Ha elmondod a démon nevét, akkor miért kell visszahúznia a pokolba?
Több megtörtént eseményeken alapuló filmben is benne volt (Conuring2 , Ritus) számos egyéb régi eredetű legendákban szintén szerepel és írják a neten is közösségekbe, hogy ha megszáll valakit egy démon és tudod a nevét, akkor el lehet küldeni a pokolba simán elmegy, de csak ha a nevén szólítod.
A Conjuring2 valós megtörtént eseményekben is nagyon nehezen tudtak csak hatni imával, szentelt vízzel a démon elment, de mindíg visszajött. Viszont a végén, ha a nevén szólították és erőteljesen elküldték a pokolba, hogy húzzvissza, akkor már elment végleg. Van ilyen törvény Isten és a Sátán között, ami érvényes a démonokra is?
Miért megy el egy démon ha nevén szólítva küldik el? Állítólag ezért is veszéjes a Qujai tábla, mert ott random bevonz az ember démont, aminek nem tudja a nevét. Viszont ha név szerint idézed meg, könnyen elküldheted mert tod a nevét.
A 2-essel is egyetértve, az én magyarázatom:
A démonok nem különálló entitások. Ha rájössz, hogy az a démon valójában a te részed, akkor eltűnik. Értsd: minden démon igazi neve: "én".
A logika ez alapon az hogy a név mindenki életében a legfontosabb mert születésed óta csak az van neked, minden mást elverhetnek de ha a neved meg van, megvan mindened. A démonok tudják, hogy elárulták a keresztény teremtőt, ezért mindent elveszetettek, és a nevüket is eltitkolták, ezért csak a teremtő tudja a nevüket aki hatással van rájuk Ezért a Teremtő nevében kilehet szedni a démonból a nevét.
Legalábbis én erre gondolok. Az tény hogy a névben van erő.
A démonokat hogyan keresztelik meg, ha egyszer soha nem voltak emberek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!