Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Miben és/vagy miért kell...

Miben és/vagy miért kell különbséget tegyünk daimon és démon kifejezések között?

Figyelt kérdés

2021. aug. 10. 05:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Ezeket nem az ember hozza létre, ezek nem tulpák, hanem önálló lények. Az elementálok az elemek megtestesítői, szellemei (Tűz szelleme, víz szelleme, föld szelleme, levegő szelleme).

Minden esetere a szellemek az emberhez hasonlóan ambivalensek, jók is, rosszak is. És nem fog egy random embernek segíteni, csak úgy. A szellemek kegyét el kell nyerni.

Jó most lehet hogy ez így agyf@sznak hangzik, de így gondolkodtak/gondolkodnak róluk.

2021. aug. 11. 10:41
 12/24 Grimfox ***** válasza:

Kérdező:

Az elementál gyakorlatilag olyan, mint egy robot. Sok szempontból valódi szellemnek tűnik, de valójában csak egy gondolatforma, amit egy ember hozott létre. Önállóan nem gondolkodik, a létrehozásának célját igyekszik teljesíteni. A 11-es által írt tulpa az elementál egyik legmagasabb formája. Nem javasolnám a kísérletezést a dologgal, ha mégis szeretnél ezzel foglalkozni, az interneten kell keresned módszereket. Mivel könnyen veszélyes lehet, ezért én nem írok módszereket.

Ez persze nem az elemi szellemekre érvényes. Én a mesterségesen létrehozott, gondolatformákból alkotott elementálról beszélek.

2021. aug. 11. 11:08
 13/24 A kérdező kommentje:
Milyen veszélyei lehetnek?
2021. aug. 11. 15:33
 14/24 Grimfox ***** válasza:
Ha pontatlanul alkotod meg, nem azt csinálja, amit szeretnél. Ha végzett a dolgával, meg szokták semmisíteni, mielőtt túl önállóvá válik, és megpróbál az irányítója ellen fordulni. Ha nem semmisíted meg, még akár élősködni is elkezdhet rajtad, mivel a megalkotója a legalkalmaabb erőforrás, hogy fenntartsa magát. Minél összetettebb, és önállóbb, annál nagyobb veszélyt jelent. Az egyszerűeket felfoghatod amolyan drónokként, de az összetettek irányítása, utasítgatása már olyasmi, mintha rabszolgákat használnál, csak szellemi síkon. Szóval van tényleges, és morális veszélye is bőven. Mind amellett, hogy nehéz elkészíteni, és rábírni, hogy azt csinálja, amit akarsz. Több erőt fektetsz bele, mint amennyire megéri. Általában azok használják, akiknek valamiért fixa ideája, hogy irányítania kell másokat-akár ember, akár szellem az a másik fél.
2021. aug. 11. 16:11
 15/24 A kérdező kommentje:

Találtam módszert az elementál kreálásra,persze megint csak nem magyarul.

Azok alapján amiket olvastam,nem biztos hogy képes lennék ezt végbevinni. De ha mégis,akkor ha tartósan akarok a "kreálmánnyal" együtt dolgozni,mire érdemes figyelnem?

Valamint hogyan semmisítem meg?

2021. aug. 11. 21:12
 16/24 Grimfox ***** válasza:
Sosem szabad tartósan együtt dolgozni vele. Minél tovább létezik, annál nagyobb eséllyel válik veszélyessé. Az elementál rövid távú feladatok végrehajtására való, és nagyon ritkán dolgozol vele együtt. Általában amolyan megbízottként hajtatsz végre vele egy feladatot. A megsemmisítésnek már a születése pillanatában benne kell lennie az elementálban, a létrehozás parancsai között benne kell lennie az elpusztítás, vagy önálló pusztulás feltételeit megszabó parancsnak is. Ezt elég nehéz előre megszabni, és minél értelmesebbre készítesz egy elementált, annál kevésbé lesz boldog, hogy már születése pillanatában halálra ítéled. Jobb nem dolgozni elementálokkal, ha mégis muszáj, akkor a lehető legegyszerűbbekkel, és leginkább rövid életűekkel kell dolgozni.
2021. aug. 11. 21:29
 17/24 A kérdező kommentje:

A forrásaim szerint véletlen sem szabad megengedni a kötődést egy elementálhoz,ahogy ezt írtad is 16.

Már csak az nem világos hogy mi céllal csinál ilyet valaki(?),nagyban gyanítom hogy ez nem az én szándékaimmal összevethető (ettől független,persze érdekel).

2021. aug. 11. 21:44
 18/24 Grimfox ***** válasza:
Nagyon sok lehetőség van, amire ilyesmit lehet használni. Persze a többség, aki ilyesmit csinál, az rosszra használja. Ezt nem részletezném. De például utasítható olyasmire, hogy keressen meg valamit. Olyasmit, amit ismersz, persze. Vagy rövid időre őrként is felállítható, ha szellemi síkon érkező ártalomtól tartasz. Ezek csak példák, olyan példák, amikre a lehető legegyszerűbb elementálokat is lehet használni. Tényleg elég széles a paletta. De ezeket másképp is meg lehet oldani, egyszerűbben, vagy épp kevesebb erő, és idő ráfordításával. Még a bonyolult elementálok feladatait is meg lehet oldani másképp. Csak van aki szeret irányítani.
2021. aug. 11. 22:15
 19/24 A kérdező kommentje:

Az én esetem az,hogy szeretném ha bizonyos esetekben iránymutatást kapnék,hogy megcselekedjek valamit vagy ne,de ezt az intést lehetőleg drasztikusan,mindent kizáró egyértelműséggel kapjam meg.

Nem mellesleg szeretném,hogy egy besúgó működjön velem együtt,mint egy kártyás csalónál(nem a legjobb példa) de megkárosítani nem akarok senkit,egyszerűen védeni,bebiztosítani magam és ügyesen cselekedni a hétköznapi életemben.

2021. aug. 11. 22:58
 20/24 Grimfox ***** válasza:

Az elsőnél nem tud segíteni egy elementál. Az elementál nem lát beléd, nem lát bele a lehetőségekbe, amik a döntéseidből fakadnak. Ez olyasmi, amire a felettes én képes, és meditáció útján lehet elérni a kapcsolatot vele.

A másodikra sem nagyon alkalmasak az elementálok, mivel nem szabad tartósan használni egyet, és az, amit leírtál, egy nagyon összetett, sok erőt, és időt igénylő elementál által lehetséges csak. Helyettesítésként a megérzések fejlesztése lehet a megoldás. Biztos megérzésekkel hasonló hatás érhető el.

2021. aug. 11. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!