Miben és/vagy miért kell különbséget tegyünk daimon és démon kifejezések között?
A daimon a lelkének a része nézd meg az aranyiránytű filmet. Az emberek lelkének kivetülése állati formában.
De amugy görög szó. A régi görögöknél az isteni hatalom nyilvánulatának megszemélyesítése. Régen lehetett jó is és nem is.
De manapság már módosult a jelentése.
De szerintem az aranyiranytu es az úr sötét anyagait ha megnézed talan megérted a kulonbsegeket.
Azért nehogy már egy HBO-s fantasy sorozatból következtessünk az ókori pogányok hitvilágára.
3-as ha elolvastad az egészet akkor írtam a daimon szó görög jelentését, de amúgy a fantasy sorozat egy regény és gondolom az író szintén tisztában volt a görög hitvilággal, mivel a daimon görög eredetű.
Írtam talán jobban megérti ennek a szónak a jelentését ha megnézi a sorozatot.
Egyébként honnan tudod, hogy a kérdező pont nem a film sorozatot vagy az eredeti regényt olvasta, és ezért kérdezte.
Ezért írtam amit írtam 1-es vagyok.
Az eredeti görög értelmezésében a kifijezésnek,én magam is létrehozhatok egy bizonyos tulajdonságokkal felszerelt daimont,aki mondjuk a tanácsosom?
Egészen személyiségzavaros olvasatú ez,de úgy veszem ki a válaszaitokból hogy ez megállja a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!