Melyik a valódi Sátánizmus?
"...a metál zene adott motivációt..."
xDDDDDDDDDD
A metál zene csak egy elenyésző része szól a Sátánról. Torllkérdés.
"A metál zene csak egy elenyésző része szól a Sátánról. Torllkérdés."
A metálzene vezetett rá, az adta meg a löketett, hogy érdekeljen a téma.
mimden eszesebb ember tudja h semmit sem tud a joy s a hozzá hasonló oldalak. akik butábbak azok bedőlnek.
a meditációkat mind lopták más spirituális irányzatból. nem értem h miért nem veszik észre h a budhista meditációkat tartalmazza s mégis bírálják a budhizmust. nem értem h miért terjedt el ez a spirituális sátánizmus ennyire.
találjatok ki inkább valami mást!!! ezért is útálom a sátánistákat.
Röviden tömören a valódi sátánizmust az jelentené, mikor valaki elismer egy Sátán nevű entitás istenségként, vagy egy nagy szellemi létezőként és kapcsolatot tart fent vele. Szóval nem szükséges ezekhez a magukat sátánistának nevező irányzatokhoz kötődni.
A Sátán a démon és az ördög fogalma pedig nem ugyan azt jelenti.
Sátán ugyebár csak a kereszténységben szerepel.
A démonokban minden pogány kultúra hitt (még az ősmagyarok is) és mindenhol más-más néven nevezték őket, de a pogányok is ártalmas lényként tekintettek rájuk.
Az ördög képe úgy keletkezett, hogy bizonyos pogány istenségeket „démonizáltak” a keresztények. Szarvait a pogány természet istenségektől örökölhette, olyanoktól, mint Cernunnos, Pán stb. Mindenesetre az ördög képe leginkább a néphithez köthető és számos népmeséből ismerhetjük meg ezt a figurát. Másrészt megjelenhet nagy tudású ambivalens szellemként, aki képes tudást adni annak, aki kapcsolatot teremt vele. Magyarán ebből a szempontból a boszorkányok beavatójaként is ismert.
Nem nagyon fogsz egy univerzális kiindulópontra lelni. A vallás egyidős az emberiséggel, nem lehet tudni melyik gondolatkör igaz, egyáltalán bármelyik valódi-e.
A spirituális irány abból indul ki, ami egyébként vallástörténetileg igaz, de azért odáig kanyarított, hog el is hallgat dolgokat. A régi istenek démonizálása ugyan valós. De voltak korszakok, amikor nem volt egyértelmű, hogy mi egy és mi többistenhit. Pl ma is ott a szentháromság és viták vannak arról, hogy Jézus akkor istennek tekinthető vagy sem. Azért mondom, mert a JoS szerintem konkrétan politeista világkép egy főistennel és kisebb nagyobb más istenségekkel. (+egyéb keleti vallások felszíne)
Hát igazából nekem a spirituális irányzat az kicsit visszás, nekem nem jön zsigerből, hogy lenézzem, sőt utáljam a keresztényeket, egyenesen támadjam őket. Egy olyan korszakomban találkoztam ezzel, amikor pont haragudtam az egyházra, de hamar rájöttem, hogy semmi értelme a haragomnak. Azt láttam a spirits of eridunál, hogy a kereszténységgel szemben határozzák meg magukat és nem önállóak és ez egy idő után már nem volt szimpatikus, inkább taszító. Az összeollózott meditációk és varázslás sokkal kevésbé zavar, végülis nincs új a nap alatt. De könyörgöm, ha a Sátánnak nevezett "entitás" egy ősi istenség, akkor nem tudjuk a jelenlétét a Bibliára vagy Tórára alapozni. Nem tudjuk így meghatározni az "egy igazzal" szembeni igazabb alternatívaként.
Ráadásul olyanokat is behoznak az elméletbe, hogy ezek az istenek idegen fajok. Amikor a spirits of eriduba ástam magam nagyon összezavarodtam, hogy ott mit is akarnak. Kever mindent mindennel, a lényeg, hogy a kereszténységnek tökéletes ellentétét valósítsa meg.
Szerintem azért ott van benne a "gonosz", amikor arról beszél pl hogyan állj bosszút valakin. Aztán tisztogathatod az aurádat, mert lábtörést meg autóbalesetet vizualizáltál valakinek, aki beszólt. Persze erre nem a démonok kérnek, de gondolom segíthetnek benne. Sátán és a többiek csak a csatlakozókat segítik, védik. Egyébként viszont ott van, hogy e védelem nélkül ki vagy téve nekik, tehát se jók se gonoszak, saját döntéseik alapján élnek, csak hát nekik is van egy hierarchiájuk. Csak éppen az nincs odaírva, hogy hobbijuk-e a beavatatlanok szivatása vagy azt alantasnak tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!