem magamnak, légy szíves ne személyeskedj. Két kicsi gyerekem van egy akkora házban, ahol nehéz lenne sok-sok órán keresztül magárahagyni egy gyertyát. Plusz, ahogy írtam nehéz beszerezni, netről kell rendelgetnem, és nem a kényelem miatt gond, hanem az anyagiak miatt főként. A postaktg többe került, mint a gyertya maga. És mivel nem minden rituálénál látom leírva, hogy hagyni kell teljesen leégni, ezért gondoltam, hogy talán az, aki azt írta, hogy mindig muszáj leégetni, tévedett. Talán, gondoltam, lesz itt olyan, aki leírja a személyes tapasztalatát, hogy igen, én sem égetem le, és eddig nem volt gond, vagy igen, muszáj leégetni, mert én próbáltam, és csak úgy a jó. Grimfoxtól kapott válaszok egyébként hasznosak, de a gyertya öntése is jó ötlet. A többit sajnálom, de nem tudom értékelni :)

2022. márc. 14. 14:31
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ne értékeld kedvesem, nem kényszer a disznótor. :)

Láthatóan már most is a rendszerek felett állsz, de azért azt megsúgom, nem lehet mindent elferdíteni.

PS A gyertyaöntést én javasoltam.. :)

2022. márc. 14. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!