Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mi az a beavatás?

Mi az a beavatás?

Figyelt kérdés
Több helyen is olvastam okkult dolgokban.

2021. ápr. 26. 21:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
70%

Lényegében az hogy be vezetnek valamibe, elmondanak valamit.

Pl.: Beavatnak Pityuka szülinaoi bulijának a tervezésébe. Vagy be avatnak egy titokba

2021. ápr. 26. 21:36
 2/16 Grimfox ***** válasza:
93%

Rendszere válogatja. Van ahol beavatásnak tartják azt, amikor feltöltenek valamilyen energiával, és képessé tesznek az adott energia hívására.

Ugyanakkor eredetileg szó szerint azt jelentette, amit a beavatás szó sugall. Beavattak egy titokba, misztériumba. Hosszas felkészülés, és tanulás után alkalmasnak találtak rá, hogy megismerd az adott iskola által őrzött igazságot, és rád bízták, a tudás terhével, és felelősségével együtt. Általában a beavatás egy szimbolikus, vagy nagyon is valós szertartással együtt történt. Legtöbbször a halál, és feltámadás, vagy második megszületés szimbolikáját kötötték a beavatáshoz. Több olyan misztériumiskola is létezett, ahol élve eltemettek egy megadott időre. Mikor kiástak, újjá születtél, és megkaptad a beavatottak tudását a mesterektől. Kétszer születetté váltál. Ha belehaltál a próbába....nos, akkor nem voltál méltó a beavatásra.

2021. ápr. 26. 21:41
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Haich Erzsébetnél is olvastad?
2021. ápr. 26. 22:06
 4/16 anonim ***** válasza:
85%

Leginkább az, amit Grimfox írt.

Ez egyfajta elköteleződés a tanítvány részéről az adott spirituális tan mellett, és a mesterek részéről, hogy komoly gyakorlónak elismerik, és elfogadják a tanítványt. A beavatással energetikai információt is kapsz, és része leszel a mestervonalnak.

Lehetnek helyzetek, amikor nem jön rosszul ha tagja vagy egy sokezer éves tanítási vonalnak, ahol az iskola korábban élt mesterei és megvilágosodottjai vigyázzák léptedet :)

2021. ápr. 26. 23:16
 5/16 Laylah ***** válasza:
100%
Amellett, amit Grimfox írt, még létezik egy másik fajta beavatás is, ami inkább mágikus, esetleg filozofikus, de nem tradicionális jellegű. Rendszerint olyan, látomásokban vagy mágikus munka során szerzett tapasztalatokra értjük, amelyek jelentős felismerésekhez vezetnek, vagy eddig titkos tudást lepleznek le. Beavatást nyersz a mélyebb megértésbe, tudásba.
2021. ápr. 27. 08:23
 6/16 anonim ***** válasza:
19%
Eladod a sátánnak a lelked egy kis anyagi haszonért, cserébe a túlvilágon az örökkévalóságig szadizik majd. Nem tom megéri-e?
2021. ápr. 27. 09:14
 7/16 A kérdező kommentje:
3-as,nem. Még nem olvastam de úgy tudom hogy nagyon megéri,ezért tervezem beszerezni.
2021. ápr. 27. 09:34
 8/16 Grimfox ***** válasza:
Laylah, az nem inkább reveláció? Amikor a titok magától mutatkozik meg valaki előtt, aki eléggé közel kerül hozzá?
2021. ápr. 27. 11:22
 9/16 Laylah ***** válasza:
Én úgy ismerem, mint "beavatást kapni", így tanultam, ettől függetlenül lehet, hogy neked van igazad.
2021. ápr. 27. 11:45
 10/16 Grimfox ***** válasza:
83%
Valószínű, hogy a végeredmény ugyanaz, az odajutás eltér, így nagyjából mindegy, hogy a végeredményt hogy hívjuk. Ami viszont még beavatásnak minősülhet, és elfelejtettem az előző kommentben, az az elhívás. Sámánok, táltosok, és hasonló típusú szellemi vezetőnek szánt emberek kapnak ilyen beavatást.
2021. ápr. 27. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!